Fluorul: prieten sau dușman pentru dinții copilului? | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 71 comentarii

  1. calin milea
    calin mileatrimis la 12/3/2003

    Revin! Dupa cum foarte usor puteti observa, articolul acesta nu numai ca a produs o confuzie in randul cititorilor dar unii sunt chiar speriati:"periatul fara pasta", "fluorul este nociv", sincer imi exprim dezamagirea cu privire la efectele acestui articol si la modul in care el este conceput, prea catastrofal, nu credeti?multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  2. calin milea
    calin mileatrimis la 12/3/2003

    Sunt student la medicina generala anul sase si am o fetita de 2,5 ani careia ii fac profilaxia cariei dentare cu zymafluor.In articolul D-voastra mentionati o serie de efecte negative ale fluorului dar nu in toate cazurile specificati obtinerea acestor efecte neplacute datorita EXCESULUI de fluor.Este adevarat ca in cateva tari europene si in SUA au fost mentionate efecte secundare neplacute aparute in urma administrarii cronice de fluor, DAR in aceste tari fluorul este prezent atat in alimente cat si in apa potabila curenta, riscul aparitiei intoxicatiei cu fluor fiind real.Exista acelasi risc si intr-o defectuoasa cunoastere a posologiei si modului de administrare a preparatelor cu fluor, cat si a dozei corespunzatoare varstei. In final, v-as fi recunoscator daca mi-ati putea oferi date bibliografice pe care v-ati bazat la alcatuirea acestui articol. Cu respect, Calin Milea

    Raspunde la acest comentariu
  3. Adriana Cioloboc
    Adriana Cioloboctrimis la 10/3/2003

    Am un baietel de doi ani si are deja dinti strcati.Dintii din fata ii sunt toti sticati sa nu mai vorbim de masele.Doctorita de familie nu mi-a recomandat nimic,dar am auzit si eu de Zymafluor si sincer nu stiu ce sa mai cred.Cine poate sa-mi dea un sfat va rog sa-mi scrieti pe e-mail.Va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  4. cristina
    cristinatrimis la 21/2/2003

    Auzisem despre fluor ca ar avea efecte nocive, dar ceea ce am citit aici ma cutremura. Am o fetita de 2 ani. O spal zilnic pe dinti si, bineinteles inghite toata pasta de dinti. Am cautat pe piata pasta de dinti fara fluor: nu exista asa ceva. Credeti ca ar trebui sa trec la periatul dintilor fara pasta?

    Raspunde la acest comentariu
  5. anca
    ancatrimis la 29/1/2003

    Am un baietel de 2ani si 7 luni si deja i s-au tocit 4 dinti din fata.Ce masuri as putea sa i-au pentru protejarea dentitiei definitive? Timp de 6 luni i-am dat Zymafluor dar am incetat deoarece nu stiu ce sa mai cred.

    Raspunde la acest comentariu
  6. hallo
    hallotrimis la 17/1/2003

    sint formule de flour care sint numai pentru copii.in scandinavia fiecare copil primeste fluror de la un an+spalare de dinti fiecare seara.aici copii nu au dinti pline cu carii.fluor nu este toxic in cantitate dupa greutatea corpului de ex.de la 1ani-3ani un tablet de o,25mg pe zi.de la 3 ani-12 ani doua tabletter de o,25 mg sau 1tb.de o,50mg.scuze pentru limbajul meu

    Raspunde la acest comentariu
  7. Ioana
    Ioanatrimis la 8/1/2003

    uf... si noi ii dam fetitei noastre zymafluor si, ca si voi, nu mai stim ce sa credem... dentista noastra ne-a recomandat si o apreciem nespus (e printre putinii medici adevarati pe care i-am cunoscut in Ro). ea zicea ca formula pe care ne-a recomandat-o a fost stabilita de echipa facultatii de stoma din cluj pe baza unor cercetari legate de continutul florului din apa. acuma sunt hotarata sa studiez problema... si o sa revin cu ce aflu.

    Raspunde la acest comentariu
  8.  ANCUTA
    ANCUTA trimis la 7/11/2002

    I-am dat fetitei mele de la o luna pastile care contin fluor si acum am inceput sa o spal pe dinti cu o pasta care contine si ea la randul ei fluor. Am citit de curand un articol intr-o revista in care se vorbea despre pericolul pe care-l reprezinta excesul de fluor, facand referire chiar la pastilele combinate cu pasta de dinti care contine fluor. Am incetat sa mai folosesc pasta de dinti , ii dau fetitei pastilele in continuare dar probleme este ca nu gasesc pasta de dinti fara fluor. La ce sa renunt : la Zymafluor sau la pasta de dinti ?! Este chiar asa de periculos fluorul? Atunci de ce medicii pediatrii il recomanda in continuare ?

    Raspunde la acest comentariu
  9. catalina
    catalinatrimis la 15/10/2002

    Toate articolele Pro si Contra Fluorului plus diversele opinii nu fac decat sa zapaceasca parintii.Mai ales partea cu Contra!!! Fluorul e toxic? Atunci de ce stomatologi din diferite tari( de exemplu mi-a fost recomandat Zymafluorul si in Romania si in Germania)recomanda asa ceva? Fetita mea are 2 ani si 3 luni.De la 1 an am inceput sa-i dau Zymafluor(la recomandarea pediatrului).Are toti dintii albi si frumosi.Se zice ca trebuie dat(cate o pastila pe zi)pana la 5 ani si in continuare chiar (doar cu schimbarea concentratiei din pastila). In concluzie....are trebui mai multi doctori sa faca o emisiune"articol" si sa expuna argmente pro si contra.Sa ne lamurim odata! Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  10. delia grozav
    delia grozavtrimis la 28/9/2002

    Din pacate am ajuns sa nu mai cred pe nimeni, si orice articol pe tema aceasta nu face dacat sa se vada ca problema NU E CLARIFICATA. Am citit multe articole pe tema aceasta si desi se cerceteaza de mult efectele fluorului totul e foarte contradictoriu. Din pacate toate cercetarile care se fac se fac la comanda unor firme si normal ca trebuie sa dai dreptate finantatorului. Nu sunt de loc paranoica dar am citit evidente clare de falsificare a rezultatelor cecetarilor in acest domeniu. Eu am decis sa nu ii dau copilului meu fluor, si nu sunt convinsa ca nu ar fi avut efect benefic, dar nu pot sa-l folosesc drept cobai.

    Raspunde la acest comentariu
  11. Alina Dumitrescu
    Alina Dumitrescutrimis la 25/4/2002

    Am un baietel de 23 luni, caruia ii dau fluor de 1 an. In curind va incepe sa se spele pe dinti cu pasta pt. copii care contine fluor. In urma citirii articolului "Fluorul - prieten sau dusman", ma gindeam sa-i opresc cu aceasta ocazie administrarea fluorului-pastile. As vrea sa stiu daca procedez bine, evitind un exces sau daca, dimpotriva, il privez de un element necesar. Multumesc, Alina, Bucuresti

    Raspunde la acest comentariu
  12. cami
    camitrimis la 24/4/2002

    Inteleg ca excesul e buba. Probabil ca atit cit recomanda doctorii e OK. In America e normal sa fie o problema pentru ca ei au si apa fluorizata natural. Dar la noi? Cum sta treaba in Bucuresti? De fapt noi bem doar apa plata. O sa ma uit mai cu atentie pe eticheta sticlei.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Ramona
    Ramonatrimis la 23/2/2002

    Am un baietel de 4 luni, iar doctorul m-a certat cand a auzit ca nu i-am dat fluor, de aceea am reinceput sa-i dau, deci de la 3 luni a inceput sa ia zilnic fluor. Locuim in Germania, si ma gandesc ca poate nu e o greseala, medicii de aici sunt foarte buni, dar cine stie? Dupa ce am citit articolul din aceasta pagina nu mai sunt sigura de nimic. Cine poate sa-mi dea un sfat? Sa-i dau in continuare sau s-o las balta? Scrieti-mi, va rog, in e-mail.

    Raspunde la acest comentariu
  14. Mihaela
    Mihaelatrimis la 20/2/2002

    Si eu i-am dat fetitei mele zymaflour pana aproape la doi(anul trecut in iarna) ani cand am vazut un reportaj pe Discoveri despre surplusul de Flour. Din cate am inteles eu acolo intradevar nu este indicat, dar motivul pentru care nu se face prea mare valva ar fi acela ca in SUA si alte tari s-a administrat acest medicament incepand din primele luni de sarcina (situatie destul de grava) si se pare ca firmele producatoare impreuna cu medicii care l-au prescris s-ar alege cu niste procese urate. Eu nu stiu daca este cu adevarat cancerigen sau nu, dar odata ce s-a ridicat un semn de intrebare asupra acestui medicament, am optat . Mai bine carii decat cancer.

    Raspunde la acest comentariu
  15. vilma
    vilmatrimis la 18/2/2002

    LIA, iti multumesc pentru adresa. Am citit. Nu pot sa spun nici ca m-au convins, nici ca renunt la zymafluor. Deocamdata mi se pare ca pluteste o ceata peste subiect. Mi se pare mie sau autoritatile evita sa raspunda la subiect la acuzatiile privind efectele daunatoare ale fluoridelor? Iar in cazul cand raspund, baga fraza tipica: "pana in momentul de fata nu exista dovezi ca...". Cred ca ramane un subiect de actualitate. Multumesc inca odata si te rog sa ne mai tii la curent cu noutatile din Canada. Multa sanatate.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: