Varicela (vărsatul de vant) la copil: simptome, complicații, tratament - sfatul medicului | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 155 comentarii

  1. Mihai Carmen
    Mihai Carmentrimis la 9/5/2005

    Am avut varicela acum foarte mult timp. Daca am intrat in contact cu o persoana bolnava de varicela devin purtatoare a microbului ? Pot imbolnavi un copil de cateva luni?

    Raspunde la acest comentariu
  2. monica
    monicatrimis la 19/4/2005

    Mai multe informatii despre alimentatie si daca se poate merge la mare in anul respectiv.

    Raspunde la acest comentariu
  3. iulia
    iuliatrimis la 5/3/2005

    am o fetita de 2 anisori si 3 luni si tocmai i`au aparut primele "bubite" de varsat de vant. Deocamdata ea e bine. Problema e ca eu am avut o eruptie foarte mica, de 2 zile (cand eram copil)(iar sotul meu nu`si aduce aminte sa fi facut)si tocmai aveam in plan sa mai facem un bebe cat mai curand (chiar luna asta) si ne gandeam ca probabilitatea sa luam virusul este foarte mare ... oare cat trebuie sa asteptam pana cand vom fi siguri ca boala aceasta sa nu afecteze viitorul bebe? (ma gandesc ... daca nu imi apare nici un semn de boala pana cand bubitele fiicei mele dispar, putem sa ne urmam planul imediat?!)

    Raspunde la acest comentariu
  4. Diona Cristescu
    Diona Cristescutrimis la 6/2/2005

    Salut! Sunt o mamica al carei baiat in varsta de 6 ani a avut varicela in decembrie 2004, dar in urma ei au ramas in locul veziculelor pete roz spre maroniu. Ce se poate face, ce tratament, unguent, crema, orice care sa ii readuca pielea la normal. Astept un raspuns cat se poate de urgent posibil. Va multumesc anticipat, Diona Cristescu

    Raspunde la acest comentariu
  5. andra
    andratrimis la 26/1/2005

    mi-e foarte teama de aceasta boala!!!cum se poate trece mai usor peste ea???cu ce se poate trata (mai exact ) ? este adevarat ca in perioada bolii n-ai voie sa te speli ???alimentatia e normala sau e nevoie de un regim??? pls help my!!!

    Raspunde la acest comentariu
  6. Liviu
    Liviutrimis la 15/1/2005

    daca stau cu persoana 2 minute care a focut varicela si eu nu am facut, afara in aer liber si dupa aceea am plecat si m-am intalnit cu altcineva cam la 30 minute aceea persoana a intrat in contact cu virusu

    Raspunde la acest comentariu
  7. elvira
    elviratrimis la 4/1/2005

    Ce ne facem cand copiii sunt mari (27 de ani) si fac si varicela? Unde ne mai putem adresa? Iaca si parinti pusi in dificultate...

    Raspunde la acest comentariu
  8. maria
    mariatrimis la 27/12/2004

    Aceasta boala se vindeca in 2-3 saptamani,bubele se formeaza in cruste,care pe parcursul timpului cad.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Alyn
    Alyntrimis la 25/12/2004

    Am varsat de vant(varicela) cum se vindeca aceasta boala?Vreau sa stii si yo.PLS

    Raspunde la acest comentariu
  10. maria m m
    maria m m trimis la 21/7/2004

    alimentatia in timpul varicelei trebuie sa fie bogata in vitamine,in rest nimic special. jeni-nu cred ca mai are nici un risc veronica-da,se poate merge rodica-daca nu suporta mixtura incearca cu talc mentolat,nu-i fa baie pana ce cad crustele.De scos afara poti dupa ce ii scadee febra alina-boala se transmite prin aer,deci este foarte contagioasa.

    Raspunde la acest comentariu
  11. ZAKI
    ZAKItrimis la 14/7/2004

    articolul este mai mult cu titlu informativ,ar mai trebui si niste poze,si alte recomandari in ceea ce priveste medicatia sau regimul . As avea o intrebare in afara subiectului:ce sunt petele rosii cu care se nasc copiii (pe pleope,pe frunte,etc)si cum se vindeca?

    Raspunde la acest comentariu
  12. paunescu mihaela
    paunescu mihaelatrimis la 13/7/2004

    problema mea este una si mai mare (consider eu). am un bebelus in varsta de 7 luni care a facut varicela. e cumplit. articolul dvs. nu contine referiri si la aceasta posibilitate.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Cristina
    Cristinatrimis la 5/5/2004

    de acord cu mamicile care au scris despre alimentatie! Este sau nu necesar un regim? Pediatra noastra sustine ca este. Prietena mea (medic si ea) sustine ca nu....ufff. Oricum, multumesc pentru articol!

    Raspunde la acest comentariu
  14. alina
    alinatrimis la 16/3/2004

    interesant, insa lipsesc informatii de genul: cum se transmite boala, daca e adevarat ca spargerea pustulelor prin scarpinare duce la formarea de cicatrici...

    Raspunde la acest comentariu
  15. AproduG.
    AproduG.trimis la 17/2/2004

    Articolul mi-a folosit fetita mea abia a terminat cu aceasta boala,totusi mi-ar fi placut sa gasesc mai multe produse pentru calmarea durerilor in special creme,mixtura prescrisa de medic nu o suporta.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: