Cum �mi pot proteja copilul de căpușe? | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 3 comentarii

  1. laura
    lauratrimis la 26/5/2015

    Si eu stiu ca este total neindicat sa scoti capusa cu penseta pentru ca o poti rupe. Fetita mea a avut o capusa pe ea, am fost la spital, cei de acolo au pus multa crema pe ea, orice fel de crema, dupa care, cu un tifon in mana, au frecat locul unde era capusa in sens invers acelor de ceasornic. Dupa doua rotatii capusa a iesit. Si cei de la spital mi-au spus ca este absolut interzis sa o scot cu penseta. Asa ca articolul de mai sus mi se pare total aiurea.

    Raspunde la acest comentariu
  2. NoQu
    NoQutrimis la 17/5/2013

    Am gasit o capusa in pat!!! Vecinii din bloc au caini si scutura pe geam cearceaful cu par de caine..si ce mai culeg cateii de pe-afara! Capusa se deplasa rapid inspre bebelusa mea care dormea am avut mare noroc sa fiu treaza langa ea. Am inteles ca aceste capuse vin cate doua(mascul si femela). Sa imi fac griji pt cea de-a doua??? Sa deduc ca parcul din apropiere este plin de capuse???

    Raspunde la acest comentariu
  3. Mircea
    Mirceatrimis la 16/7/2012

    Desi nu este foarte simplu de manevrat, cel mai bun mod de a elimina o capusa este sa o scoateti usor cu ajutorul unei pensete. Prindeti capusa cat mai aproape de locul in care este prinsa de piele, asa cum puteti, si indepartati-o incet.TOTAL GRESIT: Nu incercati sa extrageti capusa prin tragere. Cea mai buna metoda este prin rotire. EXPLICATII: Rostrul capusei (capul) este acoperit de mici tepi ca niste varfuri de sageata care permit capusei sa ramana infipta in piele. Daca veti incerca sa scoateti capusa prin tragere, tepii se infig si mai adanc in piele. Tragerea poate provoca ruperea rostrului, care ramane partial sau total sub piele, provocand o inflamatie dureroasa sau o infectie. Prin miscarea de rotatie, tepii se pliaza de-a lungul axei de rotatie si capusa poate fi extrasa fara efort si fara riscul ruperii capului sub piele.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: