25 de aplicatii iPad pentru copii

25 de aplicatii iPad pentru copii

Cu ani in urma, un astfel de articol era ceva de domeniul SF. Astazi e un lucru cat se poate de firesc ca parintii sa fie la curent cu noutatile din domeniul aplicatiilor iPad, iPhone etc. pentru copii. In caz contrar, copiii vor fi mereu cu un pas inainte si cu siguranta isi vor pune in aplicatie imaginatia pentru a obtine ceea ce isi doresc. Prin urmare, a fi informat si in acest domeniu este un lucru absolut necesar pentru parintii care permit copiilor lor folosirea unui iPad. Alegerea aplicatiilor potrivite pentru varsta si pentru curiozitatile copilului va deveni o placere , daca stiti ce ofera fiecare dintre ele. Iata o selectie de 25 dintre cele mai populare aplicatii iPad, destinate copiilor cu varste peste 4 ani, care ii vor incanta, oferindu-le, in acelasi timp, activitati educative.

Angry Birds Space HD 
NASA si Rovio au facut echipa in crearea ultimei versiuni a acestui joc devenit popular in intreaga lume. Purcelusii sunt cei care deturneaza aventura pe Marte a lui Curiosity, iar pasarile trebuie sa vina in ajutor. Aplicatia are si o latura aducativa: copiii pot invata lucruri interesante despre vehiculele NASA si pot citi despre explorarea lui Marte si despre misiunile NASA.

Trucks HD  
Joaca-te impreuna cu copilul tau prescolar, folosind aplicatia Trucks HD, de la Duck Duck Moose. Aceasta permite conducerea masinilor de politie spre o spalatorie, servirea de inghetata dintr-o masina cu inghetata si colectarea gunoiului cu ajutorul unei masini speciale. Pot fi ascultate cantecele educative.

Toca Hair Salon 
Spalat, coafat, barbierit  toate sunt posibile cu ajutorul acestei aplicatii haioase. In plus, parul personajelor poate fi vopsit, incretit etc. Partea amuzanta este ca personajele supuse tratamentului pot fi ursuleti, catei sau alte animale, pe care copiii se vor amuza coafandu-le. In plus, reactiile sonore pe care le au clientii salonului sunt foarte amuzante.

Princess Fairy Tale Maker 
Aplicatia permite crearea propriei povesti cu printese, sirene, unicorni si alte personaje fantastice. Fiecare din cele 32 de fundaluri poate fi decorat cu diverse personaje, incluzand pirati, animale etc. Copiii pot povesti propriul basm prietenilor cu ajutorul imaginilor.

Where s My Perry?  
Agentul P, celebrul personaj din serialul animat al celor de la Disney, Phineas and Ferb, trebuie sa rezolve tot felul de puzzle-uri astfel incat o conducta de apa sa faca sa functioneze un lift. Pe masura ce jocul evolueaza, jucatorul trebuie sa transforme apa in gheata si in abur si sa combine anumite substante pentru a cauza explozii. Scorul poate fi partajat cu alti prieteni care joaca jocul, care este antrenant. In plus, reactiile Agentului P atunci cand asteapta prea mult ca un puzzle sa fie rezolvat sunt foarte amuzante.

Cut the Rope 
Scopul jocului este simplu: trebuie sa-l hranesti pe Om Nom, un monstru fermecator, cu bomboane. Cortina de pe ecran trebuie taiata plimband degetul de-a lungul lui, pentru a descoperi bomboanele si pentru a le ghida spre gura infometatului monstru. Cu fiecare nou nivel sunt introduse noi obstacole, precum baloane de sapun, insecte, palarii magice care incearca sa tina jucatorul departe de Om Nom. Copiii vor fi cuceriti de aceasta aplicatie.

Caillou stickers 
Caillou este un personaj caruia ii poti da viata, construind diverse scene, cu ajutorul celor 138 de stickere din aplicatie. Poti decora si te poti juca cu Caillou in imprejurari variate  la ferma, in statia de autobuz, in tabara etc. Aplicatia are si coloana sonora, iar imaginile construite pot fi trimise prietenilor prin email.

Make me smile  
Chiar si monstrii se simt uneori tristi. Aceasta aplicatie are ca scop inveselirea lor, dar si a copiilor. Transformarea plansului monstrilor in ras ii poate ajuta pe parinti sa le schimbe starea copiilor lor atunci cand este cazul, pentru ca acestia reactioneaza prompt la schimbarea de stare a personajelor.

Hugless Douglas 
In aceasta carte interactiva, un urs brun, pe nume Douglas, se trezeste intr-o zi din hibernare si cauta o imbratisare, insa nu o gaseste. Douglas incearca sa imbratiseze un bolovan, un copac, o tufa, insa nu are succes. Copiii vor adora aceasta carte mai ales datorita animatiilor si sunetelor haioase. Finalul este emotionant, Douglas gasind ceea ce cauta doar in bratele calde ale mamei.

The Monster at the End of This Book 
Povestea clasica, celebra inca din 1971, este acum transpusa in varianta digitala. Grover incearca sa te impiedice sa dai pagina, tesand tot felul de obstacole pe care trebuie sa le inlaturi pentru a ajunge la finalul povestii.

Ultimate dinopedia  
Aceasta aplicatie este o minienciclopedie cu dinozauri (are peste 700 de poze). Acestia pot fi comparati si, in plus, exista o optiune audio pentru pronuntarea numelor lor. De asemenea, aplicatia are 13 clipuri care dau viata dinozaurilor, precum si un arbore genealogic al dinozaurilor, care arata legaturile dintre specii. Este o aplicatie de dimensiuni mari si va dura ceva timp pana se va descarca, insa asteptarea merita.

Barefoot World Atlas  
Aplicatia este ideala pentru a face un tur virtual al lumii. Globul poate fi invartit pentru a invata tot felul de lucruri despre diferite zone geografice, despre clima, despre cladirile importante din tarile vizitate virtual. Pot fi vizionate filmulete despre locurile vizitate si pot fi salvate liste cu eventuale itinerarii de urmat.

Spider-Man AR Book HD  
Aceasta aplicatie interactiva spune povestea lui Spider-Man utilizand imagini din film, precum si 6 activitati diferite ce implica realitatea. Folosind camera iPad-ului, copilul isi poate folosi propriul chip pentru a crea personaje, devenind astfel el insusi personaj in poveste.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore  
Aceasta aplicatie este un adevarat omagiu adus puterii cartilor. Adaptata dupa filmul de animatie al celor de la MoonBot Studios, aplicatia spune povestea unui librar care il ajuta pe Lessmore sa depaseasca tristetea care il cuprinde dupa dezastrele produse de un uragan.

Scribble Press 
Scribble Press est eo aplicatie gratuita care iti permite sa creezi propriile carti pe iPad. Povestile pot fi scrise de cel care utilizeaza aplicatia sau pot fi imprumutate template-uri existente. Ilustrarea lor poate fi facuta cu ajutorul a peste 500 de instrumente sau cu ajutorul unor fotografii din iPad. Povestile pot fi partajate cu prietenii pe Facebook si Twitter. De asemenea, exista optiunea de printare, pentru a oferi cadou cartile.

Dr. Seuss s The Cat in the Hat Color & Create!  
Aceasta carte de colorat digitala este perfecta pentru a satisface creativitatea micutilor fara a avea batai de cap din cauza dezastrelor pe care le pot produce cariocile sau creioanele colorate reale. Copiii pot colora 16 pagini virtuale cu personaje dragalase, cu ajutorul celor 32 de creioane virtuale si al pensulelor la fel de virtuale.

Juno's Piano  
Daca vrei sa vezi in ce masura este atras copilul tau de pian, aceasta este aplicatia perfecta inainte de a-l duce la un profesor de muzica. Aplicatia permite selectarea mai multor optiuni de invatare a cantecelor. De asemenea, copiii pot crea cantece proprii.

Ladybird: I'm Ready for Phonics  
Invatatul poate fi amuzant cu aceasta aplicatie. Copiii pot invata sa citeasca, cu ajutorul unui alfabet interactiv, daca il vor insoti pe Captain Comet in cele 12 aventuri ale sale. Acesta ii va ajuta pe copii sa pronunte diverse sunete. Fiecare nivel, reprezentat de o planeta, trebuie completat pentru a putea trece la nivelul urmator. De asemenea, copilul isi poate inregistra vocea in timp ce exerseaza.

Gazzili Science 
Este o aplicatie ideala pentru copiii pasionati de stiinte. Are 6 activitati care te invata cum cresc plantele, de ce se schimba anotimpurile etc. Exista, de asemenea o optiune care permite ascultarea informatiilor in timp ce ele sunt afisate pe ecran.

Stack the States  
Aplicatia este o metoda hazlie de a testa cunostintele despre capitalele tarilor, despre forma lor etc. Fiecare raspuns corect este recompensat, iar la final primesti drept cadou imaginea unui stat. Atunci cand colectezi 50 de state, aplicatia poate fi upgradata prin descarcarea altor optiuni cum ar fi steagurile, marcile celebre etc.

Super Why ABC Adventures: Alphabet 
Este o aplicatie care permite copiilor sa-si imbunatateasca ritmul de lectura, pronuntia si tot ce tine de alfabet, cu ajutorul a 5 joculete. Atunci cand un joc este terminat cu succes, copilul este recompensat cu un sticker.

Peekaboo Barn 
Cu ajutorul acestei aplicatii foarte colorate pot fi invatate numele animalelor. Aplicatia este un mod simplu si amuzant de a petrece timpul cu propriul copil intr-o ferma virtuala.

Little Digits  
Aplicatia Little Digits permite invatarea numerelor intr-un mod amuzant. Cu ajutorul ei poate fi detectat numarul de degete cu care copilul atinge ecranul. Aplicatia poate fi folosita si pentru invatarea adunarii si scaderii cu ajutorul degetelor.

Chicktionary
Tot o aplicatie educativa este si Chicktionary, cu ajutorul careia pot fi invatate cuvinte. Ideea de baza este sa gasesti cat mai multe cuvinte formate din niste litere anume, intr-un timp cat mai scurt. Daca vrei, poti sa te intreci cu prietenii online. Dupa terminarea primului pachet, fiecare nivel urmator poate fi achizitionat online. Este un joc perfect pentru scolari.

Maily 
Aceasta aplicatie gratuita permite schimbul de mailuri al copiilor cu mebrii familiei si cu prietenii apropiati. Instrumentele de scriere si de desen sunt foarte simple, astfel incat pot fi utilizate si de copii foarte mici. Parintii pot monitoriza toate mailurile primite si trimise cu ajutorul aplicatiei. Exista si o optiune ce permite inserarea de poze facute cu camera iPad-ului.

autor: Redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si:

Mai cititi:

Sfaturi de vacanta:

 Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)