Scoala Disney...dupa scoala, pas cu pas

Caravana Personajelor !

Astazi am cunoscut-o pe Anca, artizana unui concept inedit de afterschool cu personaje de poveste. Am gasit-o in spatiul prietenos al unei vile generoase din Drumul Taberei de peste 500 mp pe 3 nivele, unde functioneaza afterschool-ul Caravana Personajelor.

Ne-a povestit despre programul copiilor care-si petrec aici orele de dupa scoala. Iata cateva repere:

12-12h30
La terminarea orelor de scoala copilul este preluat direct din clasa, de catre un personaj Disney (o printesa Disney sau un Super-Erou), este condus la bus si transportat in conditii de maxima siguranta la sediu.

Mi-am imaginat pentru o secunda cum ar fi fost sa vina sa ma ia de la scoala un Super-Erou...uau mi-am spus in gand :)

13h00 - 14h00
Din momentul in care a intrat pe usa vilei, camerele de luat vederi sunt active, iar parintii pot urmari online, clipa de clipa ce face copilul. Odata ajuns la sediul after-school-ului, acesta trece din hainutele de scoala in cele de interior, se spala pe manute si va lua masa de pranz (fel 1, fel 2, si desert) pregatita ca la "mama acasa", in bucataria proprie.

Am mai aflat ca dupa masa au un obicei tare frumos: o jumatate de ora, copiii se bucura de siesta . Pe un fond muzical relaxant, au loc discutii libere cu personajele Disney despre cum a fost ziua de scoala, cum se simt, etc.

14h00 - 16h00, cu o scurta pauza pe la ora 15
Ei bine, e si vremea lectiilor. Joaca-i joaca, distractia la fel, dar cand vine randul lectiilor, acestora li se acorda o seriozitate maxima. Cu ajutorul unui cadru didactic specializat / o invatatoare din sistemul de stat, copilul isi fixeaza cunostintele noi asimilate la scoala in ziua aceea, isi face temele pentru a doua zi si mai mult, lucreaza cate o lectie in avans . Pe parcursul lectiilor, Super-Eroul Spiderman sau Printesa sunt prezenti in sala de cursuri cu rolul lor de a recompensa copilul si de a-l motiva sa aiba rezultate bune.

Alaturi de copii, am intrat si eu pentru cateva minute in atmosfera de poveste inspirat impletita cu educatia si distractia. Am aflat de la ei ca e o incantare sa nu ai prea multe teme, si ca, daca mai e si vineri... e rost de petrecere si voie buna, clar! I-am simtit in largul lor, voiosi si relaxati.
 
16h00 - 16h30
Gustarea delicioasa de dupa amiaza ii va da noi puteri micutului, pentru programul bogat de activitati pregatit pentru urmatoarele ore.

16h30 - 18h30
In spatiul generos si cu multa lumina naturala de la ultimul etaj al vilei, un set de activitati se succed pe parcursul mai multor saptamani: Aerobic cu Stefania si Sportacus, Pictura cu Belle, Karaoke cu Hannah Montana, Dans si Pantomima cu Mickey si Minnie, Cultura Generala (Geografie, Oceanografie, Istorie, Anatomie) cu Piratul Jack Sparrow si Printesa Anastasia, Dansuri de Societate cu Barbie, Printul si cu o profesoara de dans, Actorie / Teatru cu Zorro si Frumoasa Elena,  Modelaj de Baloane cu Muschetarul si cu Rapunzel.

In fiecare saptamana este o zi dedicata studiului limbii engleze: 2 ore / saptamana cu un cadru didactic alaturi de Tinkerbell si Peter Pan.

Exista si varianta, agreeata dealtfel, de a petrece aceste activitati in aer liber, in curtea interioara, atunci cand timpul e favorabil,  in curte amenajata cu spatiu de joaca si peisagistica.

Directoarea after school-ului mi-a spus ca parintii au capatat incredere in ceea ce se intampla acolo din mai multe motive:
 - pentru ca au avut libertatea sa vina cand au dorit, fara programare si fara pregatiri prealabile, sa testeze in mod gratuit o zi de experienta acolo,
 - pentru ca pot urmari online tot timpul ce face cu copilul lor,
 - si nu in ultimul rand, pentru ca piticii au rezultate bune si se simt ca si cum ar vizita in fiecare zi Disneyland-ul.

Mai multe detalii aici: After-School Caravana personajelor si Facebook Caravana personajelor

Concluzia desprecopii.com:

Ne-a placut ce am vazut!

Pe scurt: Un after-school cu un concept original, unde copiii sunt zilnic, minim 6 ore pe zi in prezenta personajelor DISNEY, intr-o locatie curata, luminoasa, si intr-o atmosfera calda. Copiii sunt atent supravegheati, iar parintii pot urmari online prin supraveghere video ce fac micutii in orice moment. Personalul are experienta, iar abordarea este una prietenoasa.

Activitatile sunt variate si se succed saptamanal si, nu in ultimul rand, mancarea este preparata in bucataria proprie cu un meniu foarte variat , trecand prin toate grupele de alimente si de carne.

La un raport calitate-pret foarte bun, lucrurile sunt promitatoare! Ramane de acum sa va asteptam cu impresii si pareri despre experienta directa a voastra si a copilului vostru la afterschol ul Caravana Personajelor!

Vrei ca Desprecopii.com sa vina si la tine in vizita?

Intra pe pagina noastra de CONTACT - >> aici

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2013

Forumuri specializate si grupuri de suport

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatateBolile copilului

Va recomandam sa mai cititi:

Dezvoltarea intelectuala a copilului (4-12 ani)

Sport pentru copii, activitati educative, animalute