Aceasta este versiunea pentru imprimanta a acestui articol.
Veti fi redirectat catre articolul original in 3 secunde. Daca nu, apasa pe sageata...


Febra copilulu: cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala

Febra poate fi prietenul unui copil

Febra ajuta copilul in a se recupera mai repede
Impiedicarea febrei poate incetini timpul de recuperare
Cand e bine sa contactam medicul?
Sfaturile medicilor despre febra
Exista situatii in care trebuie sa apelati la asistenta medicala
Despre febra copilului


Febra ajuta copilul sa inviga boala mai repede

Cand apare sezonul gripelor, multi parinti apeleaza la comprese reci si paracetamol pentru a scadea febra copiilor. Dar, se pare, ca o temperatura ridicata ajuta copiii sa lupte cu boala. Un medic pediatru american a descoperit ca, febra ridicata, tipica pentru bolile copilariei, forteaza copilul sa se calmeze, sa se odihneasca si sa doarma mai mult - toate vitale procesului de recuperare.

Medici pediatri sunt mereu bombardati cu intrebari despre febra 

Cele mai dese intrebari sunt din partea parintilor care vor sa stie care sunt valorile in care febra este considerata mare. Cei mai multi dintre parinti nu-si dau seama ca, de multe ori, febra este prietenul copilului lor!

Febra poate ajuta de fapt, copilul in a se recupera mai repede, mai ales daca el sau ea se lupta o boala virala. Eu de multe ori imi doresc termometre care sa indice doar "febra" sau "fara febra". Asta ar ajuta cu siguranta parintii care isi fac griji ca ai lor copiii au febra prea mare."

 

Impiedicarea febrei poate incetini timpul de recuperare

Medicii pediatri olandezi cat si cei americani sunt de parere ca impiedicarea febrei cu medicamente inainte de a-si urma cursul, poate incetini timpul de recuperare, deoarece o temperatura ridicata poate ajuta la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala.

Ce temperatura este considerata normala ?

Febra este definita ca o temperatura de peste 37.5C si poate fi considerata ca un semn al unei boli serioase.

Parintii sunt sfatuiti sa solicite ajutor medical in cazul in care temperatura unui copil ajunge la 40C sau mai mare. In cazul in care copilul dvs este, de asemenea, neobisnuit de somnoros, are extremitatile reci, eruptii pe piele, gatul rigid sau dificultati de respiratie, este intotdeauna cel mai bine sa contactati medicul de familie.

/Images/febra-copil-mama.jpg

Dar cele mai multe ori, febra este cauzata de o infectie virala si dispare de la sine in termen de cateva zile. In ciuda acestui sfat, linia oficiala de ajutor pentru copii sustine ca acestia trebuiesc hidratati, dezbracati de scutece sau pantaloni si tratati cu paracetamol sau ibuprofen.

Sfaturile medicilor pediatri americani - in caz de febra:

Febra nu este periculoasa. Febra este modul in care raspunde sistemul imunitar al organismului. Organismul copilului dvs controleaza temperatura care va fluctua indiferent de ce faceti.

Nu treziti un copil dintr-un somn adanc pentru a-i administra medicamente pentru febra. Somnul este mai important.

Luati temperaturi orale atunci cand este posibil si, doar cand nu se poate, luati-le pe cale rectala. Termometrele care se folosesc la ureche si frunte nu sunt fiabile. Folositi unul digital, de moda veche, pentru cea mai buna acuratete. In ceea ce priveste frecventa cu care trebuie sa verificati febra, o data pe zi este suficient.

Nu exista o anumita temperatura care sa va oblige sa ajungeti cu copilul la sectia de urgente, decat daca acesta nu mai consuma lichide, nu mai urineaza sau nu mai raspunde bine.

Scopul dvs ar trebui sa fie confortul copilului, nu reducerea temperaturii. Fiti generos cu lichidele, inghetata sau acadelele. Imbracati-va copiii in haine subtiri si faceti-le bai caldute pentru a-i ajuta in cazul temperaturilor ridicate.

Administrati medicamente numai in cazul in care copilul dvs se simte inconfortabil, nu doar pentru a reduce temperatura. Nu alternati medicamentele pentru reducerea febrei, deoarece acest lucru ar putea duce la o supradozare sau medicamente excesive, lucru de care copilul dvs. nu are nevoie.

Cum se dau corect copilului medicamentele impotriva febrei (antitermice) cititi pe larg: Cum se dau corect copilului medicamentele impotriva febrei (antitermice)

Despre febra, si mai multe:

10 motive ca sã chemi pediatrul
7 medicamente interzise bebelusului
Febra copilului. Cum ajuta febra la uciderea bacteriilor care cauzeaza boala
Cum se ia corect temperatura la copii
Despre cresterea dintisorilor
Cum tratam corect durerile micutilor?
Cum aleg un medic pediatru pentru copilul meu

Exista situatii in care trebuie sa apelati la asistenta medicala, cum ar fi:

un copil cu varsta sub 8 saptamani, care are febra de 38 C - acesta trebuie vazut de un medic imediat.
un copil care urmeaza chimioterapie sau are un sistem imunitar compromis.
daca nu exista nici o cauza clara pentru febra copilului (tuse, nas infundat sau durere cunoscuta) si febra dureaza de doua-trei zile.
daca febra dureaza de mai mult de cinci zile, consultati un medic, chiar daca copilul arata bine.

Despre febra copilului mai cititi si:

Forumurile parintilor informati


Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online.


Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie,

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate /referinte si documentare: WebMd. 2014