Aceasta este versiunea pentru imprimanta a acestui articol.
Veti fi redirectat catre articolul original in 3 secunde. Daca nu, apasa pe sageata...


Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...

- veti citi:
Suzetele sunt nepretuite dar se poate si fara ele
Plansul din timpul schimbatului scutecului
De ce plang bebelusii?
Prevenirea plansului
Despre temperamentul bebelusului
Despre plansul bebelusului merita citit

Ajutor bebelusul plange, e inconsolabil, am nervii pe bigudiuri si sunt asaltata de sfaturi din care nu mai inteleg nimic. Cam asa suna multe intrebari de la sectiunea de PANICA a comunitii Desprecopii.

Ajutor, bebe e agitat si plange mereu - ce sa fac?

Daca aveti un bebelus agitat datorita colicilor si ne-consolabil, o modalitate de a-l calma ar fi administrarea unui remediu pe baza de plante care ii calmeaza burtica. Acesta este disponibil in farmacii insa e important sa consultati medicul pediatru inainte de a-l folosi. Mai puteti de asemeni sa Inveliti copilul intr-o patura de bumbac organic - o tehnica incercata si demonstrata. (infasatul de odinioara)

Infasatul: din nou la moda cititi neaparat: Infasatul: din nou la moda
 

Suzi suzi unde esti?

Suzetele sunt de nepretuit pentru multe mame, dar sunt adesea realizate din materiale sintetice si pot cauza probleme cand veti dori sa stiti daca bebelusului ii este foame sau o doreste doar pentru confort. (Un bebelus care va suge degetul mic si il lasa dupa o vreme, o face doar pentru a se linisti). Un bebelus cu adevarat flamand, va deschide gura larg si va cauta mancarea, plangand pana va fi hranit. Despre suzeta: Suzeta – intre necesitate si comoditate 

Plange in timpul schimbatului ...

 Plansul din timpul schimbatului scutecului poate fi evitat prin pozitionarea unui uscator de par, pornit, inspre masa pe care il schimbati. Directionand aerul cald inspre copil, veti reusi sa eliminati eruptiile datorate scutecului, iar sunetul si caldura il vor linisti.

/Images/bebe-mama-plange.jpg
 

Bebelusii nu manipuleaza, soacrele dar ...

Parintilor li se spune ca sunt manipulati de copilul lor care plange, dar aceasta este departe de adevar. Toate studiile in acest sens au aratat ca nici un bebelus nu poate simula nefericirea, iar plansul nu este un act controlat/calculat. Bebelusii plang pentru ca uneori se simt coplesiti si au nevoie de dragostea dvs. Daca nu exista nici un raspuns la lacrimile lor, ei pot sa se simta neiubiti pe masura ce cresc.

Mamica e cea mai mare dragoste si bucurie pentru bebelus

Bebelusul e indragostit total de mamica lui si are nevoie maxima de ea.  Nu uita ca esti pentru copilul tau. cea mai mare bucurie, cand ii acorzi acestuia toata dragostea si atentia dvs. ii cladesti de fapt o "magazie", o rezerva de "bine", care-l va ajuta sa devina puternic si razbatator, sa treaca peste toate dezamagirile si frustrarile.

Cand incercati sa-l faceti cat de fericit se poate, sa-i alinati plansul, ii sustineti de fapt optimismul innascut si ii dati sentimentul de a fi indeajuns de "implinit" pentru a imparti totul si cu altii. Copilul dvs. va descoperi astfel ca viata nu-i da intotdeauna ceea ce vrea, dar poate avea intotdeauna din partea dvs. dragoste si apreciere. Deci fiti linistita, nu veti avea un copil rasfatat chiar dacaa veti impresia ca aveti acum un bebelus rasfatat.

Ce facem sa nu mai planga ???

Prevenirea plansului? Un raspuns ar fi sa invatati sa descifrati semnalele transmise de bebelus. Jucati-va cu copilul atunci cand este treaz si atent, hraniti-l atunci cand ii e foame, asezati-l sa doarma atunci cand da semne de oboseala. Este important sa reactionati conform dorintelor transmise de copilul dvs.

Despre plansul bebelusului merita citit si:

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale
Lasam bebelusul sa planga sau il alinam? Dileme, solutii si analize
Plansul bebelusului si modul sau de comunicare

Despre temperamentul bebelusului mai cititi si urmatoarele:

 

 Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi geniali:

 Primele 365 de zile din viata unui bebelus nazdravan
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017