Incredere si decizii la 17 ani...

Incredere si decizii la 17 ani...

"Am 53 de ani si 2 fiice. Cea mare are 26 de ani, iar cea mica 17 ani...nu stiu daca gresesc sau fac ceea ce este corect in privinta educatiei fiicei mele cele mici...fata cea mare este mai naiva, adica parca vede toata lumea ca prin vis. Cea mica este mai cu picioarele pe pamant...imi povesteste despre prietenii ei, despre profesori, ce parere are despre generatia din care face parte etc...Din vara trecuta insa (cand avem 16 ani jumatate) am avut impresia ca imi ascunde ceva...Fata mea nu avusese niciun prieten pana atunci. Incepusem deja sa-mi fac griji ca poate exista un baiat in viata ei... Ma simt ciudat sa ma gandesc ca altcineva imi va atinge fata si o va "transforma" intr-un fel... Sigur vor face dragoste! Ce ma sfatuiti sa fac?" Mesajul complet doar AICI

/Images/adolescenta-17-ani-poza1.jpg

Inainte de toate buna Carmen! Nu ai nici o problema. Esti pur si simplu parinte. Asa cum spuneai ai reguli, aveti reguli, aveti un stil propriu, aveti obisnuinta de a gasi fiecare lucru acolo unde va asteptati sa fie si orice modificare se simte. De scos nu ai cum sa iti scoti ideile din cap. E natural. Iar fiica ta va fi "fetita ta" chiar si peste ani de zile cand va fi mama de copii si tu bunica. Asa o sa mori. Acesta iti este destinul.

Dar: Timpul trece si vine momentul cand trebuie dat Cezarului ce este al Cezarului. Sta in firea lucrurilor. Se spune ca daca iubesti cu adevarat pe cineva trebuie sa ai puterea sa ii oferi libertatea. Poate va avea relatii intime, poate nu. Insa ar fi foarte bine daca ai avea puterea sa o lasi pe ea sa decida cum de asemenea sa ii lasi libertatea de a-ti spune sau nu despre acest aspect al vietii ei personale. Pentru ca deja este teritoriul ei si consider ca trebuie respectat. Daca ea va decide sa iti spuna o va face. Daca nu inseamna ca trebuie respectata decizia ei. Ceea ce este important (desi citind ceea ce ai scris cred ca va fi inutila precizarea aceasta in ceea ce va priveste) este ca ea in calitate de fiica sa fie convinsa ca in orice moment al vietii ei tu vei exista cu adevarat daca va avea nevoie.

Desigur din punct de vedere tehnic chiar daca suna rece - cred ca este foarte important sa stie despre protectia sexuala si sa o aplice neconditionat si permanent. Asta la modul cel mai serios si fara exceptii.

Acest mesaj a fost desemnat Topicul lunii aprilie 2013 si a castigat ACEST premiu.

Va recomandam sa cititi in totalitate subiectul de pe forumul desprecopii.com AICI

Scrisoare fetelor mele

Nu, nu am gresit rubrica, aceasta e o scrisoare deschisa adresata fetelor mele. Mi-as cere scuze public pentru ce le-am invatat, dar eu inca mai cred ca i-am invatat corect! ... citeste mai departe


 

Topicul lunii pe forum

 

Voce si suflet a comunitatii Desprecopii

 Forumuri recomandate

  Discutii generale
LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste. In discutii generale puteti posta orice doriti!

  Parintii intreaba, parintii raspund!
Despre MESERIA DE PARNTE. In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti
(Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

 autor: marius membru moderator desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013