Aceasta este versiunea pentru imprimanta a acestui articol.
Veti fi redirectat catre articolul original in 3 secunde. Daca nu, apasa pe sageata...


Temperatura bazala in faza luteala

- veti citi:
Ce este temperatura bazala?
Temperatura bazala in faza luteala
Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala
Temperatura bazala nu trebuie masurata in timpul menstruatiei
Calcultator de ovulatie

Ce este temperatura bazala?

Temperatura bazala este cea mai scazuta temperatura a corpului care se inregistreaza in timpul repaosului (de obice in timpul somnului) De obicei, aceasta temperatura se ia imediat dupa ce persoana se trezeste si este in pat.

Temperatura bazala si ovulatia

La femei, ovulatia cauzeaza o crestere a temperaturii bazala de cel putin 0.2 grade celsius. Astfel, prin monitorizarea temperatuii bazale, se poate determina ziua ovulatiei.


Prin monitorizarea temperaturii bazale - se poate determina care este momentul ovulatiei si astfel, zilele fertile cand se poate concepe un bebelus.

Temperatura bazala in faza luteala

O intrebare de pe forumul aspiratenlor de la Desprecopii:

Care poate fi explicatia faptului ca temperatura bazala cea mai ridicata care am inregistrat-o in ultimele 2 luni nu trece de 37 grade Celsius? Cea mai ridicata temperatura a fost 36.9 C. Temperatura bazala se inregistreaza si pe durata menstruatiei - daca da, pana acum nu am facut-o, deci mai au relevanta graficele mele? Ma intrebam de ce se recomanda luarea temperaturii intre 5 - 8 dimineata?

Temperatura bazala nu trebuie sa treaca neaparat peste 37°C in faza luteala

Raspunsul medicului ginecolog de la Desprecopii:
Valoarea absoluta masurata depinde de persoana, de tehnica masurarii, chiar si de termometru. Important este ca curba stabilita prin masurarea temperaturilor de-a lungul intregului ciclu menstrual (curba menotermica) sa aiba aspect bifazic, adica cu doua niveluri medii: unul jos, in primele 14 zile si altul mai inalt in celelalte. O valoare redusa a temperaturii bazale in faza luteala poate fi insa si expresia unei insuficiente secretii de progesteron de catre corpul galben (asa-numita insuficienta luteala). Insuficienta luteala combina de obicei insa o valoare redusa a platoului hipertermic al curbei menotermice cu o durata scurta a acestuia (7 zile sau mai putin). In acest caz este necesara administrarea unui tratament de substitutie hormonala (de ex. Duphaston, 1cp/zi din ziua 15 in ziua 25 a ciclului menstrual).

Temperatura bazala nu trebuie masurata in timpul menstruatiei

In aceasta perioada este clar ca temperatura bazala este redusa. Absenta valorilor termice din primele 3-5 zile ale ciclului menstrual nu are astfel nici o relevanta pt interpretarea curbei in ansamblul ei.

Temperatura corpului atinge valori minime intre orele 6-8 dimineata. De aceea este recomandat ca masurarea temperaturii bazale sa se efectueze in acest interval orar. Explicatia faptului mentionat este mai complexa, in linii grosiere bazandu-se pe ciclurile circadiene (adica ce se desfasoara pe parcursul unei zile) ale organismului uman. Daca respectarea orelor mentionate este imposibila, este totusi absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.

CALCULATOR OVULATIE

Cu ajutorul acestui calculator, puteti calcula datele lunare cand aveti ovulatie si va puteti astfel mari sansa de a ramane insarcinata. Succes!

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:


Va recomandam sa cititi si urmatoarele:

Ce este ovulatia?

Ovulatia este esenta fertilitatii femeiesti. Deci, ea trebuie urmarita de un cuplu pentru a-si mari sansele in a concepe un copil. In mod normal, ovulatia are loc o data pe luna. Mii de oua, care… ... citeste mai departe

   

Vrei sa devii mamica? Vino alaturi de noi

Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.


Autor: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2017