Succesul FIV influentat de factori sociali si de etnie

Rata natalitatii vii pentru femeile din minoritatile etnice este semnificativ mai mica
Sunt necesare cercetari suplimentare
Doua treimi dintre cupluri experimenteaza esecul
Despre sanatatea femeii si FIV
Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Un studiu al cercetatorilor din Marea Britanie sugereaza ca femeile asiatice si cele de culoare care apeleaza la FIV au sansele injumatatite de a ramane insarcinate in comparatie cu cele caucaziene, care folosesc acelasi tratament de fertilitate. Specialistii de la Universitatea Nottingham spun ca nu cunosc cu certitudine motivul pentru care acest lucru se intampla, dar cred ca acesta ar putea fi genetic, ca si factorii sociali si mediul, deasemenea.

Rata natalitatii vii pentru femeile din minoritatile etnice este semnificativ mai mica

Ei au studiat ratele de succes FIV provenind de la 1517 femei tratate in clinica lor. Potrivit unui studiu publicat in BJOG (Jurnalul International de Obstretica si Ginecologie), rata natalitatii vii pentru femeile din minoritatile etnice este semnificativ mai mica. Dintre femeile tratate la clinica intre anii 2006 - 2011, 35% dintre femeile care apartin minoritatilor etnice au conceput si au dat nastere cu succes, in comparatie cu 44% dintre femeile caucaziene.

Acest lucru s-a intamplat in ciuda faptului ca toate candidatele pareau a avea sanse favorabile de a ramane insarcinate, pe baza calitatii rezervelor de ovule.

Rata natalitatii a fost, deasemenea, diferita intre cele trei sub grupuri etnice:  21,4% pentru femeile asiatice din Orientul Mijlociu, 23,3% pentru cele afro-caraibe si 38% pentru femeile din Asia de Sud-Est (desi aceasta constatare nu a fost semnificativa statistic).

Sunt necesare cercetari suplimentare

Cercetatorul Dr. Walid Maalouf a declarat ca motivele din spatele concluziilor au fost neclare: "Sunt necesare cercetari suplimentare asupra fondului genetic ca potential factor determinant al rezultatului FIV, precum si asupra efectelor care influenteaza stilul de viata si factorii culturali", a spus el.

Cercetatorii cred ca aceste concluzii ar putea fi utilizate pentru a ajuta in consilierea cuplurilor cu privire la probabilitatile lor realiste de a avea un FIV cu succes. "Femeile care provin din medii etnice ar putea fi incurajate sa caute mai devreme un tratament pentru a-si imbunatati sansele de a avea un copil", a declarat John Thorp, redactor-sef adjunct la BJOG.

Doua treimi dintre cupluri experimenteaza esecul

Autoritatea de stat din Marea Britanie responsabila cu fertilitatea a cerut o clarificare mai amanuntita cu privire la avantajele si dezavantajele relative a folosirii FIV. Prof Lisa Jardine a spus ca ratele de succes au fost "descurajant de scazute" si ca cei care furnizeaza tratamentul "comercializeaza speranta". Dupa o incercare de concepere cu ajutorul FIV, doua treimi dintre cupluri experimenteaza esecul."

Despre sanatatea femeii si FIV cititi si urmatoarele:

Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Suportul si intelegerea sunt foarte importante atunci cand iti doresti sa devii mamica. Poti afla multe sfaturi de la alte mamici fericite care au trecut deja prin experienta ta. Este important sa stiti ca pe acest drum, nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.
 

Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Vedete care au castigat lupta cu infertilitatea
Cand visul de a fi mama se implineste
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...
Am fost aspiranta pe Desprecopii si acum avem gemeni
Povestea noastra de succes in lupta cu infertilitatea
Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

  Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014 - sursa stirii: BBC.co.uk