O alimentatie bogata in proteine scurteaza viata

O alimentatie bogata in proteine scurteaza viata
Riscul de a dezvolta cancer a crescut de patru ori - cifra comparabila cu cea a fumatorilor
Consumul de proteine este benefic dupa varsta de 65 de ani
Legatura dintre o dieta bogata in proteine si decesul premature
Aproape toata lumea are o celula de cancer sau pre-cancer...
Ce le este recomandat persoanelor in varsta?

O alimentatie bogata in proteine scurteaza viata

Oamenii de stiinta sunt de parere ca o alimentatie bogata in carne si branza este la fel de mortala ca si fumatul. Dupa studierea a mii de barbati si femei cu varsta de peste 50 de ani, cercetatorii au constatat ca cei care au consumat cu preponderenta proteine animale sunt de aproape doua ori mai dispusi la un deces prematur decat cei care au consumat cantitati moderate.

Riscul de a dezvolta cancer a crescut de 4 ori - cifra comparabila cu cea a fumatorilor

Ei sunt, de asemenea, de mai mult de patru ori mai susceptibili de a deceda din cauza cancerului - cifra comparabila cu cea a fumatorilor. Cercetatorii dau vina pe proteina care se gaseste in carne, branza, oua si alte produse de origine animala, proteina care alimenteaza tumorile si imbatraneste celulele organismului. Ei recomanda persoanelor cu varste de 50 si 60 de ani sa inlocuiasca proteinele din aceste produse cu cele din peste, fasole si linte.

Consumul de proteine este benefic doar dupa varsta de 65 de ani

Aceste constatari i-au inspaimantat si pe adeptii popularelor diete Atkins si Dukan. Cu toate acestea, vestea buna este ca restrictiile nu dureaza pentru totdeauna - deoarece studiul a aratat ca, de asemenea, consumul de proteine este benefic dupa varsta de 65 de ani. Cu alte cuvinte, dupa o perioada de timp in care va veti limita consumul alimentelor bogate in proteine, la varsta pensionarii va veti putea bucura din nou de carne si branza, pentru a evita fragilitatea.

Expertii britanici, cu toate acestea, pun la indoiala concluziile acestui studiu si sunt de parere ca cel mai bun mod de a ne proteja impotriva cancerului este sa ne pastram o greutate sanatoasa, sa ramanem activi, sa renuntam la fumat si sa reducem consumul de alcool. Studiul avertizeaza cu privire la pericolele consumului de carne rosie si carne procesata.

Profesorul Valter Longo, de la Universitatea din California de Sud, a comparat dietele a aproape 6.400 de americani facand previziuni asupra sanatatii lor in urmatorii 18 ani. 


Legatura dintre o dieta bogata in proteine si decesul prematur

Concluziile unui studiu comandat de guvernului SUA au aratat o legatura clara intre o dieta bogata in proteine - prin care se intelege o alimentatie in care o cincime din calorii provin din proteine - si decesul prematur. Dar chiar si o cantitate moderata de proteine, cu un procentaj de 10 pana la 19% calorii este, deasemenea, periculoasa. Cei cu acest tip de dieta au fost de trei ori mai susceptibili de a deceda de cancer, in comparatie cu persoanele cu un consum redus. Britanicii fac si ei parte din aceasta categorie, cu un consum mediu de 15%.

Si tot proteinele sunt cele care determina decesul in cazul pacientilor cu diabet zaharat, potrivit rapoartelor revistei Cell Metabolism.

Cercetatorii au declarat ca proteine provenite din plante (cum ar fi fasolea) par a fi benefice, iar rezultatele nu sunt legate de cantitatea de grasimi sau carbohidrati din dieta, deci vinovate raman proteinele de origine animala.

De asemenea, aceste studii au aratat ca la soareci cancerul se instaleaza usor pe o dieta bogata in proteine.

Kim Kardashian - se spune ca este fana a dietei bogate in proteine, in timp ce Jennifer Lopez se pare ca a urmat dieta Dukan

Aproape toata lumea are o celula de cancer sau pre-cancer...

Si acum o veste interesanta: Aproape toata lumea are o celula de cancer sau celule de pre-cancer la un moment dat. Intrebarea este: Va aparea afectiunea? Se pare ca unul dintre cei mai importanti factori in determinarea procesului este aportul de proteine. - spun specialistii.

Se crede ca proteinele ne prejudiciaza, alimentand un hormon numit IGF1. Acest hormon ne ajuta in crestere, dar deasemenea, accelereaza procesul de imbatranire si pe cel de aparitie a cancerului.

Profesorul Longo recomanda ca oamenii de toate varstele sa obtina cea mai mare parte de proteine din peste, fasole si linte. De asesemni, re recomanda ca cei cu varsta cuprinsa intre 50-65 de ani ar trebui sa consume 0,72g de proteine pe kilogram de greutate corporala pe zi. Cu toate acestea, dieta saraca in proteine poate fi intrerupta dupa 65 de ani, studiul constatand ca acestea sunt benefice pentru sanatate dupa aceasta varsta. S-a constatat ca persoanele de peste 65 de ani care consuma mai multe proteine, au cu 28% mai putine sanse de deces decat celelalte. Chiar si cantitatile moderate de proteine sunt benefice.

Se crede ca acest lucru se datoreaza fatului ca organismul mai imbatranit considera ca este mai greu sa absoarba proteinele, deci are nevoie de mai multe pentru a preveni fragilitatea. Si tot odata cu varsta, nivelul de IGF1, hormonul suspect, scade.

Ce le este recomandat adultilor?

Cu aceste date in minte, profesorul recomanda ca adultii sa mareasca aportul de proteine cu pana la 1.1g pe kilogram de masa corporala, pe zi. De asemenea, el subliniaza faptul ca oamenii nu ar trebui sa faca schimbari extreme, care conduc la pierderi in greutate sau la malnutritie.

Pe de alta parte, alti cercetatori au pus la indoiala atat constatarile sale, cat si comparatiile cu fumatul. Heather Ohly, nutritionist la Universitatea Exeter, a declarat: "Fumatul s-a dovedit a fi intr-u totul nociv pentru noi, dar carnea si laptele, consumate cu moderatie, ca parte a unei alimentatii sanatoase, contribuie la aportul recomandat de mai multe substante nutritive importante."

Dr. Carrie Ruxton, un dietetician independent si purtator de cuvant al industriei, a declarat ca rezultatul se datoreaza celor care au mancat proteine non-animale si au obtinut mai multe fibre din fructe si legume.

Profesorul Tim Key, om de stiinta al Asociatiei Cercetarii Cancerului  din Marea Britanie de la Universitatea din Oxford, a declarat ca studiul a fost mic si sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma legatura dintre proteine si decesele provocate de cancer.

Un purtator de cuvant al dietei Atkins a declarat ca dieta bogata in proteine amintita in studiu este foarte diferita de dieta Atkins. El a adaugat ca planul popular de alimentatie poate fi modificat asa incat sa devina unul vegetarian sau vegan.

Diete ... o lista in care iti poti gasi propria dieta. Tu pe care o alegi?

Condimentele şi ceaiul , ajutor la slăbit?
Cura de slabire cu boabe de orez
Dieta South Beach
Dieta Montignac - principii de baza
Slabire rapida prin electrostimulare!
Dieta Montignac - faza I
Dieta Montignac - faza II
Dieta Daneza
Greseli frecvente in cura de slabire
Lichidele care produc kilograme in plus
Dieta Sonoma
Dieta Grupei Sanguine AB
Dieta Grupei Sanguine 0
Dieta Grupei Sanguine A
Dieta Grupei Sanguine B
Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea
Dieta cu sirop de artar si lamaie
Secretele dietei – impartasite de starurile de la Hollywood
20 de alimente care te ajuta sa slabesti
Dieta celor 7 zile
10 riscuri ale dietelor
Noul plan al dietei Atkins
Inceputul primei faze ale dietei ATKINS: Inductia
Meniu pentru dieta Atkins
Dieta cu grapefruit
Dieta macrobiotica
Mituri false despre diete
Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking
Cele 7 surse de proteine in dieta vegana
Un mar pe zi poate ajuta la combaterea obezitatii
Beneficiile mierii
Dieta miraculoasa de 5 zile
Dieta celor 21 zile
Dieta Aleluia
Viva Mayr – arta de a tine dieta
Dieta vegetariana
Dieta celor 120 de ani
Eficienta pastilelor de slabit
Dieta ezoterica
Dieta Zone – prezentare generala
Cum sa ai un abdomen plat?
Dieta celor 90 de zile
Miturile dietelor de detoxifiere
Dieta cu supa de varza in capsule
Cantitatea ta zilnica necesara de calorii
Dietele cu Aqai
Regimul Oshawa
Dieta pentru acnee
Dieta vegana in 30 de zile
Dieta UltraSimpla in doar 7 zile
Dieta Bikini
Dieta Bikini - exemplu de meniu
Dieta pentru o piele de invidiat
Dietele fara carbohidrati ne fac sa traim mai mult
3 modalitati de a va imbunatati dieta
Pierdem in greutate cu magneziu
Cate calorii are un pahar cu vin?
Dieta Dukan - un alt mit daramat?
Cate calorii are vinul?
Cum slabim pana de Craciun?
Sfaturi pentru detoxifierea din timpul sarbatorilor
Dieta si personalitatea - mananca ce ti se potriveste!
Dieta Dukan faza 1
12 alimente din India care reduc grasimea
Dieta Dukan faza 2
Dieta Dukan faza 3
Cura de slabire si detoxificare cu sucul verde stralucitor
Slabiti cu otet de mere, miere si ceai verde
Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Rodiile - un aliat in curele de slabire
Cat reprezinta 200 de calorii – in farfurii de mancare
Top 10 remedii naturale care ard grasimile
11 alimente care ajuta la pierderea in greutate
Arde din calorii in timp ce faci curatenie!
Dieta Easy-Fast, 6 kg in 2 saptamani
Fructoza promoveaza cresterea in greutate
Dieta cu lamiae


Despre diete mai cititi si urmatoarele:


Dieta Bikini

Timpul trece repede, iar o parte din SuperEve deja se gandesc la un sezon mai cald si incep sa caute frenetic un plan de dieta perfect care sa le poata ajuta sa arate mai sexy. ... citeste mai departe


  Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: jurnal olandez de sanatate Mijn Gezondheit si WebMD.