E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania
despre E-urile din Ketchup-ul din Romania, veti citi:
E-urile, ascunse in prea multe alimente
E-uri din produsele tip Ketchup comercializate in Romania
Retete de Ketchup de casa
Despre E-uri mai cititi:


E-urile, ascunse in prea multe alimente

Copiilor le place Ketchup-ul. Si de multe ori - de prea multe ori de altfel - il cumparam gata facut de la magazin. Insa majoritatea produselor alimentare contin aditivi, în special cei numiti emulgatori, cunoscuti în mod curent sub denumirea de E-uri. Multe dintre aceste E-uri s-au dovedit a fi periculoase pentru om. Astfel, s-au întocmit liste pozitive si negative cu E-urile continute în produsele alimentare. DIn pacate, in Ketchup-urile comercializare in Romania se gasesc prea multe E-uri periculoase si prea multa sare. Nu ar fi mai bine sa il facem de casa?

E-urile din produsele tip Ketchup comercializate in Romania

Un studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) - si publicat in ziarul Gandul - a demonstrat ca peste 30% dintre produsele tip Ketchup comercializate in magazinele din Romania contin 5 E-uri.

Peste 30% dintre produsele tip Ketchup comercializate in magazinele din Romania contin 5 E-uri. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat recent de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) – InfoCons.

E-uri din alimente care trebuiesc evitate cu orice pret de citit neaparat: E-uri din alimente care trebuiesc evitate cu orice pret

Pentru realizarea cercetarii au fost analizate etichetele a 24 de tipuri de produse tip Ketchup, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentantii Agentiei. Astfel, specialistii au constatat ca 33,33% dintre produse au in continut cinci E-uri, 25% contin doua E-uri, 20%,8% - patru E-uri, 8.33% - sapte E-uri, iar 4,16% dintre produse au in continut 1,6 sau 9 E-uri, se arata intr-un comunicat remis presei.

Contin:

1 E:  Tomato Ketchup

2 E-uri: Univer (ketchup iute), Univer (ketchup dulce), Dawtona (ketchup clasic), Mikado (ketchup picant), Penny (ketchup dulce), Penny (ketchup iute)

4 E-uri: Tomi (ketchup picant), Tomi (ketchup dulce si bun), 363 (ketchup dulce), 365 (ketchup picant), Cora (ketchup iute)

5 E-uri: La Minut (ketchup dulce), Carrefour Discount (ketchup dulce), Tomi (ketchup light), Camara Anitei (ketchup dulce), Proxi (ketchup dulce), Proxi (ketchup picant), Auchan (ketchup dulce), Auchan (ketchup picant)

6 E-uri: Natex (ketchup extra, dulce)

7 E-uri: Carrefour (ketchup picant), Sultan (ketchup dulce)

9 E-uri: Papalito (ketchup dulce)

In ceea ce priveste cantitatea de sare continuta de 100 de grame de produs, aceasta variaza intre 1,9 grame si 2,4 grame.

Studiul citat face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S) - InfoCons , in cadrul consortiului International Consumer Research & Testing (I.C.R.T.) pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consummator sa fie facuta in cunostinta de cauza.
 

Retete de Ketchup de casa


6 moduri de a conserva rosiile pentru iarna 6 moduri de a conserva rosiile pentru iarna

Suc de rosii Suc de rosii

 Sos de tomate pentru pasta Sos de tomate pentru pasta 

Despre E-uri mai cititi:


 Comunitate, forumurile mamicilor inteligente

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


sursa: Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte despre cantitatea de E-uri: articol aparut in ziarul Gandul.ro