Postati online poze cu mancare? Ati putea avea probleme de sanatate

Postati online poze cu mancare? Ati putea avea probleme de sanatate

Alimentele au un rol psihologic in viata de zi cu zi a oamenilor, si acest lucru poate duce la obezitate. Centri de studiere al Obezitatii din Canada semnaleaza ca persoanele care posteaza pe retele sociale imagini cu fiecare fel de mancare pe care l-au consumat ar putea avea o problema medicala mai profunda.

Ca vorbitor la Summitul Canadian asupra Obezitatii, Vancouver,, Dr. Valerie Taylor a declarat ca multi dintre noi postam fotografii cu mancare pentru ca ne face placere, dar unii o fac deoarece produsele alimentare joaca un rol important in viata lor. "Nu facem fotografii cu persoanele cu care suntem la masa, ci cu ceea ce mancam", a spus Taylor.

Oamenii nu consuma mancarea doar pentru valoarea ei nutritionala


 

"Pentru cei care sunt predispusi la a adauga kilogramele, acesta este un pas inainte prin care vor incepe sa dezvolte tulburari de greutate nesanatoase, care le vor creea probleme. Taylor a declarat ca oamenii nu consuma mancarea doar pentru valoarea ei nutritionala.

"Cercetarile au aratat ca alimentele au un rol mai mult psihologic in viata cotidiana a oamenilor, si acesta ar fi principalul motiv al obezitatii in zilele noastre", a adaugat ea.

Dr.Taylor este profesor asociat la Universitatea din Toronto si psihiatru - sef la Spitalul din Toronto. Lucrarea pe care a prezentat-o la aceasta conferinta s-a intitutat: "Fetisul mancarii: relatia complicata a societatii cu alimentele" .

Mai cititi si urmatoarele:

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014