Ingrijirea postnatala si a nou-nascutului la Clinica Sanovil Bistrita

Doar cuvinte de lauda si multumiri
Dotarile cazarii sunt perfecte
Cazarea nou-nascutului alaturi de mama este in sistemul “rooming-in”
Am scapat si de icter
Care sunt pasii prin care trece un nou nascut in prima zi la Sanovil?
Ai nascut sau vei naste la Sanovil?
Mai multe despre Clinica Sanovil Bistrita

Dragi mamici, ce repede trece timpul alaturi de bebelusi, nu-i asa? Noi curand implinim 2 luni de viata si suntem extrem de fericiti sa avem asa o minune in viata noastra! Ne uitam la puiutul de om ce se afla langa noi si uneori nu ne vine sa credem ca este al nostru, ca suntem parinti! Este un sentiment pe care ar trebui sa il simta orice om, intrece orice inchipuire si merita orice sacrificiu.

Dupa ce v-am povestit cum a decurs nasterea micutului nostru Sebi la Clinica Sanovil din Bistrita, cred ca va intrebati si cum a decurs viata noastra in primele zile dupa nastre.

Doar cuvinte de lauda si multumiri

Despre ingrijirea postnatala si a nou nascutului in Clinica Sanovil nu am decat cuvinte de lauda! Incepand de la dl dr Muresan care a venit zilnic sa vada cum ma simt si daca totul decurge normal, la asistente care au fost prezente oricand si cu orice am avut nevoie, pana la doamnele care veneau sa faca curatenie in fiecare dimineata si sa aduca mancarea, am toata recunostita. Si pe aceasta cale vreau sa le multumesc inca odata pentru atentia si grija care au avut-o.

Imediat dupa nastere am fost transferata in salon. Acolo am petrecut putin timp singura pana mi-au adus bebelusul. Evident durerile dupa nastere nu au incetat sa apara insa cu ajutorul unui calmant mic am reusit sa trec si peste ele :)

Dotarile cazarii sunt perfecte

Fiindca tati trebuia sa mai vina pe la noi am ales o camera cu 2 paturi si am fost singura in salon. Toate saloanele au baie proprie, televizor, telefon, casti pentru urmarirea emisiunilor TV fara a deranja colega de camera, oxigen la fiecare pat, buton semnalizare asistente, patut pentru nou-nascut si masuta de infasat. Servirea meselor este in sistem room service, pe baza unui meniu personalizat in functie de tipul nasterii. (P.S. - mancarea este foarte buna si in cantitate maricica pentru o portie, asa ca nu va faceti griji in privinta ei si nu rugati familia sa va aduca pachetel ;) eu nu am reusit sa termin o portie).

Cazarea nou-nascutului alaturi de mama este in sistemul “rooming-in” (mama-nou nascut)...

... sau la cerere, daca mama doreste, poate benficia de perioada de odihna si refacere in salon in timp ce nou-nascutul este atent supravegheat si ingrijit in departamentul de nou nascuti. Insa eu am preferat sa il am aproape mereu, chiar daca imi era foarte greu sa ma ridic din pat in primele 2 zile. A meritat!

Daca esti proaspata mamica, evident vei avea nevoie de consiliere, mai ales in privinta alaptarii. Mie mi-au adus bebelusul la putin timp dupa ce am fost dusa in salon, si primul lucru pe care l-am facut a fost sa il pun la san. Pentru inceput bebe a prins forta, a papat bine, dar m-am ales cu cateva rani la unul. Cu ajutorul asistentei insa am reusit sa il atasez corect si am scapat doar cu un san dureros :). Intre timp, fiindca durerea era prea mare am folosit creme si o pompa pentru a stimula lactatia si am reusit sa scap si de rana!

Am scapat si de icter

Tristetea mea a fost mare cand bebelusul a facut icter (evident ma bucur ca l-a facut la clinica) fiindca a trebuit sa stea la fototerapie o zi si o noapte, timp in care taaare mi-a fost dor de el si mi-a parut rau ca nu il pot alapta, insa din 3 in 3 ori pompam laptic si mergeam sa i-l dau. Drept urmare a pus cateva grame frumusele dupa ce a iesit de acolo. Noaptea imi puneam alarma sa sune la 2 ore jumatate, si jumatate de ora ma chinuiam sa scot fiecare picatura de laptic sa i-o dau. Asisteta nici nu mai apuca sa ajunga la mine in salon fiindca eu eram deja la neonatologie prezenta cu sticluta in mana :) Asa apucam sa il mai vad cate putin...

Care sunt pasii prin care trece un nou nascut in prima zi la Sanovil?

Postnatal: asigurarea confortului termic al nou-nascutului, masuratorile (greutate, lungime perimetre-cranian și toracic), administrarea profilactica de vitamina K, imunizarea activa fata de infectia cu VHB (in limita stocului furnizat de Ministerul Sanatatii), administrarea daca este cazul și contracost de Imunoglobulina umana antihepatita B cu administrare intravenoasa (Hepatect) și de Imunoglobulina specifica anti-D, toaleta zilnica a nou-nascutului inclusiv toaleta bontului ombilical, bilant umoral, screening auditiv , metabolic – depistarea fenilcentonuriei si hipotiroidismului congenital, consiliere in ce priveste alaptarea, promovarea alaptarii si completare cu lapte praf la nevoie, sterilizare biberonerie, montare cercei la fetite.

Terapie intensiva: 2 incubatoare, masa cu  sursa de caldura radianta, izoleta, pulsoximetrie, sonda de aspiratie, lampa de fototerapie.

Supravegherea nou-nascutilor se realizeaza permanent 24 de ore din 24.

Neonatologia este impartita in: zona de terapie intensiva, fototerapie, sala de consultatii cu baita si bucatarie.

Proaspetei mamici i se ofera consiliere in ceea ce priveste alaptarea, profilaxia rahitismului, icterul neonatal, toaleta nou-nascutului inclusiv toaleta bontului ombilical si igiena lauziei.

Micutul Sebi s-a nascut avand o greutate de 2850g iar la externare am plecat cu 2790g. Timpul a trecut extrem de repede dupa cum ziceam, iar la 6 saptamani am plecat din nou spre Clinica la control. Acolo am aflat cu uimire ca bebe luase deja 2 kg intr-o luna jumatate si 6cm in lungime, cu alaptare exclusiva fara LP! Singura mica problema este o hernie ombilicala insa o vom monitoriza si speram sa se rezolve in timp.

Acum avem aproape 2 luni si inca ne luptam cu durerile de burtica, avem colici mai ales dimineata si pana la amiaza, dar speram sa treaca in maxim o luna si sa ne bucuram de

dimineti linistite si pline de gangureli in loc de lacrimi! Multumim SANOVIL!

Ati nascut sau veti naste la Sanovil Bistrita?

Pana atunci, daca ati nascut sau veti naste la Sanovil va invit sa impartasiti cu noi experienta la acest topic special creat pe forumul Desprecopii.

Va recomandam sa mai cititi:

Voi naste la Sanovil

Povestea noastra incepe intr-o zi ploioasa si friguroasa de februarie. Zic poveste pentru ca nimic nu a fost planuit sau pregatit si inca nu imi vine sa cred ca voi deveni curand mamica, deci putem… ... citeste mai departe

 Informatia conteaza

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.  

Forumul dedicat nasterii

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite

autor: Anda08 moderator Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2014