10 destinatii in Alpi unde poti schia ieftin

1. Les Sybelles, Franta
2. Espace Lumière, Franta
3. Ski Juwel, Austria
4. Val Cenis, Franta
5. Hochkönig, Austria
6. Superdévoluy, Franta
7. Livigno, Italia
8. La Foret Blanche, Franta
9. Nassfeld Hermagor-, Austria
10. Schladming-Dachstein, Austria

O vacanta la ski se poate dovedi destul de scumpa. Cu exceptia transportului si cazarii, alte costuri precum inchirierea de echipamente de ski, legitimatiile de pista si lectiile de ski, produc o gaura semnificativa in buget. Zonele de schi mai mici sunt adesea mai putin costisitoare, insa nu toata lumea doreste sa faca rabat cu privire la numarul de kilometri diponibili ai pistelor. Iata insa ca sunt locuri speciale din Alpi unde poti schia foarte convenabil - la calitate de Alpi :) - cu niste preturi super.

1. Les Sybelles, Franta
1100 - 2620 de metri, 310 km de partii

Zona Sybelles este formata din sase sate: Le Corbier, La Toussiere, Saint Jean d'Arves, Les Bottieres si Saint Sorlin d'Arves. Le Corbier este o statiune moderna, in timp ce celelalte sate au un caracter mai "mic si confortabil". Zona de schi are 310 km de partii, dintre care majoritatea sunt usor accesibile. Zona de schi ajunge pana la 2620 de metri, prin urmare, zapada este cel mai adesea garantata.

2. Espace Lumière, Franta
1500 - 2600 de metri, 160 km de partii

Espace Lumière este format din doua parti: zona initiala Pra-Loup, zona care actualmente este conectata statiunii de schi La Foux-d'Allos. Impreuna, aceste doua resorturi contin 160 km de piste. Aceasta zona linistita are un raport foarte bun pret / calitate si se extinde la 2600 de metri. Pe pantele sale nordice, zona este destul de sigura in a avea zapada, asta în ciuda soarelui care in aceasta regiune straluceste in medie cca 300 zile / an.

3. Ski Juwel, Austria
800-2025 de metri, 145 km de partii

Noua gondola care conecteaza Inneralpbach la varful Schatzberg asigura legatura dintre statiunile de schi din Alpbach Wildschönau. Rezultatul este o arie vasta de cca 145 km de partii care atrage în special familiile si turistii cu un buget fix pentru sporturi de iarna. Satele pitoresti sunt asezate intr-o vale însorita langa faimoasa Kitzbühel Alpen, insa au propriul lor farmec, si preturi mai mici.

4. Val Cenis, Franta
1500 - 2750 de metri, 125 km de partii

In Haute Maurienne, in provincia franceza De Savoy, se gaseste fermecatoarea statiune Val Cenis. Cu 125 km de partii, acest complex de schi ofera o gama variata de piste. Cu preturi favorabile pentru familiile cu copii, si pante relativ usoare, este o destinatie ideala de familie. Statiunea Val Cenis este formata din satele traditionale Lanslebourg si Lanslevillard.

5. Hochkönig, Austria
800 - 2000 de metri, 150 km de partii

În mijlocul zonei Salzburgerland se gaseste statiunea Hochkönig (2941 metri), înconjurata de mai multe sate pitoresti ca Maria Alm, Dienten si Mühlbach - cele mai cunoscute. Maria Alm este cel mai mare si mai plina de viata sat, Mühlbach si Dienten au cea mai buna locatie în raport cu zona de schi. In total sunt 150 km de partii dintre care majoritatea este foarte accesibila pentru schiorii cu mai putina experienta. Aici nu veti gasi turism in masa, cum este cazul în alte parti ale Austriei. Nivelul preturilor este de asemenea atragator.

6. Superdévoluy, Franta
1500 - 2500 de metri, 100 km de partii

SuperDévoluy este un exemplu de statiune de schi moderna construita in stilul anilor saizeci, cu capacitati de ski-out/ski in. Zona se afla la poalele varfului Pic de Bure (2709 metri) si consta din 100 km de piste, dintre care majoritatea sunt categorisite cu steag albastru.(pentru incepatori). SuperDévoluy este conectat cu mai mica statiune de schi de la La Joue du Loup. Datorita locatiei de sud, aici vremea este de multe ori foarte frumoasa.

7. Livigno, Italia
1816 - 2800 de metri, 115 km de partii

Orasul italian a Livigno este o zona libera de impozitare si este relativ ieftin. Locatia sa alungita, dar confortabila este situat într-o vale foarte bogata in zapada si însorita, iar pe ambele parti ale satului se afla o zona de schi separata. Cu 115 km de partii, aceasta destinatie este pentru toata lumea. Ele sunt in mare parte destinate incepatorilor si intermediarilor, care pot invata aici sa se "tina pe picioare".

8. La Foret Blanche, Franta
1650 - 2750 de metri, 180 km de partii

Resortul La Foret Blanche este format din satele moderne Vars si Risoul. Are 180 km de piste si este cea mai mare zona de schi din sudul Alpilor francezi. Partiile sunt relativ simple si, prin urmare, adecvate in special pentru familii si începatori. Bunele oportunitati adiacente, pistele de viteza si frumoasele sale parcuri de zapada urca nivelul acestui resort. În ciuda locatiei sale de sud, zapada este asigurata datorita multelor pante de nord si altitudinea relativ mare.

9. Nassfeld Hermagor, Austria
1610 - 2000 de metri,110 km de partii

Zona de schi Nassfeld Hermagor se afla în Carintia, cea mai sudica si însorita regiune din Austria. Cu 110 km de partii, zona vine în întampinarea nevoilor fiecarui schior. Desi zona de schi nu este foarte mare, aceasta este deosebit de bogata in zapada. Cand ninge, ninge de obicei bine. Un avantaj suplimentar: nivelul preturilor în Carintia este în medie mai mic decat în restul Austriei.

10. Schladming-Dachstein, Austria
750 - 2015 de metri, 121 km de partii

Schladming Dachstein este format din satul Schladming si alte cateva sate tipice de munte. Pe ambele parti ale Vaii (Enns) exista resorturi de schi independente, iar 4-berge Skischaukel este de departe cea mai mare. Aceasta zona de schi interconectata are, precum numele sau sugereaza, patru munti: Reiteralm, Hochwurzen, Planai si Hauser Kaibling. Zona ofera 121 km de partii, iar autenticul Schladming este centrul. Zona are zapada asigurata, dar în absenta fulgilor, puteti vizita ghetarul Dachstein.


 

Despre vacante si hoteluri mai cititi:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatorul forum:

Hoteluri, pensiuni, vacante, concedii, calatorii...
Experiente de vacante si calatorii. Evaluari de hoteluri, pensiuni si recomandari. Toate testate de comunitatea DC!


autor: redactor A.Z. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015