Ceaiul de lavanda, secret pentru mamicile stresate

- despre ceaiul de levantica (lavanda) si stres, veti citi:
O stire aromata pentru mamici stresate: ceaiul de lavanda
Lavanda si secretul relaxarii
Ceaiul de lavanda si probleme digestive
Calmant pentru convulsii si spasme
Alte beneficii ale lavandei
atentie insa
Despre ceaiuri, merita citit
Despre relaxare, trebuie citit

O stire aromata pentru mamici stresate: ceaiul de lavanda

Orire mamica trece prin momente de stres, atacuri de panica, insomnie si ... uneori o stare imposibil de definit: oboseala, nervozitate si iritabilitate.Toate la un loc.

Atacul de panica de citit: Atacul de panica

Ei bine, iata am o veste buna. Am descoperit beneficiile unui miracol natural pe care vreau sa il impartasesc cu mamicile: ceaiul de lavanda.

Lavanda, Lavandula angustifolia or Lavandula officinalis - este o planta perena cunoscuta pentru aroma si frumusetea florilor sale. Lavanda este originara din regiunile din jurul marii Mediteraneene dar in prezent, este cultivata peste tot in lume. Semintele sale uscate, atent pastrate in saculete sunt folosite pentru alungarea moliilor din dulapuri dar si pentru a improspata mirosul hainelor. Bineiteles, lavanda este folosita cu mare drag si la fabricaea sapunurilor, a sampoanelor, a parfumurilor ... dar ... si la preparea unui ceai perfect - cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale.

Lavanda si secretul relaxarii

Un studiu facut de Universiatea de Medicina din Maryland, USA a scos la iveala beneficiile relaxante ale ceaiului de levantica. Astfel s-a demonstrat ca inhalarea aromei de lavanda din ceai are rol de inhibitor al activitatii sistemului nervos, ajutand astfel relaxarea. Astfel ceaiul de lavanda este de mare folos in conditii de anxietate, insomnie, stres si depresie. Un alt studiu medical publicat in 2012 de  Jurnalul Medicinei alternative si Complementare. USA - a descoperit ca pacientii care au fost tratati cu ceai de  levantica au abut parte de o diminuare considerabila a nivelul de durere atunci cand erau supusi la tratamente cu ace homeopatice.

Ceaiul de lavanda si probleme digestive

Un alt beneficiu al ceaiului de lavanda este pentru usurarea unor probleme digestive - incluzand un stomac nelinistit sau indigestiile. Studii recente au evidentiat faptul ca muschiul stomacului soarecilor se relaxeaza atunci cand intra in contact cu uleiul de lavanda - indiacnd astfel ca oamenii ar putea avea aceleasi reactii. Un alt studiu publicat in 2014 de catre revista Natural Sciences a demonstrat ca uleiurile din lavanda ne protejeaza de formarea ulcerulu igastric si ne apara de indigestie.

Calmant pentru convulsii si spasme

O convulsie se produce atunci cand un muschis se relaxeaza si relaxeaza involuntar, cauzand un tremur al corpului. Un spasm este similar, dar in acest caz muschiul ramane contractat pentru mai multa vreme. Studiile au arata ca uleiul de lavanda are un efect calmant asupra spasemlor si convulsiilor musculare prin blocarea canalului de calciu din muschi - o cheie in procesul de contractie al muschilor.

Alte beneficii ale lavandei

Ceaiul de lavanda are si alte folosinte traditionale - desi unele din acestea nu sunt inca fundamentate de studii stiitifice. Printre ele ar fi tratarea migrenelor, ale colicilor, lipsei de pofta de mancare, acnee, voma, cancer sau chiar de sperietoare de tantari.

Atentie insa ...

Ceaiul de lavanda este un ceai sigur, insa poate interfera cu unele medicamente care actioneaza pentru depresarea sistemului nervos. Medicamente care pot interactiona cu ceaiul de lavanda sunt: barbituricele (sedative), hidratul cloral, depresantele.

Despre ceaiuri, merita citit si:

Soia este bogata in toxine

In ciuda faptului ca a fost puternic promovata ca un produs alimentar sanatos in ultimii ani, boabele de soia contin in mod natural toxine sau anti-nutrienti. De exemplu, soia are un nivel ridicat… ... citeste mai departe

Despre relaxare, trebuie citit:

Cum reactionezi la stres?

Tu cu reactionezi la stres? Medicii au descoperit ca atunci cand sunt supuse unei presiuni extreme, femeile sunt fie hiperactive (incercand frenetic sa se lupte cu tot ceea ce le tulbura in acelasi… ... citeste mai departe

 Comunitate, grup de support

/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.


autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii.com - 2015