Mesaj pentru parinti: Cum poti gasi educatie de calitate pentru copilul tau

- Mesaj pentru parinti: Cum poti gasi educatie de calitate pentru copilul tau:
Educația este un subiect esențial pentru fiecare părinte
Specializarea continuă este esențială în pregătirea profesorului
Cum poți găsi educație de calitate pentru copilul tău?
Mediul în care învață copilul tău este foarte important
Educatia este un demers susținut și de durată
Implicarea părinților - Un parteneriat de succes pentru copilul tău
Educația formează caracterul
Despre Helen Doron

Educația este un subiect esențial pentru fiecare părinte

Educatia este un subiect esential, prin influenta pe care o are in formarea si in dezvoltarea copilului tau. Insa calitatea in educatie devine un aspect delicat pentru multi parinti. Din dorința de a-i oferi tot ce este mai bun copilului tău, în calitate de părinte, te poți preocupa de anumite aspecte legate de calitatea educației.

Întrebări legate de pregătirea profesorului sunt primele care îți pot apărea atunci când te confrunți cu o decizie privind educația copilului tău.

Specializarea continuă este esențială în pregătirea profesorului

Un profesor pasionat de educație, care este instruit pentru a aduce inovație în educație este cel care poate să-ți arate și potențialul copilului tău. Metoda revoluționară de predare a limbii engleze ca limba maternă Helen Doron English vine cu acest lucru în pregătirea specializată a profesorilor, și cu un plus de valoare prin unicitatea programelor educaționale. Programele de pregătire pentru profesori detaliază abordări pentru fiecare grupă de vârstă, începând de la bebeluși până la adolescenți. Profesorii Helen Doron English știu cum să sprijine potențialul copilului tău pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere, nu numai în ceea ce privește cunoașterea limbii engleze. Aceștia știu să le susțină stima de sine și să le înțeleagă abilitățile unice.


Un aspect esențial privind educația copilului tău este cel al performanței. Oare educația primită îi stimulează suficient inteligența copilului tău? Poate educația să-i mențină interesul pentru învățare?

Cum poți găsi educație de calitate pentru copilul tău?

Cel mai important lucru după care te poți ghida este bucuria copilului tău de a învăța și de a merge la cursuri. Copilul nu trebuie să se simtă niciodată stresat la cursuri, deoarece învățarea vine natural în această perioadă de plină dezvoltare intelectuală și emoțională.

Copilul tău are capacitatea de a asimila informații noi în ritmul în care se dezvoltă, iar educația primită trebuie să vină constant cu activități stimulative, prin care abilitățile copilului să se dezvolte în propriul ritm. Stimularea pe care programul educațional o aduce copilului trebuie să-i dezvolte abilitățile, și în special, să-l ajute pe copilul tău să-și descopere potențialul. Educația trebuie să-ți indice la ce este talentat copilul tău, ce abilități speciale are și ce este unic la el. Astfel, vei avea o direcție de abordare prin care îți poți înțelege copilul și ceea ce are nevoie în educația sa.

Mediul în care învață copilul tău este foarte important

Spațiul fizic și modul în care este organizat pentru a oferi un confort în învățare aduce un plus de valoare în educația copilului tău, deoarece va asocia lucrurile noi pe care le învață cu mediul în care asimilează aceste lucruri. Un spațiu stimulativ, care cuprinde elemente de stimulare senzorială îi sprijină inteligența copilului pe mai multe paliere, nu doar intelectual. Copilul învață să asocieze lucrurile diferit și să descopere detalii noi, dezvoltându-și astfel și atenția diferențiată. 

Interacțiunea cu copii din aceeași categorie de vârstă este esențială pentru educație. Un lucru nou învățat este asimilat pe termen mediu și lung atunci când este exersat imediat, și în mod susținut și repetat.

Spre exemplu, atunci când copilul învață limba engleză, simpla pronunție a unor cuvinte nu asigură că a și memorat acele cuvinte și înțelesul lor. Este foarte important să folosească acele cuvinte noi în contextul potrivit și, mai ales, într-o simplă conversație cu un alt copil. Profesorul are rolul de a-l ghida pe copil, care astfel poate urma o linie evolutivă în ceea ce învață. 

Educatia este un demers susținut și de durată

De exemplu, învățarea unei limbi străine precum limba engleză se face in câțiva ani, nu prin câteva lecții disparate. Atunci când copilul este expus la limba engleză în mod constant, învață să vorbească mult mai rapid și o asimilează propriei identități.

 

Metoda de predare a limbii engleze ca limba maternă Helen Doron English aduce inovație în educație. Copilul tău se bucură să învețe într-un mediu multi-senzorial, este stimulat în direcția sa unică de dezvoltare, este ghidat în ceea ce învață de către profesori specializați în stimularea inteligenței copilului și, cel mai important, învață să gândească direct în limba engleză.

Helen Doron English îi învață pe copii limba engleză ca limba maternă folosind sistemul de imersiune – o metodă de predare a unei limbi străine prin utilizarea exclusivă a limbii engleze în sala de clasă.

Implicarea părinților - Un parteneriat de succes pentru copilul tău

Părinții pot avea un impact mare asupra succesului procesului de învățare al copilului lor. Cei mai mici dintre elevii Helen Doron English, până în vârsta de 3 ani, beneficiază de prezența unui părinte la clasă. Prezența parentală asigură confort și sentimentul de siguranță pentru copil în noul său mediu; îi crește stima de sine și le dă ocazia părinților să înțeleagă mai bine programul de învățare.

Preșcolarii și școlarii învață limba engleză într-un mod unic cu metoda revoluționară Helen Doron English. Iată câteva aspecte esențiale metodei:

Învățare fără efort
Încredere prin încurajare și motivare
Mișcare liberă
Integrare de resurse media
Motivație să învețe prin distracție
Beneficiile învățării în grupuri mici
– copilul beneficiază de interacțiune între copii, iar grupurile mici permit atenția personală a profesorului și multă practică în vorbirea limbii engleze
Educație integrativă – copilul învață pe mai multe paliere: intelectual, social, moral, informațional, și beneficiază de o educație completă

Educația formează caracterul.

Metoda Helen Doron English a fost dezvoltată în recunoașterea necesității de a învăța limba engleză cât mai eficient, conform teoriei că învățarea unei limbi poate fi cea mai complexă funcție pe care creierul o poate îndeplini.

De peste 30 de ani în întreaga lume, două milioane de copii au învățat limba engleză prin metoda Helen Doron și au beneficiat de dedicare continuă și de excelență în educație.
 
Mai multe detalii, pe http://www.helendoron.ro/

Surse:
Helen Doron Educational Group, “Helen Doron English Booklet – courses and information”, 2014


Despre Helen Doron English, mai cititi:

Cum il ajuta pe copil educatia multi-disciplinara

Cunoaste-ti copilul! Ce spune joaca despre etapa de dezvoltare in care se afla


Forumuri specializate si grupuri de suport 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate