Aceasta este versiunea pentru imprimanta a acestui articol.
Veti fi redirectat catre articolul original in 3 secunde. Daca nu, apasa pe sageata...


Femeia echilibrata vs. Superfemeia

O femeie echilibrata NU ESTE cea care poate face totul de una singura. Sunt numai 24 de ore intr-o zi, 16 daca tinem cont de orele necesare pentru somn. Saisprezece ore care nu sunt suficiente pentru a avea grija de tine, partenerul tau, copiii tai, serviciu, casa si prieteni. O femeie echilibrata intelege aceasta. Ea nu se va considera o ratata pentru neputinta ei de a face totul, intotdeauna. Va intelege ca are propriile limite. Va accepta aceste limite si va incerca sa faca ceea ce poate in timpul pe care il are la dispozitie si cu energia pe care o are.

O femeie echilibrata NU ESTE perfecta si nici nu se asteapta la perfectiune din partea sa. Este un om si ca toate fiintele umane are dispozitii schimbatoare, stari de proasta dispozitie, energie variabila, zile in care nu este atat de productiva. Nu este o femeie care crede ca poate rezolva totul intr-o zi: sa termine si curatenia in casa, sa rezolve si toate problemele de la serviciu, sa gateasca dupa gustul fiecaruia, sa faca si toate cumparaturile, etc. Este aceea care intelege ca niciodata nu va fi "gata" cu toate si nici nu incearca acest lucru.

O femeie echilibrata NU ESTE aceea care isi neglijaza propriile nevoi. Ea intelege ca daca nu si le va satisface nu va avea forta necesara sa le ofere nici celor din jurul ei foarte mult. Isi va programa timpul in asa fel incat sa gaseasca o fereastra si pentru ea insasi si le va spune celor din familie ca nu accepta sa fie deranjata. Va stii ca daca nu este multumita de viata ei actuala, aceste insatisfactii se vor revarsa asupra celor din jurul sau, inclusiv asupra copiilor, intr-o forma sau alta.

O femeie echilibrata intelege si stabileste prioritatile. Dupa ce le stabileste, le va modifica zilnic, dupa nevoi. Altfel spus, isi va modifica programul si planurile pentru a fi in concordanta cu prioritatile zilei respective. Va stii sa spuna "NU" si nu se va simti vinovata pentru acest lucru.

O femeie echilibrata va cauta intotdeauna caile cele mai bune si mai rapide pentru a rezolva problemele mai putin importante din viata ei.

O femeie echilibrata va stii ce doreste cu adevarat si isi va folosi resursele oentru a-si indeplini aceste dorinte. O femeie echilibrata isi va pune intrebarea: "Pentru ce traiesc eu si ce as vrea sa-mi caracterizeze intreaga viata. La ce anume as vrea sa ma gandesc la sfarsitul vietii mele?" si va trai fiecare zi in functie de raspunsul pe care si-l va da la aceasta intrebare.

Si nu in ultimul rand, o femeie echilibrata va intelege ca, calitatea lucrurilor facute in viata sa este mult mai importanta si mai multumitoare decat cantitatea lor. Ea va stii ca, conteaza mai mult relatiile pe care le-a dezvoltat cu cei din jurul sau decat o casa stralucitor de curata, o mancare perfecta, lenjerie ireprosabila sau o multime de bani stransi la banca.

Pentru a fi o femeie echilibrata trebuie sa te straduiesti mereu. Acest lucru implica o reevaluare permanenta a ceea ce este important pentru tine. Si mai ales trebuie sa crezi din tot sufletul ca este in regula daca nu poti face totul perfect in permanenta!

Autor: Cristina Dinu - "incercind sa fiu o femeie echilibrata"