Povestea lui Andrei
Este o mare bucurie pentru noi, sa putem povesti lumii despre formidabila comunitate Desprecopii si despre felul in care solidaritatea sparge barierele virtualului. Iata ce ne povesteste Lavinia, matusa puiutului Andrei:

Totul a inceput in ziua de 5 aprilie 2011 cand cumnata mea a nascut la maternitatea din Oradea un baietel de 3100 gr, aparent sanatos. A primit scor apgar 9/10 si a nascut foarte usor. Totul a fost bine, pana cand dupa cateva ore i s-a spus ca micutul incepe sa se inegreasca la picioruse si ca trebuie sa mearga cu el sa-i faca eco la plamani. Speriata cumnata a plecat cu el la eco unde toate au iesit bine. S-au mai linistit, medicii zicand ca este o problema de adaptare a micutului la mediul de afara. Dupa inca o ora a fost chemata la cardiologie cu micutul. Acolo au primit vestea cutremuratoare ca trebuie operat de urgenta la inimioara, deoarece sufera de malformatie congenitala de cord cianogena, respectiv transpozitie de vase mari.

Atunci a inceput tot calvarul pt ei. O astfel de operatie la inimioara nu se putea face decat la Cluj sau la Targu Mures. La Cluj nu i-a primit fiindca lista de asteptare era lunga iar la Targu Mures au ajuns cu interventii din parea dr cardiolog care a specificat ca trebuie operat de urgenta. A treia zi Andrei era transportat cu elicopterul la Targu Mures, iar parintii au pornit cu masina. A ajuns acolo unde i s-au facut investigatii si s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa faca cateva zile de tratament pentru a-l pregati pentru operatie. Tratamentul a fost unul costisitor, tratament pe care l-au suportat parintii. Dupa cum am mai spus ei stau foarte prost cu banii, in urma contractarii unui credit si din cauza crizei ei nu au mai putut sa-si plateasca ratele la banca. Cand au contractat creditul au luat un credit mai mare deoarece au dorit sa-si contruiasca o casa si astfel si-au ipotecat din bunuri. Din cauza ca nu au mai putut plati ratele la banca, banca le-a luat deja o parte din bunuri si urmeaza si celelalte inclusiv casa.

In acel moment m-am decis sa va scriu, mi-am zis ca trebuie sa fac ceva pentru Andrei, fiindca parintii lui nu aveau de unde sa scoata atatia bani pentru medicamente si pentru operatie. Am descoperit ca exista oameni cu suflet mare, oameni care chiar daca au greutati ne-au ajutat, oameni pe care Dumnezeu ii va rasplati pentru bunatatea lor.

Datorita voua si lui Dumnezeu Andrei este inca in viata si intr-o zi ii voi arata cat de mult l-ati ajutat si cum a inceput o noua viata alaturi de voi, alaturi de DC.

Cu ajutorul vostru am strans 1556 euro, 6440 ron si 180 de dolari si va multumim din suflet pt tot ajutorul acordat, pentru faptul ca ne-ati fost alaturi si ca v-ati rugat zile in sir pt sufletelul lui Andrei. Va multumim din suflet.

Dar sa continui povestea lui Andrei care pana la urma are un sfarsit fericit, sau cel putin sper sa ramana asa pana la capat. Au ajuns la Targu Mures unde a inceput pregatirea pentru operatia lui Andrei. Dupa cateva zile a venit si verdictul din partea dr si anume ca trebuie operat fiindca se inchidea ceva vena si daca se inchidea nu mai putea fi operat si puiul mic era in pericol de moarte. In data de 13 aprilie, la doar 8 zile de viata Andrei este operat la inimioara. A fost tinut in operatie de la ora 9 pana la 18.30, a fost o operatie grea au spus doctorii, dar cu putin noroc, puiul mic va scapa doar cu aceasta interventie. Au urmat 2 zile in care Andrei a fost tinut in coma indusa cu sternul deschis pt a vedea cum reactioneaza inimioara. Slava Domnului totul a decurs bine iar dupa 2 zile au inceput sa-l trezeasca incetisor din coma oprindu-i sedativele.

A urmat o luna cu Andrei in spital, o luna de emotii cumplite, de bucurie dar si de complicatii survenite in urma operatiei. Au fost momente cand ma suna cumnata mea plangand, fiindca ceda psihic tuturor problemelor de acolo si o inteleg, i-a fost foarte greu in conditiile in care nimeni nu vorbea cu ea, nimeni nu-i dadea o explicatie despre bebelus, cum evolueaza. Nimeni nu-i spunea nimic decat dr curanta care mai mult nu venea la ei. Apoi a fost socul cu banii...dar au fost si momente de bucurie, cand a strans-o prima data de deget si cand s-a uitat la ea. Cred ca a avut niste emotii. Nici nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul ei in acele momente cand l-au operat pe Andrei si in spital si ce este si acum, sa traiesti cu frica in san si la fiecare tresarire sau suspin a puiului sa sari sa vezi oare ce se intampla, oare e bine, oare e rau?

In urma operatiei puiul mic a facut mai multe complicatii. In prima faza a facut infectie in organism, apa la plamani si un chist de sange la inimioara. Atunci cumnata mea m-a sunat plangand in hohote, cedase psihic, nu stiam cum sa o consolez, nu am putut face altceva decat sa plang cu ea la telefon, eram coplesita si eu de atata durere. Dar pana la urma cu tratament si antibiotice i-a trecut infectia din organism si apa de la plamani. Apoi au descoperit ca are apa la creier si ca e la limita caci daca descopereau mai tarziu trebuiau sa intervina cu o operatie ca sa scoata apa de la creier. Cheagul de la inimioara nu a trecut nici el. In cele din urma a fost lasat acasa timp de o luna in care va face tratament pentru chistul de sange de la inimioara si pentru apa de la creier.

Tratamentul nu este unul foarte ieftin, din contra este destul de costisitor mai ales pt ei care si asa au destule probleme financiare. Unele medicamente sunt compensate dar unele nu sunt si sunt destul de scumpe. Cine ne poate ajuta in continuare o poate face si le multumim tuturor. Din pacate problemele lor nu se opresc aici si cine stie cata vreme va trebui sa faca tratament. Sa dea Dumnezeu sa fie de scurta durata si sa va pot scrie ca e sanatos si nu mai ia nici un medicament.

Am fost sa-i vad dupa ce au venit acasa...Andrei este un scump, este un bebelus firav si delicat, nu am indraznit sa ma uit la operatia lui, am vazut-o doar intr-o poza si doar cateva secunde caci nu ma pot uita. Este foarte atent la ce vorbesti cu el si te urmareste cu privirea, am ramas placut surprinsa sa vad acest lucru si sper din suflet sa nu ramana afectat in nici un fel si sa se refaca rapid, ce mai, este un adevarat INVINGATOR. Deja bea 70-80 ml de laptic si tot progreseaza in fiecare zi si a ajuns la 3 kg caci slabise foarte mult in spital, a fost piele si os saracutul.

Inchei prin a va multumi inca odata pt tot ceea ce ati facut pt nepotelul meu drag Andrei!

Cu mult drag Lavinia, membra a comunitatii Desprecopii.com

Va recomandam sa mai cititi si topicurile de la care a inceput campania:

 - Andrei are 24 zile si are nevoie urgent de ajutor!

 - Andrei are 1 luna si are nevoie de noi!! cap2

 - Andrei vine acasa!!  

Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) mai 2011

 Comunitate,
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com