Sindromul ochiului uscat

Menopauza dar si perioada dinaintea menopauzei, care incepe dupa varsta de 40 de ani, duce la modificari ale nivelurilor hormonilor, care afecteaza printre altele, mecanismele de lubrifiere ale ochiului.  Lichidul care spala suprafata ochiului se imputineaza si duce la uscarea ochilor.

Pentru a rezolva aceasta problema, inchideti ochii timp de 20 de secunde la fiecare zece minute. Daca lucrati intr-un birou cu aer conditionat sau purtati lentile de contact pentru prea mult timp, puteti de asemenea sa ajungeti sa aveti sindromul ochiului uscat (aerul conditionat este uscat, in timp ce lentilele de contact absorb o cantitate mare de umiditate in ochi).
 
Daca aveti nevoie de picaturi pentru  ochi uscat - cunoscute sub numele de lacrimi artificiale - alegeti o marca care sa nu contina conservantul clorura de benzalconiu, care poate provoca iritatii. Cele mai multe picaturi pentru ochi contin conservanti pentru a inhiba bacteriile, deoarece acestea sunt utilizate din nou si din nou. Picaturile pentru ochi, fara conservanti se gasesc intr-o singura doza-tuburi. Odata deschise, acestea ar trebui sa fie folosite sau aruncate dupa o zi. Pe langa utilizarea picaturilor pentru ochi, sindromul "ochiului uscat" mai poate fi corectat si printr-un supliment de Omega 3 , Omega 6 si Omega 9.

Sindromul Sjogren:
O afectiune auto-imuna care afecteaza foarte multi oameni. Aceasta determina organismul sa atace propriile glande producatoare de umiditate, ceea ce duce la uscarea anormala a ochilor. Alte simptome includ gura extrem de uscata si oboseala musculara. Lenta in debut, afecteaza femeile mai mult decat barbatii, si este de obicei diagnosticata la pacienti cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Aceste simptome pot fi tratate cu lacrimi artificiale.
 
Keratita de expunere:
In acest caz, corneea, cupola din fata ochiului, devine uscata. Ea poate fi cauzata de inchiderea necorespunzatoare a ochilor in timpul somnului. Daca dumneavoastra nu aveti cum sa observati, sotul dumneavoastra poate observa :).... Alte cauze ale acestei afectiuni pot fi o rana la ochi sau faptul ca nu clipiti suficient de des, ceea ce duce la uscarea corneei. Poate fi tratata cu lacrimi artificiale.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre ochi mai cititi si:

Despre bolile copilului, va recomandam sa mai cititi:

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Forumuri specializate