Semne că fiul sau fiica ta se droghează. Vorbeste cu copilul tau despre droguri sau o va face altcineva...

Semne ca fiul sau fiica ta se drogheaza. Vorbeste cu copilul tau despre droguri sau o va face altcineva.

Semne că fiul sau fiica ta se droghează. Vorbeste cu copilul tau despre droguri sau o va face altcineva...

Care sunt semnele ca un adolescent se droghează? Intrebarea este directă si grea, insă trebuie pusă.
De cele mai multe ori suntem orbi, din prea multa dragoste. Pentru ca ne inchipuim ca ai nostri copii sunt perfecti, ca nu ni se poate intampla noua asa ceva, ca fiul nostru/fiica noastra nu poate face o prostie atat de mare, nu se poate transforma singur in victima sau sclavul drogurilor.

Semnele că un adolescent se droghează pot fi variate și pot varia în funcție de substanța consumată. Unele dintre aceste semne pot include: schimbări bruște ale comportamentului sau personalității, scăderea performanțelor școlare, izolarea de familie și prieteni, neglijarea aspectului fizic, schimbări în rutina de somn și alimentație, apariția unor obiceiuri stranii sau secrete, pierderea interesului pentru activități care înainte îi plăceau și dificultăți în gestionarea emoțiilor.

Este important ca părinții să fie vigilenți și să observe aceste semne, și, în caz de suspiciune, să încurajeze comunicarea deschisă cu adolescentul și să caute sprijin și ajutor de la un specialist sau consilier în domeniul dependențelor. Înțelegerea și sprijinul din partea familiei pot juca un rol important în ajutarea adolescentului să depășească această situație dificilă.

• Iată ce semne pot fi evidente atunci când un copil se droghează - semne care pot da semnalul de alarmă parintilor,  si alte sfaturi importante de la Desprecopii:

- Veti citi:

Vorbeste cu copilul tau despre droguri sau o va face altcineva
Ce spun parintii de la Desprecopii
Semne clare de abuz de substante si drogurile care le cauzeaza
Semne de ingrijorare pentru parinti
Despre adolescenti, mai cititi
Copilul tau are prieteni toxici?
7 lucruri importante pentru parintii de adolescenti
Forumul parintilor de adolescenti
 

Vorbeste cu copilul tau despre droguri sau o va face altcineva, altfel ...

Îmi amintesc titlul unui pliant pentru părinți: "Vorbește cu copilul tău despre droguri... Dacă nu, o va face altcineva în locul tău". De cele mai multe ori suntem orbi, din prea multă dragoste. Ne închipuim că ai noștri sunt perfecți, că nu ni se poate întâmpla nouă așa ceva, că fiul nostru/fiica noastră nu ar putea face o asemenea greșeală, nu se poate transforma singur(ă) în victimă sau sclav(ă) al drogurilor.

Dar realitatea este că drogurile sunt peste tot: la școală, pe stradă, în parcuri, în baruri. Trebuie doar să știi pe cine să întrebi. În războiul cu tentația, părinții nu pot fi simpli observatori de pe margine. Ca părinte, este datoria dumneavoastră să deschideți bine de tot ochii. Părinții adolescenților care se droghează spun că n-au observat la timp semnele atât de vizibile pentru alții.

Iată la ce trebuie să fiți atenți:

1. Nasul nu minte

De cate ori fiul sau fiica dumneavoastra se intoarce acasa de la o petrecere, e bine sa stati putin de vorba. Va recomandam o conversatie simpla, nu o cearta cu trantit de usi si colindat prin diferite camere ci o conversatie obisnuita, o discutie fata in fata. Daca doar cei din anturajul lui au fumat, hainele si parul ii vor mirosi dar daca fiul dumneavoastra a baut alcool sau a fumat marijuana, respiratia il va trada.

Daca hainele ii miros a fum de marijuana, e un semn de alarma chiar daca nu a fumat el insusi inseamna ca prietenii lui fumeaza si e posibil sa fie doar o chestiune de timp. Si daca emana miros proaspat de parfum sau de guma de mestecat, ar trebui sa va puneti intrebari.

2. Priviti-l de-aproape

Atunci cand un adolescent ia droguri, exista semne vizibile ale consumului. Cand stati de vorba, priviti-i ochii. Daca a fumat marijuana, va avea ochii rosii si pleoapele umflate si pupilele contractate. Daca a baut alcool, va avea pupilele dilatate si ii va fi greu sa isi focuseze privirle. Daca are obrajii imbujorati sau fata foarte rosie si acesta poate fi un semn ca a baut. Drogurile injectabile lasa urme pe brate dar uneori si pe picioare. Daca poarta tricouri cu maneca lunga in plina vara, poate incearca sa ascunda ceva. Cititi: Adolescentii si fumatul

Cocaina trasa pe nas va lasa si ea urme: nasul sangereaza si cartilagiile se erodeaza. Daca are arsuri ciudate pe buze sau pe degete e posibil sa inhaleze droguri dintr-o pipa metalica sau un recipient de sticla fierbinte. Bubitele sau cosurile in jurul gurii insotite de pete de vopsea pe corp sau pe haine, un miros de chimicale sau un nas ce curge in permanenta si acestea sunt semne ce indica inhalarea de droguri.
Pastilele de ecstasy produc inclestarea dintilor, dezinhibare totala si manifestari exagerate de afectiune. Daca brusc e fascinat de sunete si imagini sau bea foarte multa apa sau isi face de lucru cu jucarii pentru copii mici, e cazul sa va puneti intrebari.

3. Schimbari de dispozitie

Scenariul e acelasi: e sambata seara si fiul dumneavoastra tocmai s-a intors din oras. Cum se poarta? E galagios si nelinistit sau rade isteric fara nici un motiv aparent?  E mai impiedicat decat de obicei sau se loveste de mobile si de pereti? Darama lucruri? E trist, retras si neobisnuit de obosit si prea incercanat? Se loveste de usi? Toate acestea sunt semne ca poate a consumat ceva ce nu trebuia: alcool marijuana sau alte substante ilegale.
Nu trebuie sa faceti din tantar armasar, e posibil sa fi avut vreo discutie cu prietena sau cu cel mai bun amic dar daca se poarta complet altfel decat de obicei, e cazul sa va alarmati. Urmariti-i comportamentul in timp. Daca dintr-o data a devenit furios, prea tacut, prea retras, necomunicativ si asta dureaza cateva saptamani, e clar ca se intampla ceva.
Probabil se va infuria daca o sa il luati la intrebari si va insista sa-l lasati in pace dar trebuie sa aflati ce i se intampla. Desigur adolescentii gasesc tot soiul de pretexte pentru a fi uraciosi dar trebuie sa va asigurati ca starea lor de spirit nu se datoreaza drogurilor.

4. Secrete si minciuni

Dintr-o data fiul dumneavoastra incepe sa minta. Planurile pe care si le face pentru week-end sunt ciudate, sau nu va da destule amanunte despre unde merge, poate ca nu prea se potriveste ce povesteste despre ce a facut cu ceea ce s-ar fi putut intampla in realitate (nu poate sa va povesteasca filmul pe care zice ca l-a vazut sau prietenul la care zice ca a fost tocmai l-a cautat acasa).
Poate cere voie sa mearga la o petrecere si spune ca vor fi si parintii gazdei acasa dar nu va lasa numarul de telefon sau se intoarce beat. Vine din ce in ce mai tarziu acasa si are o gama larga de scuze pe care le poate prezenta din ce in ce mai convingator.
Chiar daca gasiti dovezi ca bea sau se drogheaza (cutii de bere in camera sau foita pentru marijuana sau pipe ciudate ori recipienti de sticla cu gat lung) va spune ca nu-i apartin, sunt ale altcuiva. Cand nu mai are scuze o sa va spuna probabil ca nu e treaba voastra ce face cu viata ei. Ceva clar nu e in regula. Aflati cu ce se ocupa.

5. Demotivare

Notele de la scoala scad, fara sa aiba vreun motiv real sa fie neatent sau sa nu-si pregateasca lectiile. Va asigura ca totul e in regula, ca se descurca dar se vede cu ochiul liber ca nu pre mai face fata. Chiuleste si petrece din ce in ce mai putin timp facandu-si temele. Isi pierde interesul in orice alta activitate. Va suna profesorii sa va spuna ca lipseste de la scoala sau de la orele de sport sau de la practica si ca atunci cand vine la scoala e neatent si pare pe alta lume. Acestea sunt semne ale abuzului de substante, mai exact, simptomele fazei in care deja alcoolul sau drogul e prima lui prioritate.

6. Disparitii misterioase

Pentru un adolescent care vrea sa bea sau sa se drogheze, casa parintilor poate fi un depozit de resurse. Aproape in orice casa exista alcool. Indiferent ca e vorba de bere la cutie sau o sticla de vin sau de un bar intreg cu diferite tipuri de bauturi. Adolescentii vor incepe sa se infrupte din ce gasesc prin casa, sperand ca parintii nu-si vor da seama sau completand cu apa sticlele pentru a readuce lichidul la nivelul initial. Daca unul dintre parinti este fumator, probabil se va servi singur din pachetul de tigari, asta daca nu il va lua cu totul.

Banii de droguri se gasesc in portofelele si casa parintilor. Bijuteriile de familie pot fi amanetate.  Aveti grija cat alcool tineti in casa. Daca observati ca lipsesc sticle sau daca bauturile au un gust apos, e cazul sa le incuiati. Daca nu vreti ca adolescentul dumneavoastra sa fumeze, poate e o idee buna sa nu lasati tigari la indemana. Daca dispare ceva de valoare din casa, e bine sa il luati la intrebari imediat. Spuneti-i clar ca nu tolerati furtul si ca stiti ce se intampla.

7. Probleme cu banii

Atunci cand incep sa dispara bani din casa, e clar ca aveti o problema. Daca brusc adolescentul pare sa fie interesat de mijloace de a face bani si cand reuseste sa castige ceva bani nu vine acasa cu haine noi sau cu cd-uri sau orice alt obiect al dorintei lor, intrebati-va pe ce a dat banii.  Daca dimpotriva, dintr-o data apare acasa cu lucruri noi, e posibil sa vanda droguri. In aceste circumstante e cazul sa-i controlati camera. Mai bine faceti dumneavoastra perchezitia decat politia.

8. Prieteni noi

Daca anturajul se schimba brusc, ceva se intampla. Sigur, adolescentii cred ca oricine le poate fi prieten dar e cazul sa stiti tot timpul cine le sunt prietenii. Daca acestia sunt persoane mai in varsta sau sunt genul foarte independent de parinti, daca lipsesc de la scoala si parintii lor nu se intereseaza de ei, daca fac alegeri gresite si se baga in ce nu ar trebui, daca vi se pare ca sunt beti cand va viziteaza, toate acestea ar trebui sa va alarmeze.
Sigur, copilul dumneavoastra va gasi circumstante atenuante pentru toate observatiile dumneavoastra. Dar bazati-va pe instinct, in fond experienta de viata a unui parinte este ceva de care trebuie sa tineti cont.

Ce spun parintii de la Desprecopii

 Imi amintesc titlul unui pliant pt parinti : "Vorbeste cu copilul tau despre droguri...Daca nu, o va face altcineva in locul tau..."  Parintii trebuie sa incerce sa stabileasca cu RABDARE, cu imens de multa rabdare, o punte de comunicare. Daca nu reusesc singuri, pot cere sprijinul unui psiholog. Daca baiatul nu vrea sa mearga, atunci sa mearga numai ei - sa exploreze cai de a se apropia de baiat, de a-l motiva sa vorbeasca. Poate e important sa invete si cum sa-l asculte...

 Copilul unei prietene de-a mele si verisor primar cu sotul meu are probleme cu drogurile!!! Ce stiu de la mama lui
lipsa de pofta de mancare... implicit baiatul a slabit foarte mult
irascibil
ticuri nervoase (nu are stare)
privire tulbure
se concetreaza greu (in cazul lui la serviciu)
s-a indepartat de familie, lipseste mult de acasa
El a avut ''norocul'' si l-a oprit politia i-au facut test si a iesit pozitiv(asa au aflat parintii) , are alaturi o familie care il sustine si mai frecventeaza o comunitate privata unde este urmarit de psihologi si doctori!! Sa speram ca va reusi sa se lase!! Wicca
  Am vazut tineri care consumau droguri, si toti aveau cearcane violacee, privirea tulbure, nu pot discuta un subiect concentrandu-se,rad fara motiv, vorbesc fara sens, se enerveaza usor, uita la fel de usor, parca ar fi picati din stele..... (redi)

Semne clare de abuz de substante si drogurile care le cauzeaza:

Marijuana - Ochi rosii, sticlosi; vorbirea pe un ton ridicat, rasul strident, urmate de o stare de somnolenta; miros dulceag de ars/afumat
Alcool - Grosolanie, lipsa de tact; mersul leganat; incapabilitatea de a purta o discutie coerenta; pupile dilatate; lipsa interesului si a motivatiei;
Antidepresive (incluzand barbituricele si tranchilizantele) - Acelesi aparente ca si ale unui om beat, dar fara mirosul de alcool; dificultati in concentrare; somnolenta; pupile micsorate.
Stimulente -  Activitate crescuta; euforie; iritabil; anxietate; comunicativitate excesiva, urmata de un somn neregulat si depresie; perioade lungi de timp fara pofta de mancare sau somnolenta; pupile dilatate; gura si gat uscate; pierderi in greutate.
Inhalante (aerosoli, vapori, etc.). - Ochi umezi; vedere neclara; secretii ale cavitatii nazale sau roseata in jurul nasului/gurii; dureri de cap sau greata; incapacitatea de a controla bine muschii; schimbari ale apetitului.
Halucinogene - Pupile dilatate; comportament bizar si irational; halucinatii; indepartare de oameni; discurs incoerent; confuzie.
Heroina  - Urme de intepaturi; somnolenta la ore ce nu corespund programului normal; transpiratie abundenta; stare de voma; tuse si stranut; spasme; pierderea apetitului; pupile micsorate, care nu reactioneaza la lumina.
Tutun/Nicotina -  Miros persistent de tutun; degete si dinti patati.

Semne de ingrijorare pentru parinti:

- schimbarile tegumentului,
- privirea neclara
- petele maro pe albul ochiului,
- dilatarea exagerata sau, dimpotriva, contractarea neobisnuita a pupilei
- tremurul mainilor.
- schimbarea ritmului de veghe-somn la adolescent: doarme ziua, noaptea se plimba.
- lipsa apetitului - consumul de drog se asociaza cu o scadere a apetitului,.
- miros intepator al hainelor si urme de tutun in buzunar

Atentie: unii adolescenti isi injecteaza drogurile in zone mai putin vizibile: intre degetele de la picioare de exemplu. Nu va rezumati la a le privi bratele.

-Heroina afecteaza vitalitatea. - Note mici la scoala sau scaderea performantelor scolare;
-Ostilitate si lipsa de cooperare;
-Deteriorarea relatiilor cu familia;
-Pierderea interesului pentru aspectul exterior sau pentru igiena;
-Pierderea ineresului pentru sport si pentru preocuparile obisnuite.

Cititi neaparat in continuare: Cum le vorbim copiilor despre droguri?

Copilul tau are prieteni toxici? 6 moduri de a face fata Gastii cu care nu esti de acord ...

Se intampla des ca parintii sa nu fie de acord cu Gasca in care la un moment dat - intra si copilul lor. Iar daca si copilul lor incepe sa faca probleme ... auzi cel mai des  “Nu este vina copilului meu, ci a acelor copii cu care umbla!” Unde este de fapt problema? Si cum poti tu- ca parinde de adolescent sa fii in control? Si mai ales de ce este atat de important sa fii in control ...Iata 6 moduri de a face fata Gastii cu care nu esti de acord ...

7 lucruri importante pentru parintii de adolescenti 

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul
Creierul unui adolescent: despre vulnerabilitate, stres, curaj si lumea lor nebuna
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Temele pentru acasa - schema secreta a parintilor (de stiut neaparat)
Totul despre pilula contraceptiva: minighid pentru adolescenti si parinti
8 Moduri de a relationa cu copilul adolescent
11 reguli ale unui parinte de adolescent

Forumul parintilor de adolescenti

  Adolescentii (12-18 ani) 
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti. 

autor: A. D. si Comunitatea Desprecopii.com - 2024, Toate drepturile rezervate (c) Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 19:

  1. nadide
    nadidetrimis la 26/5/2015

    Ma numesc Nadide si am nevoie de un sfat profesionist!Sotul meu foloseste marihuana de multi ani in schimb noi suntem casatoriti de 6 ani iar de la un timp nu mai este el insusi.Am ajuns sa ne certam foarte rau chiar mi-a zis sa luam o pauza in casatoria noastra,purtam discutii si este indiferent,in timpul conversatiilor rade a avut de multe ori ginduri sinucigase deci nu-l mai recunosc.Nu stiu ce sa fac trebuie sa cer ajutor unui doctor sau trebuie sa fiu mai rabdatoare sincer sunt distrusa!!!!ASTEPT UN SFAT.VA Mutumesc

    Raspunde la acest comentariu
  2. Dan
    Dantrimis la 9/4/2015

    M am scârbit din ce am citit. Lasă ți copii sa facă ce vor, putina băutură nu strica, dacă ii dati acasă odată cu familia, mai iese și el cu băieții, nu o sa mai fie asa special sa bea și măcar nu o sa stați cu frica ca o sa pățească ceva de la câteva guri de bere când el e obișnuit. Cu drogurile, dacă tot va prindeți, nu ii luați jucăriile, discutați cu el, unele droguri chiar nu sunt bune, iarba de ce nu? Decât sa știi ca el o sa continue sa o facă pe ascuns și sa fure mai bine ii dati, depinde de posibilități, odată pe săptămână, bani sa fumeze. Copii care consuma și sunt obligați de părinți sa nu facă x y z, se îndepărtează de părinți, se lasă ușor ușor de școala și se dedica cum sa facă bani ca sa fumeze și el ceva.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Alexis Gaz
    Alexis Gaztrimis la 16/2/2015

    Da interesant. Sa vorbit doar de droguri grele si scumpe, dar de etnobotanice legale si produsele ieftine din farmacie cu care tineri nu doar se drogheaza dar fac abuz nu ati vorbit, cred ca cine e a scris articolul e Putin si nestiitor, daca un copil pusti sau chiar un adult a ajuns la droguri scrise ecstasy, coca hero zisa dava de mult foloseste droguri '' usoare de fumat'' precum hascisc marijuana inclus etnobotanice si nu prea mai exista cale de scapare. Iar la fraieri care spun ca marijuana nu e un drog mai documentati-va mai mult, stiti efecte la consumul indelungat la cate o tigara ( joint ) zilnic pe timp de 2 ani ? Nu prea cred , vi le spun Eu probleme respiratorie , stop de crestere la inaltime si a corpului si deseori probleme de concentrare de exemplu la o simpla problema de matematica, asta vi le spune un fost consumator de marijuana naturala si chimicala, plus marijuana in Romania e stropida cu metadona ca sa provoce dependenta grava si ca primul cumparator sa devina client consumator abitual. Care vrea detalii sa ma contacte la email italiano_alex@yahoo.com

    Raspunde la acest comentariu
    • Daniela
      Danielatrimis la 13/11/2023

      Buna,ai perfecta dreptate,si nu trebuie sa fii consumat Marijuana vre o data neaparat ca sa ti dai seama,si da Marijuana da f multa dependenta, paranoia afecteaz intreg organismul incepand de la creier etc .Orice drog da dependenta ,majoritatea incep cu maria si de acolo de vin dependenti si corpul le cre mai mult cand nu mai are efect o da pe heroina ,cocaina etc,este ca atunci cand ai febra si tr sa intercalezi paracetamol cu ipruprofen, pt daca am lua nu mai paracetamol corpul s ar obsnui si febra nu ar mai scade ,.Din fericire nu sunt nu am fost si nici nu voi fi consumatoare de substante interzise,fumez tigari atat ,dar nici astea nu sunt bune.Un salut si toate cele bune!

  4. sfaturi
    sfaturitrimis la 15/11/2014

    cel mai sigur verificati daca ies dragoni albastri din camera lui, cu siguranta veti sti ca fumeaza ceva de calitate! pregatiti frigiderul cu suc si prajituri! copilul dvs va aprecia acest lucru :)

    Raspunde la acest comentariu
  5. cirjan
    cirjantrimis la 28/7/2014

    in urma cu circa 2 ani eram un betiv inrait, faceam scandal in casa ,imi bateam copii,de sotie ce sa mai zic cind intra in mana mea nici dracul nu o mai o scotea, ii gaseam motive din te miri ce,intr-o zi am tras circa 2-3 fumuri de marijuana de la cineva apropiat si am observat k efectul are o stare de relaxare si binedispozitie din ziua aceea credeti-ma k am terminat cu bautura dak mai beau o bere odata pe luna este suficient,acum ma simt altfel de om mult mai bun,nu mai sunt nervos nu mai am cercul prieteni de pahar,in schimb prieteni cei noi de marijuana sunt niste prieteni adevarati si onesti in concluzie marijuana mi-a salvat casnicia mi-am apropiat copii care innainte nu mai comunicam aproape deloc si ma salvat pe mine k om, am 48 de ani si cine spune k marijuana este un drog se datoreaza clasei politice si indoctrinarea oamenilor.

    Raspunde la acest comentariu
  6. herpes
    herpestrimis la 10/7/2014

    Nu fuma marijuana, pentru ca heroina ucide! Deci nu va mai drogaț!

    Raspunde la acest comentariu
  7. Claudiu
    Claudiutrimis la 14/6/2014

    Ca sa cataloghezi canabisul ca fiind drog, trebuie sa fi ori incult ori limitat mintal.

    Raspunde la acest comentariu
  8. anonymus
    anonymustrimis la 12/5/2014

    am un prieten care trage pe nas bonsai zice el are cearcane violee nu stiu ce sa zic rade fara motiv etc.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Daniel
    Danieltrimis la 2/5/2014

    Ma uit prin comentarii si observ un singur lucru: gramatica dar si scrierea corecta a unor cuvinte sunt probleme evidente pentru multi, atat parinti cat si tineri. Marijuana nu a facut rau nimanui pana acum, este mult mai inofensiva decat alcoolul. Este interzisa deoarece multi incep cu marijuana iar in timp ajung sa se obisnuiasca cu ea. De aceea trec la drogurile grele, cele periculoase deoarece placerea oferita nu mai este asa de mare. Documentati-va inainte de a spune anumite prostii si va rog, mai deschideti si o carte de gramatica din cand in cand, nu va musca... ;)

    Raspunde la acest comentariu
  10. Anonymus
    Anonymustrimis la 2/5/2014

    Relule nu stiu ce marijuana ai fumat tu 6 ani :)) eu am prieteni care fumeaza de 15 ani, 15 ANI frate si nu a ajuns in pragul nebuniei si nici a bolilor de inima asa ca inceteaza sa vorbesti prostii

    Raspunde la acest comentariu
  11. pompiliu
    pompiliutrimis la 2/5/2014

    ce varza de articol, daca n-ai bagat chestiile alea in tine sa stii exact ce sa cauti si dupa ce sa te uiti, un asemenea articol nu te va ajuta deloc. oricum autorul nu prea stie cu ce se mananca chestiile astea, scrie ca un novice in ale vietii metehne

    Raspunde la acest comentariu
  12. behind the appearences
    behind the appearencestrimis la 2/5/2014

    ce articol de căcat :)). dacă ați fi incercat măcar odată fiecare tip de drog ați fi avut dreptul să comentați, să vă dați cu părerea. ziariști de 2 bani.

    Raspunde la acest comentariu
  13. farcas victor
    farcas victortrimis la 24/3/2014

    Buna seara va rog ca cineva sa ma ajute si pe mine cu un sfat, ca nu mai stiu ce sa fac cu nepotul meu care se drogeaja de 2 ani si eu am aflat doar de 2 luni aprocsimativ. Mam dus pe toate variantele cu el si mia esuat toate. acuma el imi cere ca se va lasa de ele daca voi fuma si eu cu el una intreaga eu am 32 de ani si sunt cu un handicap locomotor pe viata. mai egzact gradul 1. am zis ca sunt hotarat sa fac cu el asta daca mia cerut ca mia promis ca se jura cu mana pe biblie ca nu mai va fuma desi repet el e in sevraj dupa ele de 2 ani. va rog din suflet daca se gaseste cine va sa ma ajute si pe mine cu asta asi fi foarte recunoscator. 0753257868 daca mati suna ar fi si mai bine pt mine deoarece eu nu prea am acces la internet doar ocazional. Va rog sa loati in serios ceia ce am scris e o povara pe inima mea.

    Raspunde la acest comentariu
  14. clara
    claratrimis la 23/1/2013

    iulian, mai putin cannabis {ideal ar fi deloc) si mai multa carte ca esti jale cum scrii la 18 ani! Te-ai facut de ras!

    Raspunde la acest comentariu
  15. sen
    sentrimis la 11/9/2012

    ai voie sa te dorghezi cu marijuana daca ai probleme cu inima ?

    Raspunde la acest comentariu
  16. hello_KITTY
    hello_KITTYtrimis la 29/5/2012

    nu inteleg de ce unii adolescenti se drogheaza nu le aduce nici bani nici fericire nici iubire le aduce numai rau si ma enerveaza un lucru cum ma unii se nasc cu defecte si vor o viata ca a voastra celor normali care nu aveti nimic si voi in loc sa profitati ca sunteti normali va stricati mai rau va faceti cu mana voastra rau nu iti aduce nimik bun la ce naiba va ganditi cand consumati droguri si alte chesti profitati ca sunteti normali profitati ca aveti un viitor mai bun un drum mai bun in viata cum ar fi ba am 18 ani si ma droghez incep sa arat si sa ma simt ca un handicapat unde ajung unde o sa ma duc pe langa ala care nu se drogheaza eheee am timp la facultate o sa am o meserie buna cu bani si o sotie si un copil de milioane si o sa am si casa si masina tot ce vreau pot sa am lumea la picioare akm ziceti voi cat de mare este intre cel care se drogheaza si cel care NU se drogheaza nu va mai drogati ca dumnezeu v-a lasat pe pamant sa aveti un rost nu sa va prostiti

    Raspunde la acest comentariu
  17. relu
    relutrimis la 27/1/2012

    va contrazic pe toti care fumati marijuana ,pt k eu am fumat 6ani si eram sa-nebunesc sau sa mor de inima! dar am avut noroc cu parinti ca mau ajutat mult ,LASATI-VA CAT MAI PUTETI ! DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII