10 pasi de urmat in cautarea fericirii

10 pasi de urmat in cautarea fericirii

10 pasi de urmat in cautarea fericirii

  • Fericirea este cuvant miracol, in care incape un intreg univers; tel suprem, declarat sau subconstient, al fiecarei fiinte umane. Indiferent de loc, de epoca, de conditie sociala, raspunsul dat de majoritatea oamenilor la intrebarea "Ce-ti doresti cel mai mult pentru tine si pentru copiii tai?" este simplu: "Fericire!".

Fericirea, acel cuvant miracol

Fericirea - cuvant miracol, in care incape un intreg univers; tel suprem, declarat sau subconstient, al fiecarei fiinte umane. Indiferent de loc, de epoca, de conditie sociala, raspunsul dat de majoritatea oamenilor la intrebarea "Ce-ti doresti cel mai mult pentru tine si pentru copiii tai?" este simplu: "Fericire!". Fericirea este, de fapt, scopul care le reuneste pe toate celelalte, iar oamenii, fie ca inteleg sau nu asta, sunt intr-o continua goana dupa fericire si ar face orice sa o atinga, desi cei mai multi stiu ca nu fericirea in sine este cea care genereaza satisfactia, ci drumul pana la ea.  
 
Uneori, fericirea pare insa prea departe si orice incercare de a porni in cautarea ei moare odata cu speranta de a o gasi. Poate ca n-ar fi rau daca, din cand in cand, ne-am propune pur si simplu sa fim fericiti. Exista cativa pasi simpli, pe care fiecare dintre noi ii poate face in cautarea drumului spre cuvantul magic...

Defineste-ti propria fericire!

Defineste-ti propria fericire! - Incearca sa gasesti o definitie proprie a fericirii. Ce inseamna pentru tine sa fii fericit? Crezi ca esti o fiinta fericita in acest moment? Alege cu grija raspunsul, pentru ca pasii urmatori depind in mare parte de el. Esti o persoana fericita, care trebuie sa-si mentina starea de bine sau crezi ca fericirea e inca undeva departe si trebuie sa pleci in cautarea ei?

 

Accepta fericirea!

Daca nu te accepti asa cum esti, risti sa ratezi o mare parte dintre efectele fericirii. Este posibil sa fii deja o persoana fericita, fara sa stii acest lucru. Accepta farama de fericire pe care o porti in tine si astfel te vei putea bucura si de fericirea care graviteaza in jurul tau. Se pare ca exista o lege a acceptarii, care activeaza o alta lege, a atractiei. A fi dispus sa te accepti pe tine este primul pas spre a da ceea ce e mai bun in tine. 

Urmeaza-ti fericirea! 

Este o diferenta uluitoare intre a-ti cauta fericirea si a o urma. A-ti urma bucuria de a fi, inseamna a-ti urma dorintele, incercand sa-ti dai seama care dintre ele sunt cele care te inspira cu adevarat si afland care este telul sufletului tau. Un bun punct de plecare este sa te intrebi simplu -  Cand sunt fericit? si sa-ti raspunzi cat se poate de sincer. Mai cititi si: Cinci pasi adevarati catre fericire 

Alege fericirea! 

Unii oameni o vaneaza, in timp ce altii o aleg. Depinde cat de mult timp vrei sa economisesti. Incearca sa gasesti acel loc din mintea ta in care stii deja ce bine va fi azi, ce bine va fi in acest an, ce frumoasa iti va fi viata. Esti fericit? Fixeaza-ti un obiectiv pozitiv chiar acum si lasa ziua de azi sa fie mai frumoasa decat credeai ca va fi! 

Elibereaza fericirea! 

O mare cantitate de fericire trece pur si simplu neobservata pentru ca este gratuita. Daca inca mai crezi ca banii te fac o persoana fericita, atunci vei petrece probabil tot restul vietii mergand la shopping, fara a avea vreodata sentimentul ca iti este de ajuns. Banii nu pot cumpara fericirea, pentru simplul fapt ca fericirea nu este in ei. Fericirea e gratis! Incearca sa faci o lista cu toate lucrurile care exista in viata ta si nu costa bani si vei vedea ca mare parte dintre ele sunt, de fapt, cele care iti aduc fericirea. 

Iubeste pe cineva!

Cel mai simplu si mai frumos mod de a fi fericit este sa iubesti, sa iubesti cu toata fiinta ta. Este dovedit ca persoanele care acorda cel mai mult timp, cea mai multa energie si cea mai mare atentie relatiilor importante din viata lor sunt si cele mai fericite. Din pacate, de cele mai multe ori, relatiile pe care le avem cu persoanele dragi sunt puse in balanta cu faptul ca suntem mereu ocupati si de foarte multe ori, acordam mai multa importanta altor lucruri decat oamenilor pe care ii iubim. Opreste-te o clipa din ceea ce faci acum si gandeste-te cu cine ai vrea sa petreci mai mult timp. Fa tot ce iti sta in putere ca sa faci rost de timpul care acum crezi ca iti lipseste si vei vedea cum fericirea nu te va ocoli. Mai cititi si: Fericirea si sanatatea dumneavoastra

Iarta acum!

Uneori, pentru a fi fericit, e nevoie sa depasesti neajunsurile trecutului. Stim cu totii cat de greu e sa fii dezamagit, umilit, tradat, mintit. Dar cati dintre noi stiu ca, de fapt, fericirea desavarsita incepe cu iertarea? Nu poti fi simultan suparat si fericit. Practicarea constanta a iertarii ne elibereaza de trecut si ne poate schimba viitorul. In fond, fericirea e un dar pe care ti-l poti face singur, in fiecare clipa. 

Verbalizeaza-ti fericirea! 

Spune cu voce tare trei lucruri care te fac fericit acum. Spune-o inainte sa citesti in continuare aceste randuri. Gratitudinea este una dintre cele mai scurte cai catre fericire. Cu cat esti mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat esti mai fericit. De asemenea, e imposibil sa fii recunoscator si deprimat in acelasi timp. Gratitudinea, in sensul spiritual al cuvantului presupune constientizarea faptului ca nu-ti lipseste nimic din ceea ce ii trebuie unei fiinte pentru a fi fericita - iubire, bucurie, liniste. 

Nu te martiriza! 

O persoana care se martirizeaza are impresia ca se sacrifica constant pentru a putea sa se bucure de ceea ce este frumos in viata. A juca rolul martirului inseamna, de fapt, sa pierzi fericirea printre degete. In timp, sacrificiile pe care le facem daca ne martirizam devin din ce in ce mai apasatoare si ne transforma viata intr-un lung sir de termene si conditii. Nu te mai neglija! Acorda-ti timp pentru a te bucura de ceea ce faci, de ceea ce ai! Viata iti ofera intotdeauna mai mult atunci cand ai grija de tine mai mult! 

Traieste prezentul! 

A trai in permanenta sub semnul amanarii, indiferent de pretext, inseamna a contribui constant la propria nefericire. A trai prezentul inseamna a fi prezent in propria viata, facand ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci. Cu cat esti mai prezent in fiecare moment al vietii tale, cu atat esti mai aproape de fericire. Trebuie doar sa intinzi mana si sa o atingi.

Tot despre fericire, merita sa citesti si:

Invata to let go. Despre ce conteaza cu adevarat in viata.

Invata to let go. Despre ce conteaza cu adevarat in viata.

Una din teoremele in care am invatat sa cred - desi am fost o eleva dificila - este despre importanta lucrurilor care CONTEAZA SAU NU IN VIATA. Desigur, te poti infasura in zeci si sute de metri de…

Dieta fericirii, perfecta pentru inceputul de an

Dieta fericirii, perfecta pentru inceputul de an

Dieta fericirii exista!Dupa excesele culinare mai mult sau mai putin voluntare prilejuite de sarbatorile care tocmai s-au incheiat, acum, la inceput de an, cuvantul cheie pare a fi detoxifierea.…

Toate femeile au tendința de a se compara între ele. 5 motive pentru care NU trebuie să o faci

Toate femeile au tendința de a se compara între ele. 5 motive pentru care NU trebuie să o faci

Dacă esti convinsă că unele prietene sau cunostinte de ale tale sunt mai bogate, mai destepte si mai frumoase, ca au copii mai frumosi sau mai talentati...trebuie sa inveti sa fii…


Va recomandam sa mai cititi despre fericire si:

Comunitate - Forum recomandat

In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII