Ar trebui sa luam probiotice in timp ce luam antibiotice?

Ar trebui sa luam  probiotice in timp ce luam antibiotice?

Ar trebui sa luam probiotice in timp ce luam antibiotice?

  • Antibioticele ucid bacteriile bune din intestin, lasand corpul lipsit de aparare impotriva agentilor patogeni, cum ar fi Candida (ferment daunator care se dezvolta rapid).

Ar trebui sa luam  probiotice in timp ce luam antibiotice?

Antibioticele ucid bacteriile bune din intestin, lasand corpul lipsit de aparare impotriva agentilor patogeni, cum ar fi Candida (ferment daunator care se dezvolta rapid). Dupa un tratament cu antibiotice, acest ferment poate cu usurinta sa domine intestinul subtire, provocand afectiunea cunoscuta sub denumirea de "Candidiasis", sau suprainfectia Candida.

Mai cititi Antibioticele distrug sistemul imunitar si 10 motive pentru a lua probiotice zilnic

Consumand probiotice inainte, in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice poate ajuta de fapt, la mentinerea echilibrului in sistemul digestiv. Multe persoane care au Candida pun la indoiala acest lucru, gandindu-se ca antibioticele vor ucide rapid bacteriile bune din probiotice. Cu toate acestea, studiile au aratat eficacitatea probioticelor  in timpul tratamentului cu antibiotice.

Cum ajuta probioticele?

Antibioticele distrug toate bacteriile din sistemul digestiv, inlesnind dezvoltarea rapida a Candidei pentru a umple golul. Luand probiotice in timpul tratamentului cu antibiotice poate ajuta la incetinirea cresterii Candidei prin umplerea intestinului cu bacterii benefice. Deoarece probioticele mentin echilibrul in intestin, ele reduc, de asemenea, efectele secundare ale antibioticelor. Un studiu din 2008 publicat in Jurnalul Gastroenterologiei Clinice, a constatat ca probioticele reduc, de fapt, diareea la pacientii care iau antibiotice.

Mai cititi si: Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Desigur, cel mai simplu raspuns la aceasta problema este evitarea  administrarii de antibiotice cu totul. Uneori, ele sunt un rau necesar - prejudiciile aduse sistemului digestiv sunt minore in comparatie cu salvarea vietii umane. Cu toate acestea asigurati-va ca, daca luati antibiotice, este pentru ca aveti intr-adevar nevoie de ele. Multi medici le prescriu cu usurinta, din acest motiv, nu strica sa aveti o a doua opinie.

Daca intr-adevar trebuie sa luati antibiotice, probioticele va vor ajuta in doua moduri: va vor scuti de efectele secundare ale antibioticelor, si va vor proteja flora intestinala pe termen lung.

Cum ar trebui sa luam probioticele?

Pentru a maximiza efectul benefic al probioticelor , ele trebuiesc luate cu cel putin 2 ore inainte sau dupa antibiotice. In acest fel, numarul "bacteriilor bune" ucise in intestin de catre antibiotice va fi mult mai mic.

Luati probioticele dupa ce mancati, cand sucul gastric este mai redus. Puteti lua probiotice inainte, in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice.

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi despre antibiotice si probiotice urmatoarele:

Dulapul cu medicamente

Forumuri recomandate

<< Discutii generale
In discutii generale puteti posta orice doriti!

<< Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti
(Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. paul
    paultrimis la 25/7/2019

    luati antibiotic cu 1-2 linguri de iaurt.ESTE MULT MAI IEFTIN si are acelasi efect ca si eubioticul

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII