Tratamente si gadgeturi la moda pentru femeile insarcinate

Tratamente si gadgeturi pentru femeile insarcinate

Tratamente si gadgeturi la moda pentru femeile insarcinate

Perioada sarcinii ar trebui sa fie una dintre cele mai frumoase din viata unei mame. Si, de cele mai multe ori asa si este, daca facem abstractie de disconfortul adiacent, firesc si el pana la urma, generat de felul in care ni se transforma corpul.

Tocmai pentru ca este o perioada atat de frumoasa din viata unei femei, sa ii dam toata atentia necesara ;)

Perioada sarcinii ar trebui sa fie una dintre cele mai frumoase din viata unei mame. Si, de cele mai multe ori asa si este, daca facem abstractie de disconfortul adiacent, firesc si el pana la urma, generat de felul in care ni se transforma corpul. Preocuparea viitoarelor mamici pentru tot ceea ce tine de garderoba bebelusului si de amenajarea camerei acestuia sau de achizitionarea celor necesare pentru ca totul sa se desfasoare cat mai frumos posibil dupa producerea momentului magic, este din ce in ce mai des dublata de preocuparea fata de propria persoana. Si nu e nimic rau in asta, atata timp cat acest lucru include si grija fata de burtica ce creste.
 
In frunte cu starletele hollywoodiene, viitoarele mamici apeleaza din ce in ce mai des la tratamente pentru sporirea confortului sarcinii si nu ezita sa-si satisfaca mici capricii care sa le accentueze sentimentul ca sarcina este o perioada speciala din viata lor.
Trageti cu ochiul aici: Albumul Miss Odiseea Sarcinii - galeria Star.

Vedetele de peste ocean si nu numai, au reinventat lista ritualurilor legate de sarcina , adaugand poftelor alimentare si alte mofturi mai mult sau mai putin costisitoare. Sedintele foto din timpul sarcinii au devenit deja clasice, mai ales dupa ce Demi Moore a pozat pentru coperta unei publicatii celebre pe vremea cand era insarcinata in luna a saptea. Alte idei inedite devin din ce in ce mai agreate de viitoarele mamici.

Sienna Miller, spre exemplu, a popularizat conceptul de babymoon, oarecum similar cu luna de miere, mergand intr-o vacanta prelungita cu putin timp inainte de sosirea pe lume a bebelusului. Ideea nu e deloc rea, daca ne gandim ca vacantele ce vor urma vor avea cu totul alt profil. Emma Bunton s-a gandit ca amintirea sarcinii merita pastrata in marime naturala, asa ca si-a facut un mulaj din bronz dupa burtica. Alte mamici starlete, precum Mariah Carey sau Hillary Duff , si-au pictat burtica intr-un mod haios si apoi s-au lasat fotografiate.

Nici vedetele de pe la noi nu s-au lasat mai prejos, unele transformandu-si sarcina intr-un adevarat show mediatic. E suficient sa ne amintim de tripletii Nicoletei Luciu si de felul in care vedeta a tinut in permanenta publicul informat in legatura cu sarcina ei, prin intermediul emisiunii lui Catalin Maruta. Elena Gehorghe , la randul ei, nu a ezitat sa-si etaleze formele chiar si in timpul sarcinii, vedeta laudandu-se peste tot ca s-a ingrasat doar 6 kilograme pe parcursul sarcinii pentru ca a avut un program incarcat si a facut sport.

Exista insa si tratamente si gadgeturi care, dincolo de aparenta lor de mofturi, isi au rostul lor. Daca nu te-ai gandit inca cu ce sa te rasfeti in timpul sarcinii, iata cateva idei.

Un nutritionist si/sau un antrenor personal

In principiu, medicul care iti urmareste sarcina va avea grija sa iti recomande si diverse lucruri legate de alimentatie si de suplimentele de vitamine pe care le poti lua. Daca te streseaza totusi gandul ca vei lua prea mult in greutate si ca asta iti va afecta sanatatea, poti apela la seviciile personalizate ale unui nutritionist, dar si la cele ale unui antrenor. Despre exercitiile fizice se stie ca ajuta la prevenirea diabetului gestational, ca regleaza somnul si contribuie la pregatirea corpului pentru nastere.

Cititi si: Sportul in timpul sarcinii - ce e bine si ce nu

Ecografia 4D

Ca procedura in sine, nu este altceva decat o ecografie obisnuita. Modul de vizualizare a imaginilor este insa mult mai apropiat de realitate. Imaginea bebelusului nu este doar conturata, ci se vede ca si cum acesta ar fi urmarit de o camera de luat vederi plasata in interior. Astfel de ecografii pot fi inregistrate pe un CD si pastrate ca amintire pentru mai tarziu.

Cititi si: Cand si de ce trebuie sa faci ecografii in timpul sarcinii

Screeningul genetic

Asa-numitul dublu test, care se poate face intre saptamanile 11-13 identifica riscul de aparitia Sindromului Down si al altor cateva anomalii genetice. Pentru rezultate sigure, se recomanda amniocenteza, care nu este insa lipsita de riscuri pentru fat. Cat de util este dublul test e o chestiune subiectiva, ce tine in mare parte de decizia fiecarei viitoare mamici.

Aparatul pentru ascultarea batailor inimii

Unele mamici se simt mai bine daca aud in fiecare zi inima bebelusului. Exista aparate speciale, ce pot fi folosite acasa in acest scop. Ele raman insa niste instrumente medicale, iar daca nu sunt utilizate corect, nu detecteaza bataile inimii fatului, creand un stres inutil.

Aparatul pentru masurarea tensiunii

In timpul sarcinii presiunea sangvina creste si acest lucru poate fi periculos pentru mam si pentru bebelus. Monitorizarea tensiunii acasa se poate face cu ajutorul unui aparat special care se gaseste in orice farmacie.

Benzi bio pentru calmarea greturilor

Greturile matinale sunt destul de neplacute in prima parte a sarcinii. Benzile bio sunt special create pentru a indeparta senzatia de ameteala si de voma fara a apela la vreo substanta chimica, ci doar pe baza presupuncturii. Studiile arata ca sunt destul de eficiente, chiar si in cazurile in care starea de rau este accenturata.

Cititi si: Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

Castile Pentru burtica

Studiile arata ca muzica face bine bebelusilor, asa ca de ce sa nu impartasim aceleasi emotii in timp ce ii purtam cu noi peste tot? Castile pentru burtica sunt special confectionate pentru a fi lipite pe burta si sunt prevazute cu senzori ce regleaza intensitatea volumului astfel incat sunetele sa nu-l deranjeze pe bebelus.

Cursurile de puericultura pentru tatici

Daca pentru mamici multe gesturi vin din instinct, pentru tatici, acomodarea cu noul statut poate fi mai dificila. De aceea s-au inventat cursurile care sa-i invete cum sa se descurce in noua ipostaza. La noi e o adevarata moda ca mamicile sa participe insotite de partenerii lor la astfel de cursuri. Sa aiba oare legatura si cu faptul ca legea permite un concediu platit de 15 zile pentru taticii care fac dovada ca au urmat un astfel de curs?

Mai cititi si: Zece Sfaturi Pentru a Deveni un Tatic Perfect

Baby Kick Track

Este un aparat care Numara miscarile bebelusului si inregistreaza felul in care se misca. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a depista contractile din ultimele luni de sarcina.

Cursurile de alaptare

In ultima vreme exista un adevarat trend pro-alaptare, care a generat tot felul de practici care mai de care mai interesante. Cursurile de alaptare se inscriu in acest trend. Cat de utile sunt ele in realitate ramane de vazut abia in momentul in care teoria trebuie sa devina practica.

Mai cititi si: Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni

Geanta Bebelusului

Vrei sa primesti o geanta speciala, doar pentru tine, burdusita de cele mai utile cadouri pentru bebelusul tau? Citeste aici si pune-te pe treaba. Nu ai sa regreti.

Fotoliul special pentru mamici

Confortul este esential pentru o femeie insarcinata. Incepand de prin luna a cincea, locurile de odihna trebuie alese cu grija. Un fotoliu conceput special pentru femeile insarcinate si dotat cu o perna pentru itinderea picioarelor pare a fi solutia ideala.

Sutienul potrivit

Exista pe piata numeroase modele de sutiene , special create pentru femei insarcinate si pentru mamici care alapteaza. Dincolo de orice alte detalii legate de design, e bine de retinut ca in timpul sarcinii sanii se maresc considerabil. Prin urmare, un sutien cu cupe elastice si cu o sustinere solida este o investitie profitabila.

Suportul pentru spate

Durerile de spate devin din ce in ce mai intense in ultimul trimestru de sarcina, asa ca gasirea unor modalitati de atenuare a lor nu e deloc un moft. Exista centuri speciale pentru atenuarea acestui discomfort. Ele trebuie totusi folosite cu grija, pentru ca pot forta burtica sa stea intr-o anumita pozitie si asta nu face decat sa mareasca senzatia neplacuta. Pentru tratarea durerilor de spate din timpul sarcinii, specialistii recomanda inotul.

Masajul de relaxare

Greturile matinale, insomniile, durerile de spate si toate celelalte neplaceri generate de sarcina pot crea o stare de discomfort psihic. Un masaj de relaxare este ideal pentru a imbunatati lucrurile si majoritatea saloanelor de tip spa ofera tratament special pentru femeile insarcinate. Este preferabil sa fie solicitata in prealabil si opinia medicului care urmareste sarcina.

Moasa sau doula personala

Meseria de "moasa" e veche de cand lumea. In lipsa medicului, moasa este, sau ar trebui sa fie, persoana competenta care supravegheaza nasterea. In anumite tari exista o adevarata traditie in aceasta privinta. Mai nou, un alt statut pare sa fie la moda - acela de "doula", adica o femeie instruita de o moasa, care este in masura sa ofere suport fizic si emotional pe durata travaliului si care o ajuta pe proaspata mamica sa faca fata diverselor situatii din primele zile de dupa nastere.

Jurnalul de sarcina

Producatorii de papetarie se intrec in a scoate pe piata agende care sa poata fi transformate intr-un jurnal de sarcina. Dincolo de utilitatea unor insemnari, un astfel de jurnal se poate transforma intr-o amintire extrem de frumoasa pentru mai tarziu. Dar nu e neaparat nevoie pentru asta de hartie si creion. Gandurile si sentimentele de viitoare mamica pot fi insirate virtual pe JURNALDESARCINA - cel mai frumos jurnal online pentru viitoarele mamici.

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Va recomandam sa mai cititi si:

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

La Medicul va Raspundeveti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII