Amanarea maternitatii si riscul de cancer

Amanarea maternitatii si riscul de cancer

Amanarea maternitatii si riscul de cancer

  • Un studiu a descoperit ca femeile care intarzie maternitatea sunt mult mai susceptibile de a dezvolta cancer in timpul sarcinii. Numarul de femei insarcinate diagnosticate cu cancer a crescut in ultimii 20 de ani, potrivit unui studiu australian, iar tendinta este atribuita varstei inaintate, in crestere, a femeilor insarcinate.

Sarcina la o varsta trecuta de prima tinerete are riscuri

Un studiu a descoperit ca femeile care intarzie maternitatea sunt mult mai susceptibile de a dezvolta cancer in timpul sarcinii. Numarul de femei insarcinate diagnosticate cu cancer a crescut in ultimii 20 de ani, potrivit unui studiu australian, iar tendinta este atribuita varstei inaintate, in crestere, a femeilor insarcinate.

Medicii australieni sunt de parere ca  "Ideea de sarcina asociata diferitelor tipuri de cancer ia amploare, dar aceasta crestere este doar partial explicata prin cresterea varstei mamei. Sarcina creste interactiunea femeilor cu serviciile de sanatate si posibilitatea de diagnosticare, dar, poate influenta, de asemenea, cresterea tumorii."

Unii medici au studiat cateva cazuri de mame insarcinate cu cancer si au incercat sa gaseasca un indicativ de crestere a riscului. Studiul medicilor australieni  contine date referitoare la aproximativ 960.000 de femei care au nascut , si mai mult de 1,5 milioane intre 1994 si 2011. In aceeasi perioada, au existat aproximativ 1800 de tipuri de cancer nou diagnosticat la femeile insarcinate si cele care au nascut in decursul ultimului an. Deoarece diagnosticele au devenit mai frecvente de-a lungul anilor, si femeile insarcinate au fost mai in varsta, spun cercetatorii.

Mai cititi Sarcina intre 30-40 de ani si Sarcina intre 40-50 de ani

In 1994, 13% dintre femeile insarcinate aveau peste 35 de ani , comparativ cu aproape 24% an 2007. Riscul de a dezvolta cancer creste o data cu varsta, si femeile peste 35 de ani au de peste trei ori mai multe sanse de a face cancer, comparativ cu cei sub 30 de ani in 2007. Dar varsta nu a reprezentat decat pentru o parte din ele riscul crescut de a dezvolta aceasta afectiune.

Lloyd Smith, care trateaza cancerele ginecologice de la Universitatea din California , Davis, a fost de acord ca o imbunatatire a detectarii conteaza in dezvoltarea unor cazuri. El a subliniat ca melanomul a fost cel mai frecvent cancer diagnosticat, care afecteaza 45 din fiecare 100.000 de femei gravide sau postpartum - si Australia are cea mai mare rata de diagnostice de melanom din lume, ceea ce inseamna ca metodele de detectare au fost, probabil, consolidate in timp.

Cercetatorii au spus ca, in ciuda cresterii riscului de cancer, cancerul ramane inca rar in randul femeilor gravide sau postpartum - dar ca tratamentul prezinta probleme deosebite.

"Cand ai o femeie insarcinata care are cancer, copilul e supus riscului , femeia e in pericol, familia este in primejdie extrema si cauta cel mai bun sfat, care este adesea confuz, deoarece nimeni nu stie ce sa faca" a spus medicul australian.

autor: redactor  Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Cazuri speciale in sarcina

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Amanarea maternitatii si riscul de cancer.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII