Alăptarea in timpul puseelor de creștere ale bebelușului

Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului

Alăptarea in timpul puseelor de creștere ale bebelușului

Un puseu de crestere - este o perioada in care bebelusul creste 'ca din apa' iar daca deja te-ai confruntat cu faptul ca nu reusesti sa te odihnesti sau sa faci si altceva in afara de a-ti hrani bebelusul, atunci cu siguranta aceste perioade, in care sugarul are tendinta sa transforme alaptatul intr-un fel de bufet all-you-can-eat 24/7, ti se vor parea si mai obositoare.

→ Cum trebuie să decurga totusi alăptarea in timpul puseelor de crestere a bebelușului? Iată sfatul de la Desprecopii:

- despre cum alaptam in perioada unui puseu de crestere al bebelusului, veti citi
Ce este un puseu de crestere la bebelus?
Cum alaptam in perioadele de puseu de crestere (crestere galopanta)?
Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului
Despre cum creste bebelusul
Ghid de alaptare

Ce este un puseu de crestere la bebelus?

Un puseu de crestere - este o perioada in care bebelusul creste 'ca din apa' ...

Ti se intampla ca bebelusul tau sa planga de foame mai des si sa iti dea impresia ca nu se mai satura? Nu te ingrijora! Este posibil ca puiul tau sa treaca pur si simplu printr-un puseu de crestere, adica o etapa in care creste cu o viteza mai mare decat in alte etape.

► Citeste

Puseul de crestere al bebelusului

Semne ca bebelusul are un puseu de crestere

Cum alaptam in perioadele de puseu de crestere (crestere galopanta)?

Daca deja te-ai confruntat cu faptul ca nu reusesti sa te odihnesti sau sa faci si altceva in afara de a-ti hrani bebelusul, atunci cu siguranta aceste perioade, in care sugarul are tendinta sa transforme alaptatul intr-un fel de bufet all-you-can-eat 24/7, ti se vor parea si mai obositoare.

Asigura-te ca bei multa apa , pentru a fi hidratata, cere ajutorul partenerului sau al prietenilor in ceea ce priveste treburile casnice si pregateste-te psihic sa faci fata provocarii din cele cateva zile cat dureaza fenomenul. Un DVD poate fi de ajutor, pentru a face timpul sa treaca mai usor.

Indiferent de ceea ce faci, important este sa nu renunti la alaptat in aceste momente. Cand bebelusul pare mai flamand si mai agitat ca de obicei, tendinta mamei este sa creada ca nu-i ajunge laptele si de aceea exista impulsul de a renunta la alaptat in favoarea introducerii laptelui praf. De fapt, aceasta pofta de mancare exagerata este temporara si are, printre altele, rolul de a stimula lactatia, astfel incat sa poti tine pasul cu cerintele bebelusului..

de citit si: Etapele de dezvoltare ale bebelusului

Despre alaptare si etapele alaptarii versus nevoile bebelusului:

Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

In mod normal nu exista motive de ingrijorare, dar pentru a te asigura ca totul se petrece in parametri normali, fii atenta la doua aspecte: scutecele si greutatea. Daca scutecul trebuie schimbat de 5 - 6 ori pe zi si, in acelasi timp, bebelusului nu-i mai vine foarte bine camasuta care cu doua zile in urma ii era perfecta, atunci totul este in regula. A mai crescut un  pic. In curand foamea i se va potoli si totul va reveni la normal... pana la urmatoarea perioada de crestere galopanta. :)

Infografic al celor 10 puseuri de crestere ale bebelusului

Majoritatea bebelusilor trec prin mai multe pusee de crestere in primele lor 12 luni. Daca esti o mamica la primul bebelus, e bine sa stii despre aceste puseuri de crestere pentru a sti de ce vrea sa pape mai mult. Dar ce este un puseu de crestere, cat poate dura si care este mai bun mod in care parintii pot face fata acestei perioade mai dificile?

Din experienta mai multor mamici de la Desprecopii - iata un grafic care prezinta cele 10 puseuri de crestere ale bebelusului.

Despre cum creste bebelusul, mai cititi:

Dezvoltarea bebelușului: cele trei etape esențiale in primii doi ani de viață

Dezvoltarea bebelușului: cele trei etape esențiale in primii doi ani de viață

Bebelușia (sau primii doi ani din viata bebelușului) este cea mai dinamică perioadă a vieții copilașului, cand totul se schimbă atât de rapid, de la lună…

Grafice de creștere pentru băieți (0-3 ani)

Grafice de creștere pentru băieți (0-3 ani)

Graficele de crestere reprezinta un instrument de urmarire a cresterii si dezvoltării fizice ale copilului. Ele ajuta un pediatru sa se asigure ca un copil castiga centimetri, ia in greutate…

Grafice de creștere a greutății și înălțimii pentru fetițe (0-2 ani)

Grafice de creștere a greutății și înălțimii pentru fetițe (0-2 ani)

Nasterea unui nou copil este insotita de multe intrebari ale parintilor, rudelor si prietenilor... "Este copilul bine?" "Are toate degetelele?" Urmatoarele cele mai des…

Ghid de alaptare

Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.  Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
articol arpbat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. mada27
    mada27trimis la 16/5/2015

    Foarte adevarat ! Si eu inca o alaptez pe fetita mea raisa care are 18 luni si am trecut usor peste tot . E un copil fericit si sanatos

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII