Când dorești PREA TÂRZIU târziu un COPIL

Cand doresti prea tarziu un copil

Când dorești PREA TÂRZIU târziu un COPIL

Poate ca intr-o zi, te vei privi in oglinda si vei descoperi ca ai o dorinta pe care nu ai mai avut-o ... Sa fii mama. Si totusi ... va fi prea tarziu sa ai un copil biologic ...Asa a descoperit intr-o zi Lisa Stansfield.     
veti citi:
M-am trezit si mi-am spus: vreau un copil.
Oh, Doamne. Imi doresc cu adevarat un copil
Cand intri in caruselul tratamentelor de fertilitate
Femeile nu pot da inapoi ceasul biologic
Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata?
Sarcina la diverse varste
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

M-am trezit si mi-am spus: vreau un copil...

Poate ca intr-o zi, te vei privi in oglinda si vei descoperi ca ai o dorinta pe care nu ai mai avut-o ... Sa fii mama. Si totusi ... va fi prea tarziu sa ai un copil biologic ...Asa a descoperit intr-o zi Lisa Stansfield. 

Cantareata soul Lisa Stansfield a dezvaluit modul in care dorinta ei disperata de a avea un copil a condus la ani durerosi de fertilizare in vitro. Starul in varsta de 46 de ani a realizat ca isi doreste un copil in 2006, dupa ce mama ei a decedat.

Oh, Doamne... Imi doresc cu adevarat un copil!

Nu imi dorisem copii de foarte multa vreme" isi aminteste ea. "Si asta deoarece mi-am dorit sa am libertate si timp pentru mine insami. Apoi m-am trezit intr-o dimineata si mi-am spus: Oh, Doamne. Imi doresc cu adevarat un copil!. Dar a fost prea tarziu. Era in perioada in care murise mama mea. Cred ca decesul ei mi-a repornit ceasul bilogic. Este ceva care are de-a face cu viata si moartea. Acestea se leaga intr-un mod complicat. Dorinta a fost completa, din interiorul meu si necontrolabila.

 

Cand intri in caruselul tratamentelor de fertilitate

Cantareata si sotul ei in varsta de 47 de ani, Ian Devaney , cu care era casatorita de 24 de ani, traia in Dublin la acea vreme, dar s-a mutat la New York pentru o procedura scumpa de fertilizare in vitro.

Ea a spus: "Am incercat timp de aproximativ trei sau patru ani, dar nu a mers. A fost intr-adevar o chestiune de vointa. Faptul ca m-am concentrat pe FIV mi-a dat munca peste cap pentru o vreme.

Absolut totul a fost trecut pe planul al doilea. Ma tot gandeam: Daca as fi incercat mai devreme. Chiar imi pare rau pentru oamenii care incearca si tot incearca FIV-uri (fertilizari in vitro). Am avut trei si apoi mi-am spus: Nu mai pot sa fac asta. M-am gandit: Nu pot sa-mi doresc un copil atat de tare pe cat cred ca il doresc deoarece nu am de gand sa trec prin asta inca o data." 

Citeste si Cinci secrete de fertilitate pe care ar fi trebuit sa le stiu mai devreme - confesiunile unei mamici medic

Bine cunoscuta pentru single-ul "All around the world", Miss Stanfield a vandut 20 de miloane de discuri. Desi in trecut suparata ca nu a putut concepe un copil, starul insista acum ca e fericita ca nu s-a intamplat sa ramana insarcinata.

Ea a adaugat: "Acum am revenit la normal. Ma bucur ca n-am avut un copil. Dupa toate FIV-urile am realizat ca nu mi-as fi dorit un copil in viata mea. Poate am avut prea mult timp liber. Dar acum am munca care imi ocupa tot timpul . Da, a fost prea tarziu pentru a-mi dori un copil. As fi vrut sa imi dau seama mai devreme ..."

Femeile nu pot da inapoi ceasul biologic

Multe femei nu iau in calcul la modul cel mai serios consecintele maternitatii tarzii si se asteapta ca tehnologiile de reproducere asistata sa faca posibila intinerirea functiilor ovariene, raporteaza recent cercetatorii de la Yale, Statele Unite.

Exista o conceptie alarmant de gresita despre fertilitate  in randul femeilor - a spus dr. Pasquale Patrizio, profesor in cadrul Departamentului de Obstetrica si Ginecologie din cadrul Scolii de Medicina Yale, USA. "Am constatat, de asemenea, o lipsa de informatii asupra pasilor pe care femeile pot sa-i faca in anii lor de reproducere din tinerete pentru a pastra posibilitatea conceptiei mai tarziu in viata."

Raportul a derivat din observatiile pe care Patrizio si colegii sai le-au  facut despre  femeile de 43 de ani sau peste, care vin la clinica de fertilitate, si se asteapta ca sarcina sa poata fi realizata instantaneu, si sunt dezamagite sa afle ca acest lucru nu se mai poate face cu usurinta. "Vedem intr-adevar din ce in ce mai multe paciente suparate dupa esuarea in a avea propriul copil dupa 43 de ani, astfel ca a trebuit sa raportam acest lucru", a declarat Patrizio. "Reactia lor este tipica: "Vreti sa spuneti ca nu ma puteti ajuta? Eu sunt sanatoasa, am facut exercitii fizice, si nu pot avea propriul meu copil?" citeste in continuare: Femeile nu pot sa inapoi ceasul biologic. 

Cititi si: Fertilitatea scade odata cu avansarea in varsta

Femeile trebuie sa stie ca fiecare an care trece le scade dramatic sansa de a deveni mama.

 

Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata?

Vrei sa stii in cat timp poti ramane insarcinata?

Vrei sa stii in cat timp poti ramane insarcinata? Ei bine, multi factori diferiti iti afecteaza sansele de a ramane insarcinata si este, de asemenea, un lucru foarte individual, dar exista o serie de factori care pot influenta timpul de care este nevoie pentru a ramane insarcinata.

In mod normal, cuplurile care 'se pun pe treaba' vor concepe un copilas intr-un an, in cazul in care desigur  - au relatii sexuale neprotejate in mod regulat.

In mod statistic, exista exista aproximativ 84 de conceperi din 100 de relatii intr-un an si aproximativ 92 de conceperi din 100 de relatii ce dureaza pana la doi ani. Citeste in continuare despre cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata. 

Sarcina la diverse varste

Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani
Sarcina intre 40-50 de ani  

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni.

In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.

Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII