Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu - cauza cea mai frecventa

Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Majoritatea cazurilor de infertilitate ale cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate că au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

80% dintre cuplurile cu infertilitate inexplicabilă nu pot concepe din cauza calității spermei.

- veti citi:
Testul pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni
Inseminarea intrauterina nu are mereu success
Multe cupluri folosesc FIV
Despre infertilitatea la barbati

Bărbații, la originea infertilității inexplicabile a unui cuplu

Un studiu recent, desfășurat în Irlanda, a descoperit că majoritatea cazurilor de infertilitate ale cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an in aceasta țară, aproximativ 50.000 de cupluri sunt informate că au nevoie de tratament de fertilitate, însă o treime dintre aceste cazuri prezintă probleme care nu pot fi detectate prin metodele standard.

Studiul indică faptul că 80% dintre cuplurile cu infertilitate inexplicabilă întâmpină dificultăți în concepere din cauza calității spermei, o problemă desemnată drept "fragmentarea ADN-ului spermatic". Această deteriorare a ADN-ului din sperma masculină poate fi influențată de mulți factori, inclusiv vârsta, factorii de mediu, stresul, stilul de viață nesănătos și expunerea la substanțe toxice. Condiția poate duce la probleme de concepere sau la rate crescute ale avorturilor spontane, subliniind importanța evaluării calității spermei ca parte a analizelor de fertilitate. Alte studii au arătat că modificările stilului de viață, cum ar fi adoptarea unei diete echilibrate, renunțarea la fumat și scăderea consumului de alcool, pot îmbunătăți calitatea spermei.

/Images/infertilitate-barbat-sperma.jpg

Testul pentru detectarea si masurarea daunei ADN-ului spermei

Recent a fost descoperit un test pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni, permitand cuplurilor accesul la cel mai de succes tratament. Cele mai multe clinici de fertilitate apreciaza calitatea spermei in functie de forma, viteza si concentratia care se observa sub microscop.

Noul test verifica intreruperile din ADN-ul din sperma. Este foarte putin probabil ca o femeie sa ramana insarcinata cu astfel de spermatozoizi, si in cazul in care ea concepe, probabil, va pierde sarcina.

Studiul, realizat in Irlanda, a urmarit 239 de cupluri cu infertilitate inexplicabila. Aceasta a constatat ca 80% au avut o cauza de infertilitate detectabila datorata ADN-ului deteriorat al spermei. Medicii irlandezi sunt de parere ca un tratament prompt si adecvat ar putea economisi bani, durere si extrem de important - timp.

Pentru aproape o treime din cupluri, pana acum, nu a existat nici un motiv evident pentru infertilitate, iar aceste cupluri primesc diagnosticul de "infertilitate inexplicabila".

Foarte multi bani investiti in tratamente de fertilitate - care nu dau nici un rezultat

Aceste cupluri investesc de multe ori mult timp si multi bani in tratamente de fertilitate, cum ar fi inseminarea intrauterina, care este putin probabil sa aiba rezultate de succes. "Acum, ca am descoperit cauza infertilitatii acestor cupluri, putem apela la tratamentele necesare care cresc sansele de concepere a unui copil."

In Marea Britanie, de exemplu, multe cupluri folosesc FIV (fertilizarea in vitro) pentru a concepe, la un pret cuprins intre 3.000 si 15.000 de £. Dar numai una din patru femei (intr-un studiu pe 40.000 de cazuri) reuseste sa conceapa cu ajutorul acestei metode. Pacientii vor suporta costurile testului care poate fi facut la o multime de clinici din Marea Britanie, si care se ridica la o zecime din pretul procedurii de FIV.

/Images/infertilitate-barbat-test.jpg

Infertilitatea masculina: cauzele cele mai frecvente

Cauzele infertilitatii la barbati sunt variate si multiple. Unele din aceste cauze pot fi corectate si se poate trece peste aceasta problema. Iata o trecere in revista a problemelor celor mai frecvente care pot sta la baza infertilitatii unui barbat.Iata care sunt cauzele cele mai frecvente ale infertilitatii masculine - o trecere in revista completa. 

Tot despre infertilitatea la barbati cititi:

Disfunctia erectila masculina 
Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina
Radiatiile produse de conexiunile WiFi pot influenta calitatea spermei
Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor
Infertilitatea masculina, noi frontiere depasite 
Alimente care maresc calitatea spermei
Laptopul poate afecta calitatea spermei!
Spermograma

Sursele de informatii serioase si suport 

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

  Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. 

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 Autor: M.S., Redactor Desprecopii.com 2024
referinte: Jurnal de medicina american
 Journal de medicina olandez: Mijn Leven

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII