Inghetata cu migdale prajite

Inghetata cu migdale prajite

Inghetata cu migdale prajite

  • Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa sa stea, amestecand o data sau de doua ori, in timp ce faci baza de inghetata.

Inghetata cu migdale prajite - pentru superevele la dieta :)

Ingrediente:

  • 1 1/2 lingurite gelatina (fara aroma)
  • 1 lingura de apa
  • 2 1/2 cesti de lapte degresat, divizat
  • 3/4 ceasca de zahar brun inchis
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 12-uncie lapte evaporate
  • 1 lingura de vodca sau rom
  • 1/2 ceasca migdale prajite

Mod de preparare:

Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa sa stea, amestecand o data sau de doua ori, in timp ce faci baza de inghetata.

Se toarna 1 1/2 ceasca de lapte intr-o cratita mare. Incorporeaza zaharul brun si scortisoara. Da focul la mediu, amestecand frecvent, pana ies aburi. Amesteca intr-un castron galbenusurile cu laptele evaporat, apoi treptat adauga amestecul in compozitia fierbinte. Se mai amesteca la foc mediu, cu o lingura de lemn, 3 pana la 5 minute. Nu se aduce la fierbere.

Strecoara crema printr-o sita cu ochiuri fine intr-un castron curat mare (de preferinta din otel inoxidabil). Adauga gelatina si amestecata pana se topeste. Incorporeaza laptele ramas si vodca (sau romul). Se acopera si se baga la frigider, cel putin 3 ore sau peste noapte.

Incorporeaza migdalele in amestecul de inghetata, apoi toarna-l intr-un recipient pe care il vei pune la congelator. Daca ai masina de inghetata, pune migdalele pe parcursul ultimelor 5 minute de congelare.

Sfat: pentru a praji migdalele tocate, aseaza-le intr-o  tigaie mica si uscata, si prajeste-le la foc mediu-mic, amestecand constant, pana emana un parfum frumos si se rumenesc usor, 2 pana la 4 minute.

/Images/inghetata-migdae-zahar-1.jpg

Nutritie

Per portie: 209 calorii; 6 g grasimi (1 g de sat, 3 g mono), 84 mg colesterol, 31 g glucide, 20 g zaharuri adaugate, 9 g proteine, 1 g fibre, 92 mg sodiu, 338 mg potasiu.

Bonus de nutritie: Calciu (valoarea zilnica 26%). 

Interesant de citit:
Inghetata de iaurt si miere

Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat o inghetata? Nimic mai simplu! Urmatoarea reteta este pe cat de simpla pe atat de delicioasa. Pofta Buna! ... citeste

Inghetata de avocado

Pregatiti un recipient potrivit pentru congelare (de aproximativ 1,5 litri) si stoarceti limetele (va trebuie aproximativ 100ml). Decojiti si procesati fructele de avocado intr-un blender pana devin… ... citeste

Inghetata de vanilie in 4 pasi

Setati congelator la -18C.  Aduceti laptele in punctul de fierbere. Separat amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare. Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII