Kiltul - o solutie vestimentara pentru cresterea fertilitatii masculine?

Kiltul - o solutie vestimentara pentru cresterea fertilitatii masculine?

Kiltul - o solutie vestimentara pentru cresterea fertilitatii masculine?

  • Exista mai multe cauze ale infertilitatii. Cele mai mari trei cauze individuale sunt anomalii ale ovulatiei, anomalii ale trompelor uterine, precum si factorii care se datoreaza barbatului (factorul de infertilitate masculin).

Kiltul - o solutie vestimentara pentru cresterea fertilitatii masculine?

 

Una din cauzele infertilitatii masculine: dereglare endocrina
Kiltul si cresterea fertilitatii masculine
kiltul era purtat fara lenjerie intima...
 
Infertilitatea masculina, o problema cu care multa lume se confrunta tot mai des intalnita in ultimii ani, are la baza numeroase cauze, multe dintre ele ramanand inca un mister pentru cercetatori. Si cum cauzele sunt dificil de depistat si solutiile cu adevarat eficiente in combaterea infertilitatii masculine sunt inca incerte, desi destul de numeroase. 
 

Care este una din cauzele infertilitatii masculine?

Una dintre cauzele infertilitatii masculine pare sa fie diminuarea concentratiei de spermatozoizi din sperma si modificarea morfologiei acesteia, in decursul ultimelor decenii. Un studiu intreprins in Franta arata, spre exemplu, ca numarul spermatozoizilor a scazut de la 73,6 milioane / ml la 49,9 de milioane / ml (in medie) la barbatii cu varsta de 35 de ani. Iar aceasta scadere semnificativa are repercusiuni importante asupra capacitatii de reproducere masculine, intrucat o concentratie de spermatozoizi sub 55 de milioane / ml presupune un timp mai indelungat pentru a procrea. Cine este vinovat pentru aceasta dereglare endocrina? In primul rand mediul in care traim, plin de substante nocive ce afecteaza implicit capacitatea organismului uman de a se reproduce. Ftalatii, parabenii, bisfenolul A si alte zeci de substante nocive au o influenta negativa si asupra calitatii spermei. Acelasi efect negativ il are insa si temperatura ridicata a corpului, generata de purtarea hainelor stramte si sintetice. Pentru aceasta din urma cauza a infertilitatii masculine, cativa cercetatori au gasit, se pare, solutia ideala, dand un verdict pe cat se poate de amuzant pentru unii, pe atat de serios pentru altii - purtarea kiltului (fusta masculina traditionala scotiana) ajuta la ameliorarea calitatii spermei! Atentie insa! Kiltul trebuie purtat intr-un anumit fel...
 

Kiltul si cresterea fertilitatii masculine 


Cativa cercetatori scotieni de la Universitatea Erasmus din Rotterdam au publicat recent in Scottish Medical Journal (cui altcuiva i-ar fi putut trece prin minte sa faca un asemenea studiu?) un studiu care pune cat se poate de serios problema legaturii dintre purtarea kiltului de catre barbati si cresterea fertilitatii masculine. Conform cercetatorilor in cauza, purtarea kiltului permite aerului sa circule in zona genitala, contribuind astfel al dezvoltarea spermatozoizilor, care se produce in conditii ideale la o temperatura de 34 de grade Celsius. De obicei, temperatura testiculelor este insa cu 3 - 4 grade mai ridicata, tocmai din cauza hainelor care se muleaza pe corp, acest lucru afectand mobilitatea spermatozoizilor, factor extrem de important in mentinerea fertilitatii. Cresterea temperaturii la nivelul scrotului afecteaza, de asemenea, si calitatea spermei. De aceea, barbatii care isi doresc copii ar trebui sa aiba mai multa grija cu ce se imbraca...
 

/Images/barbat-kilt-1.jpg


Kiltul era purtat fara lenjerie intima...

Kiltul este o piesa vestimentara traditionala scotiana, purtata de barbati si care seamana cu o fusta de lungime medie (dar nu este o fusta, avertizeaza cunoscatorii!), confectionata dintr-un material special, cu imprimeu in carouri. In mod traditional, kiltul era purtat fara lenjerie intima. Daca inainte de secolul al XVIII-lea kiltul era considerat o piesa vestimentara esentiala, tipic masculina, incepand cu anul 1746 el a fost interzis printr-o lege abrogata ulterior, in 1782. Incepand de atunci, kiltul a devenit o piesa vestimentara traditionala, fiind considerat drept parte esentiala a constumului traditional scotian. In zilele noastre, kiltul este purtat doar la ocazii speciale, cum ar fi nunti sau manifestari legate de obiceiuri populare scotiene, insa exista si un adevarat curent care militeaza pentru reintroducerea kiltului in vestimentatia cotidiana, chiar si in afara Scotiei.

Dr. Erwin Kompanje sustine ca purtarea kiltului (dupa regulile traditionale, desigur) contribuie la cresterea fertilitatii masculine prin asigurarea unei temperaturi optime in zona genitala. In plus, precizeaza cercetatorul, aducand argumente de ordin psihologic, kiltul are darul de a da un sentiment profund de masculinitate celui care il poarta. Asa o fi? Cine stie... Cert este ca dintre toate solutiile de combatere a infertilitatii masculine, cea sugerata in studiul mentionat este printre cele mai ingenioase. Nu mai ramane decat sa fie acceptata si pusa in practica de barbatii dornici sa devina tatici.
 

Despre infertilitatea masculina, merita sa cititi si:

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite „supraincalzirea“ propriei sperme. Numarul…

Azoospermia: cauze și evaluare

Azoospermia: cauze și evaluare

Azoospermia este termenul folosit cand spermatozoizii lipsesc complet din lichidul seminal. Cei mai multi oameni cred ca acest diagnostic ar elimina posibilitatea de a mai concepe un copil; daca nu…

Infertilitatea masculină: diagnostic, cauze și tratament

Infertilitatea masculină: diagnostic, cauze și tratament

Există mai multe cauze ale infertilitatii unui cuplu. Cele mai mari trei cauze individuale sunt anomalii ale ovulatiei femeii, anomalii ale trompelor uterine la femeie, precum si factorii care se…



 

Forumuri de suport ale aspirantilor la calitate de parinti


Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente.
Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 
 

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII