Somnul bebelușului prematur

Somnul bebelusului prematur

Somnul bebelușului prematur

Nu va asteptati ca un copilul prematur sa doarma toata noaptea timp de cateva luni. Spre deosebire de un copil nascut la termen, care ar putea dormi 6-8 ore pe noapte pana la varsta de 4 luni, bebelusul tau prematur nu poate indeplini aceasta sarcina pana la varsta de 6-8 luni sau mai tarziu.

Urmeaza o rutina pentru somnic
Auto-consolarea bebeusului

Moduri de calmare si linistire a bebelusului

Forumul de suport pentru parintii cu bebelusi prematuri

Spre deosebire de un copil nascut la termen, care ar putea dormi 6-8 ore pe noapte pana la varsta de 4 luni, bebelusul tau prematur nu poate indeplini aceasta sarcina pana la varsta de 6-8 luni sau mai tarziu.

In aceasta perioada de tranzitie, este recomandat sa te joci cu copilul in timpul perioadelor din zi in care este treaz. Pastreaza mesele de noapte linistite si cu o lumina difuza. Acest lucru va ajuta bebelusul prematur sa invete diferenta dintre zi si noapte. Dar tine minte, inainte ca micutul sa faca aceasta diferenta, pot trece cateva saptamani!

Urmeaza o rutina pentru somnic

Somnul bebelusilor prematuri variaza, uneori pot sa adoarma imediat, iar alteori ... putin mai greu.

Este important insa sa urmezi o rutina. Urmeaza aceiasi pasi de fiecare data cand pui copilul la culcare pentru a-l ajuta sa invete rutina. La inceput, la primul sunet de plans probabil vei sari in sus si vei fugi la copilul tau. Dar vei ajunge sa cunosti si sa observi abilitatile micutului de auto-consolare, trebuie sa ii permiti sa se consoleze.

Auto-consolarea bebelusului

Auto-consolarea este o abilitate importanta pentru prematurul tau. Incepand devreme, copilul invata sa adoarma pe cont propriu, usurand astfel stadiul ulterior de dezvoltare (la 6-9 luni varsta corectata), atunci cand problemele de somn pot aparea din nou.

Moduri de calmare si linistire a bebelusului

Pentru a-ti ajuta bebelusul sa se odihneasca, incearca sa lasi radio-ul deschis dar la sonor mic, sau pune in camera un ceas care ticaie. In plus, noaptea, o lumina difuza poate fi linistitoare pentru amandoi. Lasa copilul sa-si suga pumnul sau o suzeta in cazul in care acest lucru il calmeaza.

Bebelușul născut prematur: ce trebuie să știe părinții lui incă de la început

Un bebelus prematur este un bebelus nascut in intervalul dintre 24 si 37 de saptamani de sarcina. Sansele de supravietuire a unui bebelus nascut inainte de 24 de saptamani sunt extrem de mici. Bebelusii prematuri sunt mult mai fragili decat cei nascuti la termen.

Iată ce trebuie să știi dacă ai un bebeluș care s-a născut prematur.

autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII