Fertilitatea femeii: cum poate fi stimulata

Fertilitatea femeii: cum poate fi stimulata

Fertilitatea femeii: cum poate fi stimulata

  • Daca doriti sa va stimulati fertilitatea, e bine de stiut ca niste schimbari simple ale stilului de viata – precum renuntarea la alcool si cafea – va pot imbunatati sansele de conceptie, ajutandu-va si sa nasteti un copil mai sanatos. Daca si dumneavoastra vi se indreapta gandurile spre ideea de a deveni mama, urmati planul nostru pentru stimularea sanatatii si a fertilitatii si de a va imbunatati sansele de succes. Iata niste sfaturi concrete pentru stimularea fertilitatii unui cuplu.

- despre fertilitiate si cum poate fi stimulata, veti citi:
Cum stimulam fertilitatea
Stimularea fertilitilitatii cu ajutorul alimentatiei
Stimularea fertilitatii prin evitarea stresului de a deveni insarcinata
Stimularea fertilitatii prin grija si atentia fata de sanatate
Stabilitatea emotionala si stilul de viata - factori care influenteaza fertilitatea
Ascundeti calendarul
8 sfaturi concrete care ajuta la stimularea fertilitatii cuplului
Metode simple de stimulare a fertilitatii barbatilor
Supravegheati-va greutatea
Reduceti nivelul stresului
Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Tot despre fertilitate - cititi
Despre stimularea fertilitatii merita citit
Planificarea unui copil
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR 

Cum stimulam fertilitatea

Nimic nu este mai puternic pe lume decat dorinta de a avea un copil si nimic mai sfasietor decat faptul ca nu reusiti sa ramaneti insarcinata. Si atunci, ce puteti face pentru a va stimula fertilitatea?

Foarte multe, conform parerii expertilor, care cred ca niste schimbari simple ale stilului de viata – precum renuntarea la alcool si cafea – va pot imbunatati sansele de conceptie, ajutandu-va si sa nasteti un copil mai sanatos. Daca si dumneavoastra vi se indreapta gandurile spre ideea de a deveni mama, urmati planul nostru pentru stimularea sanatatii si a fertilitatii si de a va imbunatati sansele de succes. Specialistii sunt de parere ca niste schimbari simple ale stilului de viata – precum renuntarea la alcool si cafea – va pot imbunatati sansele de conceptie, ajutandu-va si sa nasteti un copil mai sanatos.

Medicii nutritionisti experti in fertilitate sunt de parere ca sunt multe lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati sansele de a ramane insarcinata!

Stimularea fertilitilitatii cu ajutorul alimentatiei

Mici schimbari nutritionale si ale stilului dumneavoastra de viata pot reprezenta o schimbare semnificativa a fertilitatii si, in cazul in care nu aveti alte probleme medicale, pot duce la obtinerea unei sarcini in sase luni.

Acest punct de vedere este sustinut de un studiu recent efectuat la Universitatea Surrey, Marea Britanie, care arata o rata de succes de 80% la cuplurile cu probleme anterioare de infertilitate.

Si Sophie Wessex si actrita Kate Winslet considera ca schimbarile de dieta le-au ajutat sa conceapa copii, in timp ce actrita Nicole Kidman, care este deja insarcinata, a inceput o noua dieta care evita dulciurile si alcoolul.

Stimularea fertilitatii prin evitarea stresului de a deveni insarcinata

Andreea Marin Banica a ramas insarcinata exact in momentul in care a reusit sa nu mai fie stresata si nu mai calculeze fiecare perioada fertila. Deci relaxarea si eliminarea stresului este un factor de succes daca doriti cu ardoare un copil.
 Cititi: Andreea Marin Bănica: sarcina, o neasteptata implinire

Stimularea fertilitatii prin grija si atentia fata de sanatate

Dr. Glenville, de la Universitatea Surrey, recomanda insistent sa fiti in forma inainte de a ramane insarcinata:
Ne planificam concediile cu grija, studiem pentru a ne construi o cariera, insa ne asteptam sa ramanem insarcinate imediat, fara vreun efort. Cred ca ar fi minunat ca orice cuplu care a luat decizia de a avea un bebelus ar trebui sa-si aloce trei luni in care sa se asigure ca ambii parteneri sunt in stare buna de sanatate. Acesta este timpul necesar organismului femeii pentru maturizarea ovulelor si pregatirea lor de ovulatie si, pe de alta parte, de producere a noilor loturi de sperma in organismul barbatului. Imbunatatirea starii generale de sanatate a parintilor poate ajuta si la evitarea problemelor pe care le-ar putea avea bebelusul, cum ar fi greutatea redusa la nastere.

Stabilitatea emotionala si stilul de viata - factori care influenteaza fertilitatea

 Alt expert, ginecologul si obstetricianul Michael Dooley din Marea Britanie, crede ca urmarirea fertilitatii, nutritia adecvata, stabilitatea emotionala si stilul de viata sunt factori cheie in stimularea fertilitatii si mentinerea unei sarcini fara probleme de sanatate.

Un stil de viata de calitate redusa poate limita capacitatea cuplului de a produce ovule sau spermatozoizi sanatosi. Micile ajustari pe care le facem in viata noastra pot avea un efect major asupra organismului, in special asupra sistemului reproductiv -  crede Dooley, autorul cartii Fit For Fertility, un ghid pentru pregatirea cuplului de sarcina si depasirea problemelor de fertilitate.

Ascundeti calendarul

Medici sunt de parere ca sexul nu ar trebui sa fie doar un alt lucru de facut in programul dumneavoastra in zilele in care nivelul fertilitatii poate fi cel mai ridicat. Trebuie doar sa faceti sex destul de des – adica de doua-trei ori pe saptamana. Nu trebuie sa deveniti obsedati de a gasi momentul perfect pentru conceptie, deoarece riscati sa puneti o presiune nedorita asupra relatiei dumneavoastra.

Totusi, incercati sa faceti dragoste in a 14-a zi in cazul unui ciclu de 28 de zile, sau in cazul unui ciclu de 35 de zile, in ziua a 21-a, cand este cel mai probabil sa se produca fertilizarea.

8 sfaturi concrete care ajuta la stimularea fertilitatii cuplului

Va puteti imbunatati sansele de a ramane insarcinata folosind sfaturile din planul pre-conceptie prezentat in continuare. Ele trebuie urmate timp de pana la patru luni inainte de a incerca sa concepeti un copil.

Imbunatatiti-va alimentatia

Dr. Dooley declara: „Dieta este singurul si cel mai mare factor pe care il puteti controla pentru stimularea fertilitatii. Faptul ca va bucurati de o dieta rationala si sanatoasa va ajut[ sa mentineti un nivel echilibrat al hormonilor si ofera organismului toti nutrientii de care are nevoie“. El recomanda alimentele organice proaspete, bogate in proteine, si consumarea a doi litri de lichide zilnic.

Renuntati la alcool

Orice tip si strop de alcool pe care il beti poate reduce fertilitatea la jumatate – iar cu cat beti mai mult, cu atat este mai putin probabil sa concepeti un copil.

Exista un studiu care arata ca femeile care beau intr-o saptamana mai putin de cinci pahare de vin au sanse de doua ori mai mari de a ramane insarcinate intr-o perioada de sase luni decat femeile care depasesc cantitatea mentionata.

Fumatul este legat si el de infertilitatea femeilor

Poate duce si la menopauza timpurie, lucru important de luat in considerare de catre femeile cu varste mai inaintate, care incearca sa invinga ceasul biologic.

Reduceti doza de cafeina

Dozele ridicate de cafeina au legatura cu intarzierea reusitei de a concepe un copil, posibil deoarece cafeina ca si substanta stimulanta afecteaza ovulatia. In afara de cafea, cofeina se mai gaseste intr-o varietate de alimente, precum bauturile de tip cola, ciocolata si ceaiul negru.

Luati vitamine

Suplimentele de vitamine care contin zinc, seleniu si vitamina C pot fi benefice si pentru barbati si pentru femei. Cereti sfatul medicului privind administrarea suplimentelor de vitamine in perioada antenatala.

Metode simple de stimulare a fertilitatii barbatilor


Faceti dus in loc de baie

Barbatii ar trebui sa evite baile lungi si fierbinti si sa faca mai mult dusuri daca doresc sa le creasca numarul spermatozoizilor, conform cercetarilor recente. S-a observat ca in cazul barbatilor care aveau obiceiul sa petreaca mai mult de o jumatate de ora facand baie in cada sau stand in jacuzzi si au renuntat timp de trei luni la acest obicei, productia de spermatozoizi a crescut de aproape cinci ori, conform unui studiu publicat in jurnalul Societatii de Urologie din Brazilia.

Nu purtati haine stramte

Spermatozoizii necesita un mediu racoros pentru dezvoltare optima, de aceea barbatii care doresc sa devina tati sunt sfatuiti sa nu poarte haine stramte sau lenjerie intima care favorizeaza incalzirea excesiva.

Conform studiilor efectuate, consumul de alcool reduce numarul spermatozoizilor, poate mari numarul spermatozoizilor anormali si duce la o proproportie mai mica a spermatozoizilor motili (care inoata in sperma). De asemenea, alcoolul inhiba absorbtia in organism a nutrientilor cum este zincul – unul dintre mineralele cele mai importante pentru fertilitatea masculina.

Reduceti consumul de cafea.

Un studiu a aratat ca problemele legate de spermatozoizi – numarul si motiliatea reduse sau anomaliile – cresc odata cu numarul cestilor de cafea baute zilnic.

Supravegheati-va greutatea

O greutate prea mica va poate afecta sansele de a concepe un copil la fel de mult ca o greutate prea mare. Aveti grija ce mancati, dar evitati dietele stricte, care pot provoca haos din punctul de vedere al hormonilor si va pot modifica ciclul.

Reduceti nivelul stresului

Puteti reduce nivelul stresului la care sunteti supusi reducand numarul orelor de munca, prin cursuri de yoga sau prin sport si miscare fizica, sau gasind timp pentru evadari de acasa in doi.

Interesant de citit Alegerea sexului copilului - mituri si legende.... si Alegerea sexului copilului – noi abordari

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

Despre stimularea fertilitatii merita citit si

Alimentația in perioada preconcepției: cu cât aplici aceste schimbâri mai repede, cu atât vei rămane mai ușor insărcinată

Alimentația in perioada preconcepției: cu cât aplici aceste schimbâri mai repede, cu atât vei rămane mai ușor insărcinată

Vrei să devii mămică? Probabilitatea de a concepe un copil poate fi influentata pozitiv sau negativ de alimentatie si de unele schimbari pe care trebuie sa le faci, pentru a-ti pregati…

3 poziții sexuale IDEALE pentru conceperea unui copil

3 poziții sexuale IDEALE pentru conceperea unui copil

Cuplurile care încearcă să conceapă un copil primesc de obicei o mulțime de sfaturi de la cuplurile mai experimentate pentru a reuși. Iar sfaturile variază de la…

Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Majoritatea cazurilor de infertilitate ale cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate că au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o…



Tot despre fertilitate - cititi:

OVULAȚIA ȘI CALCULUL OVULAȚIEI prin metoda calendarului: informatii cheie dacă iți dorești un copil: CALCULATOR

OVULAȚIA ȘI CALCULUL OVULAȚIEI prin metoda calendarului: informatii cheie dacă iți dorești un copil: CALCULATOR

Un sondaj realizat pe Desprecopii.com arată că 65% dintre femeile care își doresc un copil nu cunosc detalii despre ovulație și despre calculul acesteia.• Zilele …

3 poziții sexuale IDEALE pentru conceperea unui copil

3 poziții sexuale IDEALE pentru conceperea unui copil

Cuplurile care încearcă să conceapă un copil primesc de obicei o mulțime de sfaturi de la cuplurile mai experimentate pentru a reuși. Iar sfaturile variază de la…

Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Infertilitatea inexplicabilă a unui cuplu - cauza cea mai frecventă

Majoritatea cazurilor de infertilitate ale cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate că au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o…


Planificarea unui copil
 

Sunteti facuti unul pentru altul?
Cum sa aveti cel mai sanatos copil
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani
Alegerea sexului copilului - mituri si legende....
Ovulatia si calculul ovulatiei
Din conceptia intarziata rezulta baieti
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Ghid pentru cuplurile infertile
Azoospermia
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume


Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


Autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate 2015

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Luiza88
    Luiza88trimis la 16/8/2012

    Un bun stimulent al fertilitatii, cu un puternic efect afrodisiac este masajul cu jad. Pe mine si pe partenerul meu ne-a ajutat foarte mult, dupa un an de incercari in zadar pot afirma ca am gasit o rezolvare. Am facut aceasta terapie la Casa Jad, pe un pat foarte interesant din China. Iar efectele au fost mai mult decat neasteptate.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII