Simptomele precoce ale pneumoniei

Simptomele precoce ale pneumoniei

Simptomele precoce ale pneumoniei

Pneumonia este un tip specific de infectie pulmonara. Plamanii sunt alcatuiti din cai respiratorii care curata, incalzesc si transporta aer; sacii de aer care fac schimbul de oxigen si dioxid de carbon cu sange, și interstitiu, o matrice de celule, vase de sange, canale limfatice, fibre de colagen si elastice, care hranesc si protejeaza plamanii dandu-le structura.

Febra
Cresterea ratei de respiratie
Dificultati de respiratie
Dureri in gat si raguseala
Pierderea in greutate
Dureri musculare si de articulatii
Iritatie

Pneumonia este un tip specific de infectie pulmonara. Plamanii sunt alcatuiti din cai respiratorii care curata, incalzesc si transporta aer; sacii de aer care fac schimbul de oxigen si dioxid de carbon cu sange, și interstitiu, o matrice de celule, vase de sange, canale limfatice, fibre de colagen si elastice, care hranesc si protejeaza plamanii dandu-le structura. Pneumonia este o infectie a sacilor de aer sau interstitiul pulmonar.

Simptomele pneumoniei precoce variaza in functie de varsta

Febra

Febra este un simptom comun precoce al pneumoniei. Aceasta poate fi persistenta sau poate aparea si disparea. Persoanele care fac febra pot avea, de asemenea, frisoane si transpiratie. Copiii, persoanele in varsta si persoanele cu un sistem imunitar slabit nu pot avea febra cand au pneumonie.

Cresterea ratei de respiratie

Persoanele cu pneumonie pot respira intr-un ritm anormal de rapid. Acest simptom se numeste tahipnee. Acesta este, de obicei, cel mai vizibil la bolnav in timpul activitatii fizice intense sau in timp ce sta culcat - un moment in care aceste lucruri au tendinta de a intra in constienta.

Dificultati de respiratie

In pneumonie, raspunsul imun al organismului la microbii invadatori cauzeaza scurgeri de lichid in sacii de aer. Sacii de aer din zona afectata pierd temporar capacitatea lor de a face schimb de gaze cu sange, si astfel pot aparea dificultati de respiratie. Acestea au de obicei o forma usoara si apar doar odata cu efortul fizic.

Dureri in gat si raguseala

Durerile in gat si raguseala sunt primele semne de pneumonie cauzata de virusuri, Chlamydia pneumoniae, Chlamydia trachomatis sau Mycoplasma pneumoniae. Ele nu apar de obicei cu pneumonia cauzata de alte bacterii sau ciuperci.

Pierderea in greutate

Pierderea in greutate poate fi un simptom precoce de pneumonie de aspiratie - inhalarea accidentala de alimente sau secretii din gura sau esofag in caile respiratorii. Acest simptom este ceva neobisnuit cu alte cauze de pneumonie.

Dureri musculare si de articulatii

Pneumonia virala poate provoca dureri musculare si articulare, care de multe ori preced alte simptome mai specifice, cum ar fi tusea si durerile in piept. Virusul sincitial respirator, virusurile gripale, virusii parainfluenza, rhinoviruses, adenovirusuri, hantavirus, virusul herpes simplex si citomegalovirus sunt posibilele cauze ale pneumoniei virale. Pneumonii atipice cauzate de Chlamydia pneumoniae, Chlamydia trachomatis sau Mycoplasma pneumoniae sunt de asemenea, asociate cu dureri musculare si articulare, care sunt adesea simptomele timpurii ale bolii.

Iritatie

Mycoplasma pneumoniae este cea mai frecventa cauza de pneumonie atipica, mai cunoscuta sub numele de pneumonie. Un simptom precoce al pneumoniei cauzate de Mycoplasma pneumoniae este eruptia pe piele. De obicei apare ca pete roz - rosii, plate, pe piele, care dispar in 2 sau 3 zile. Prezenta acestei eruptii cutanate caracteristica este un indicator bun al cauzei infectiei care este Mycoplasma pneumonia.

Mai cititi si urmatoarele:

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2013
 

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate
 • In unul sau n doi, mergem ai departe
  In unul sau in doi... mergem mai departe!

  Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

 • La Bucatarie
  La Bucatarie

  Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

 • Ajutor umanitar

  Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

 • Forumul General

  Sufrageria Comunitatii DC. Aici ne intalnim, ne prezentam si sporavaim despre orice.Vii?

 • Clinica Virtuala DC

  Consultanta medicala online.


Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.