Cum scoatem copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale

Cum scoatem copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale

Cum scoatem copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale

  • Cu siguranta ati observat ce interes exercita jocurile digitale / electronice asupra copiilor. Dar nu cumva isi petrece prea mult timp in compania lor? Iata cateva sfaturi si reguli pentru parinti - pentru a putea 'scoate' copilul din lumea virtuala a jocurilor digitale.

- veti citi:
Fascinatia lumii virtuale asupra copilului
Jocuri electronice in dauna jocurilor in aer liber
Alternative pe care le poti propune copilului
Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influenta, beneficii
Despre activitatile sportive ale copilului

Fascinatia lumii virtuale asupra copilului

Cu siguranta ati observat ce interes exercita jocurile digitale / electronice asupra copiilor. Ca este vorba de jocuri pe computer, pe Xbox sau Wii, copiii sunt fascinati de lumea virtuala pe care o descopera. Si totusi, ca parinti, trebuie sa stabilim niste reguli clare pentru a limita timpul copilului petrecut in incintele virtuale. Iata  sfaturi pentru parinti de la Desprecopii !

Jocuri electronice in dauna jocurilor in aer liber

Daca isi petrece prea mult timp liber in compania lumilor virtuale - e cazul sa ne intrebam daca nu e prea mult....

Nu cumva isi petrece prea mult timp jucand jocuri digitale / electronice, in dauna jocurilor in aer liber? Daca la ora actuala copilul dumneavoastra se joaca ore in sir jocuri video, indiferent ca e vorba despre o consola de jocuri sau un joc electronic mic, va trebui sa-i limitati timpul petrecut cu jocurile.

Iata cateva reguli de urmat.

Permiteti-i copilului sa se joace un numar fix de minute pe zi. Spre exemplu ati putea considera 30 de minute pe zi de joc la calculator sau joc electronic ca fiind suficiente. Cititi neaparat: 35 de jocuri pentru aer liber

Alternativa portiei limitate este sa alegeti doua zile pe saptamana pe care sa le proclamati zilele de jocuri pe computer. Puteti alege o zi de la sfarsitul saptamanii si una din timpul saptamanii si veti edea ca pana la urma acest aranjament e in favoarea copilului, ca numar de ore petrecute in fata computerului.

Nu-i dati voie copilului sa plece cu jocurile electronice din casa.

Daca de fiecare data cand iese din casa sa mearga la un prieten copilul ia cu el un joc electronic, cu siguranta va aduna cateva ore bune de joc. Mai bine convingeti-l ca sunt lucruri mai interesante de facut intr-o vizita.
Cititi neaparat: A negocia cu copiii

Daca primiti musafiri acasa la dumneavoastra limitati perioada in care le permiteti sa se joace la calculator la maxim 20-30 de minute in care sa se joace pe rand. Apoi sugerati-le sa se joace cu altceva.

Nici cele mai bune jocuri educationale nu trebuie sa fie jucate in continuu. Oricat vi s-ar parea ca e in beneficiul copilului, amintiti-va ca tot jocuri sunt.

Explicati-i copilului de ce trebuie sa ii limitati timpul petrecut la calculator.

Alternative pe care le poti propune copilului

 35 de jocuri pentru aer liber
Mersul pe bicicleta: un mod excelent de a-ti petrece timpul cu copilul tau
25 jocuri si activitati cu apa pentru copii
Copiii isi petrec mai putin timp liber afara decat puscariasii: semnal de alarma si ce e de facut

Alegerea unui sport pentru copil: motive, factori de influenta, beneficii

Atunci cand va ganditi sa inscrieti copilul la un sport, luati in calcul cat este de pregatit copilul, emotional si fizic. Un inceput prea timpuriu poate deveni frustrant si pentru copil si pentru dumneavoastra si poate indeparta copilul definitiv de sport. Desi exista programe sportive create pentru prescolari, abia pe la 6-7 ani majoritatea copiilor dezvolta nivelul potrivit de aptitudini fizice si de atentie necesare pentru a asculta indicatiile si a invata regulile unui joc.

Sportul poate fi amuzant pentru copiii foarte mici si cei de gradinita, dar ar trebui sa nu fie axat pe competitie, ci pe a avea mai multe oportunitati amuzante de a fi activ. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Despre activitatile sportive ale copilului, merita citit si: 

Obezitatea la copil: 8 factori de risc
Invata copilul sa mearga pe bicicleta: cum si unde
De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Timp liber

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII