Viața de cuplu după nașterea bebelușului: GHID de supraviețuire

Viata de cuplu dupa nasterea bebelusului: ghid de supravietuire

Viața de cuplu după nașterea bebelușului: GHID de supraviețuire

Cine are deja copii, stie cu siguranta ce inseamna schimbarea pe care o aduce cu sine marirea numarului de membri ai familiei in viata de cuplu. Nasterea unui bebelus, dincolo de fericirea enorma pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, un uragan in interiorul cuplului din punctual de vedere al intimitatii.

Iata, avem pregatit un ghid de supravietuire a vietii sexuala a cuplului - dupa ce devin parinti.

-veti citi:
Nasterea unui copil poate aduce un uragan emotional in interiorul unui cuplu
Timp pentru tine...

Timp pentru el...

Evadati impreuna!

Da-i partenerului tau ocazia sa se simta tatic!

Gasiti-va echilibrul!

Cultiva dorinta!

Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit
Esti pregatita sa-ti reiei viata sexuala dupa nastere ? TEST

Nasterea unui copil poate aduce un uragan emotional in interiorul unui cuplu

Cine are deja copii, stie cu siguranta ce inseamna schimbarea pe care o aduce cu sine marirea numarului de membri ai familiei in viata de cuplu. Nasterea unui bebelus, dincolo de fericirea enorma pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, un uragan in interiorul cuplului din punctual de vedere al intimitatii. Si asta se intampla mai ales atunci cand este vorba despre primul copil. Trecerea de la 2 la 3 produce adesea reactii neasteptate in sufletul partenerilor si duce la instabilitatea cuplului care se vede pus in fata unei schimbari radicale careia nu stie cum sa ii faca fata.

Nu stim din care motiv anume, femeile sunt, in genere, cele care isi fac cele mai multe probleme din cauza schimbarii produse. Barbatii, la randul lor, remarca schimbarea, sunt afectati, insa rareori fac ceva concret din proprie initiativa in sensul remedierii problemelor aparute. Cum sa va pastrati intimitatea, cum sa fiti in acelasi timp si indragostitii de dinainte si parinti responsabili, cum sa-l faci sa inteleaga ca nu e vina ta sau a lui ca se intampla... ceva? Un lucru e sigur – toate aceste intrebari au raspunsuri simple, ce pot fi transformate in solutii practice care sa va ajute sa va reluati viata de cuplu pe care o aveati inainte sa deveniti parinti. Desigur, multe lucruri se vor schimba, insa nu trebuie luate in tragic, ci trebuie sa incercati sa va adaptati situatiei.

Timp pentru tine...

Draga proaspata mamica, cred ca nu mai e nevoie sa ti se spuna ca dupa nastere, corpul unei femei este asemeni un camp de lupta dupa o batalie. Ai nevoie sa te refaci - fizic si psihic. Asa incat, intre doua scutece schimbate si un biberon incalzit nu uita de tine. Inainte de orice altceva esti femeie, asa ca acorda-ti timp si solutii pentru a redeveni femeia atragatoare de dinainte de sarcina. O ora de masaj, o evadare in oras cu prietenele, o baie cu spuma... orice, dar numai pentru tine... Nu are rost sa ai false mustrari de constiinta ca iti lasi pentru cateva momente bebelusul cu tatal, cu bunica sau cu bona. Ai nevoie de aceste momente in care sa te regasesti ca femeie.

Timp pentru tine...

Timp pentru el...

N-ai ochi decat pentru mica minune care iti umple viata de ceva timp? E absolut normal... insa viata de cuplu inseamna tu si partenerul tau, asa ca nu uita din cand in cand sa privesti peste umar si sa fii preocupata de el. Asta nu inseamna ca iti neglijezi copilul, ci ca esti suficient de isteata, incat sa realizezi ca a fi mama nu trebuie sa te anuleze ca partenera de cuplu. Partenerul tau are nevoie de atentia ta ca femeie, la fel cum tu ai nevoie de gesturile lui tandre, masculine. Nu uita sa il rasfeti si pe el din cand in cand, in fond, e si el un copil... mai mare.

Evadati impreuna!

Aveti nevoie de timp pentru voi doi, numai pentru voi doi. Stai fara grija, nimeni nu te va considera o mama ingrata, daca iti permiti luxul de a evada un weekend pe luna, doar tu si partenerul tau, undeva departe de oras. Daca ti se pare prea complicat, atunci macar o cina romantica in oras tot merita un efort.

Da-i partenerului tau ocazia sa se simta tatic!

Ai purtat bebelusul cu tine peste tot timp de 9 luni, este timpul sa imparti aceasta bucurie cu tatal lui. In fond l-ati facut in doi, nu? Nu-i rapi partenerului tau micile bucurii de tatic si nu-i refuza sub nicio forma dorinta de implicare, oricat de mult te impiedica instinctul tau matern exacerbat in aceasta perioada. Implicarea ca tatic il va ajuta sa inteleaga ca schimbarile din viata voastra de cuplu sunt firesti.

Da-i partenerului tau ocazia sa se simta tatic!

Gasiti-va echilibrul!

Viata in trei, dupa ce ati invatat-o pe cea in doi, e ca si cum ar trebui sa inveti sa mergi cu trei picioare in loc de doua. La inceput e complicat, dar cu timpul incepi sa te obisnuiesti. Important este sa iti mentii echilibrul... Incercati prin tot ceea ce faceti sa va mentineti un tonus minim sis a nu alungati buna dispozitie. E firesc sa te enervezi, sa iti vina sa plangi... Fa-o si descarca-ti energia negative, dar incearca sa constientizezi momentul si sa ii reduci efectele asupra celor din jur si mai ales asupra partenerului tau.

► Citeste Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil

Cultiva dorinta!

Este lucru stiut ca dupa nastere libidoul este intr-o cadere libera direct proportionala cu noptile nedormite si cu grijile inerente care apar. Nu este nimic anormal sa nu-ti doresti sa faci dragoste, insa pentru binele relatiei tale de cuplu, invata sa reaprinzi flacara pasiunii. Chiar daca atunci cand te asezi in pat, langa partenerul tau, singurul lucru la care te gandesti este ca vrei sa dormi, fa un exercitiu de imaginatie care nu-si va lasa asteptate  efectele pozitive. Un masaj, o mangaiere, un sarut tandru... orice gest poate face minuni.  

Si poate ca e timpul sa iti achizitionezi si cateva piese de lenjerie intima noi, ce zici?

Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit

Cliseul care circula printre cei care abia au devenit parinti este ca barbatii intotdeauna abia asteapta sa faca din nou sex, iar femeile nu sunt deloc nerabdatoare. Dar, credeti sau nu, unii tati nu sar deloc in sus de bucurie la gândul de a face din nou sex cu sotia dupa nastere. Iata sfatul de la Desprecopii. 

Esti pregatita sa-ti reiei viata sexuala dupa nastere ? TEST

Esti pregatita sa-ti reiei viata sexuala dupa nastere? Iata un test care te poate ajuta sa descoperi un raspuns :)

Suprizele unei mamici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? 

 

Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici.

 

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com.

 

Citeste si: Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea  

 autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII