Ce se intampla cu tine in timp ce visezi

Ce se intampla cu tine in timp ce visezi

Ce se intampla cu tine in timp ce visezi

  • In timp ce corpul tau se odihneste in timp ce dormi, noaptea iti este dominata de creier si de imaginatie, prin prisma viselor.

Ce se intampla cu tine in timp ce visezi


In timp ce corpul tau se odihneste in timp ce dormi, noaptea iti este dominata de creier si de imaginatie, prin prisma viselor.

Toti oamenii viseaza noaptea, chiar daca nu-si amintesc visele a doua zi dimineata, la trezire. In timpul somn, mintea este cea care lucreaza intens, in timp ce trupul se odihneste, iar acest lucru inseamna ca organismul tau trece, totusi, prin niste "evenimente".

Totul incepe de la celulele creierului, care intra in "starea de somnolenta" odata ce ai intrat in perioada REM (miscare rapida a ochilor) a visului, in care orice miscare musculara se opreste. Tot corpul tau este, practic, paralizat, in afara de ochi.

In acest timp, neuronii incep sa actioneze aproape viral, intrand intr-o stare de activitate puternica. Unii experti sustine chiar ca visele sunt, de fapt, generate tocmai pentru ca mintea incearca sa gaseasca o explicatie pentru activitatea intensa a neuronilor in timpul somnului.

Parti din cortexul frontal, unde are loc gandirea, sunt total inactive. Fara logica, fara puterea de argumentatie si fara ratiune, regulile spatiului si ale timpului nu se mai aplica. Iata de ce multe dintre vise nu au niciun sens. Intr-o secunda te visezi transpirand la un curs de arte martiale la care nu ai participat niciodata si in alta secunda visezi ca zbori.

Visele antreneaza si hipocampusul, leaganul memoriei, dar si amigdala, esentiala pentru aparitia emotiilor. Din acest motiv traiesti asa intens visele, din acest motiv poti experimenta bucurie, frica, excitare sau orice alta senzatie aparent perfect reala in timp ce visezi.

Chiar daca nu te uiti, practic, la nimic, cortexul visual al creierului genereaza imagini vii, din care sunt compuse visele. De aici provine tot ceea ce se intampla vizual in timpul visului tau.

Citeste continuarea pe lyla.ro - AICI

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

6 moduri de a lua o vacanță mentală

6 moduri de a lua o vacanță mentală

Uneori aveti nevoie de o evadare, dar nu aveti timp sau bani. Nu disperati: o vacanta mentala poate ajuta la reducerea stresului. Motivele minore de stres se adauga repede la cele majore si un…

Toate femeile au tendința de a se compara între ele. 5 motive pentru care NU trebuie să o faci

Toate femeile au tendința de a se compara între ele. 5 motive pentru care NU trebuie să o faci

Dacă esti convinsă că unele prietene sau cunostinte de ale tale sunt mai bogate, mai destepte si mai frumoase, ca au copii mai frumosi sau mai talentati...trebuie sa inveti sa fii…

Cum reactionezi la stres?

Cum reactionezi la stres?

Tu cu reactionezi la stres? Medicii au descoperit ca atunci cand sunt supuse unei presiuni extreme, femeile sunt fie hiperactive (incercand frenetic sa se lupte cu tot ceea ce le tulbura in acelasi…



 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Lyla.ro  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII