Hrănirea mixtă sau combinată a bebelusului - suplimentarea alăptarii cu lapte formula

Hranirea mixta sau combinata a bebelusului  - suplimentarea alaptarii cu lapte formula

Hrănirea mixtă sau combinată a bebelusului - suplimentarea alăptarii cu lapte formula

Unele mamici aleg sa ofere bebelusului, in afara de san - si biberonul - care contine fie lapte matern pompat anterior - fie lapte formula.

→ Iata ce sfaturi iti dam despre hranirea mixta sau combinată a bebelusului  - suplimentarea alaptarii cu lapte formula.

veti citi
Alaptarea este modul cel mai natural de hranire al bebelusului
De ce aleg mamicile sa combine laptele matern cu biberonul?
Introducerea biberonului cu lapte formula
Oferirea primului biberon bebelusului

Alaptarea este modul cel mai natural de hranire al bebelusului

Pentru hranirea bebelusului, alaptarea este cea mai sanatoasa varianta deoarece laptele matern este o excelenta sursa de substante nutritive pentru copil.

Alaptarea este modul cel mai natural de hranire al bebelusului si este de preferat, deoarece laptele matern este o excelenta sursa de substante nutritive pentru copil. Mai mult decat atat, acesta furnizeaza diferite substante de protectie care nu se gasesc in laptele preparat.

Mai mult decat atat, acesta furnizeaza diferite substante de protectie si imunitate care nu se gasesc in laptele formula. Este indicat ca alaptarea sa dureze cel putin 6 luni. In aceasta perioada, laptele ofera intotdeauna suficiente elemente nutritive de care are nevoie bebelusul pentru a creste.

Dupa inceperea alaptarii -  imediat dupa nasterea bebelusului, poate dura câteva săptămâni pentru ca mama și bebelușul sau sa se simta fericiți și încrezători în alăptare. Dar, dIn diverse motive, unele mamici ofera biberoanele cu lapte sau formulă exprimată alături de alăptare. Aceasta se numește hrănire mixtă sau combinată a bebelusului.

De ce aleg mamicile sa combine laptele matern cu biberonul?

Din studiile facute pe forumul Desprecopii, mamicile aleg sa combine sanul cu biberonul in aceste situatii:

- mama alapteaza si doreste sa foloseasca o sticlă biberon pentru a oferi bebelușului lapte matern exprimat (pompat)

- mama doreste sa alapteza dar alege sa ii dea o masa sau doua de lapte formula

- mama a inceput cu lapte formula si acum vrea sa ii introduca hranirea la san

- mama trebuie sa plece o vreme si doreste sa se asigure ca bebelusul estre hranit cu lapte formula cat este plecata.

Trebuie de la inceput precizat ca introducerea suplimentarii cu lapte formula poate afecta (scadea) cantitatea de lapte matern pe care o mama o produce. Există, de asemenea, o cantitate mică de dovezi care arată că bebelușii ar putea să nu alăpteze la fel de bine, deoarece ei învață să folosească un alt tip de acțiune de supt la sticlă decât la sân.

Aceste lucruri pot face ulterior  alăptarea mai dificilă, mai ales în primele câteva săptămâni când tu și copilul dvs. vă simțiți confortabil cu alăptarea.

Cantitatea de lapte matern nu va fi de obicei afectată dacă începi sa iti hranesti combinat bebelusul cand a ajuns deja la 4-5 luni si va simțiți amândoi confortabili cu alăptarea și alăptați în fiecare zi.

Introducerea biberonului cu lapte formula

Dacă ai ales sa combini alăptarea cu lapte formulă, atât tu mami cât și bebelușul tau puteți continua să vă bucurați in continuare de beneficiile alăptării.

Dacă alegi să introduci formula pentru sugari:

- cel mai bine este să o faceți treptat pentru a oferi corpului dvs. timp pentru a reduce cantitatea de lapte pe care o produce - acest lucru vă ajută să scădeați șansele de a deveni sânii inconfortabili, umflați sau mastita

- dacă vă întoarceți la muncă, începeți cu câteva săptămâni înainte pentru a vă oferi amândouă timp să vă reajustați

- dacă bebelușul dvs. are vârsta de 6 luni sau mai mult și poate bea lapte dintr-o ceașcă, este posibil să nu fie nevoie să introduceți deloc un biberon ci sa ii dati lapte formula din canute speciale pentru bebelusi.

Citeste si De ce lapte formula si nu lapte de vaca? Iata ce e mai bine pentru un bebelus si de ce

Oferirea primului biberon bebelusului

Poate să dureze un timp pentru ca un bebeluș alăptat să invete cum sa suga din biberon deoarece trebuie să folosească o acțiune de supt diferită.

- de obicei, ajută să oferi primele biberoane cu lapte bebelușul cand este fericit și relaxat - nu atunci când ii este foarte foame
- poate fi util dacă primele biberoane sa ii fie oferite de tati astfel încât bebelușul să nu fie lângă mami și să-i simta mirosul de laptele matern
- e indicat sa încercați să utilizați o poziție diferită pentru biberon și alăptare  

Citeste si Hranirea mixta a bebelusului - sfaturi esentiale

Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebeluși?

Ce lapte sa cumpar pentru bebelusul meu? Care este cel mai bun? - acest gen de intrebare este des intalnita pe forumul Desprecopii. Mai precis, exista peste 12 mii de astfel de intrebari despre laptele praf pentru bebelusi. Iata o prima clasificare a categoriilor de lapte formula pentru bebelusi si ce trebuie sa stii - dintr-un punct de vedere absolut independent.

Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: redactor Bianca Lavric, redactor Desprecopii.com 
toate drepturile rezervate 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII