O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

  • O noua tehnica FIV, la jumatate de pret, s-a dovedit a creste spectaculos sansele de a concepe un copil. Este deosebit de eficienta in special pentru viitoarele mamici cu varste de peste 30 de ani si chiar inceputul a 40, iar ratele de succes sunt de aproape doua ori mai mari decat ale tratamentului de fertilitate conventional.

Ce presupune noua tehnica FIV?
Cum functioneaza acest mini-FIV?
Rata de succes a crescut cu o treime
Prea frumos ca sa fie adevarat?
Cat costa un mini-FIV?
Despre sanatatea femeii si FIV
Grupuri de suport online pe tema fertilitatii
Fertilizarea in vitro, povesti de succes
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

O noua tehnica FIV, la jumatate de pret, s-a dovedit a creste spectaculos sansele de a concepe un copil. Este deosebit de eficienta in special pentru viitoarele mamici cu varste de peste 30 de ani si chiar inceputul a 40, iar ratele de succes sunt de aproape doua ori mai mari decat ale tratamentului de fertilitate conventional.

Ce presupune noua tehnica FIV?

Tehnica presupune utilizarea unor doze mult mai mici de medicamente, astfel incat aceasta nu este doar mult mai ieftina, dar, de asemenea, nu are practic nici un efect secundar. Multe femei care apeleaza la clasicul FIV sufera modificari ale dispozitiei, greata si dureri de cap. In cazuri rare, FIV-ul clasic poate provoca o afectiune care poate pune viata pacientei in pericol, prin faptul ca abdomenul acesteia se umple cu lichid.

Cum functioneaza acest mini-FIV?

Aceasta metoda noua, cunoscuta sub numele de mini-FIV, implica administrarea unei singure pilule pe zi, timp de 10 pana la 12 zile, al carei continut este o doza slaba de Clomid (un medicament pentru fertilitate). Aceasta pilula incurajeaza ovarele sa produca ovule, iar dezvoltarea sanatoasa a acestora este verificata periodic prin ecografie. Dupa ce ovulele sunt suficient de mari (aproximativ dupa 10 zile) ele sunt extrase printr-o operatie care dureaza 5 minute. Aceasta interventie poate fi efectuata si inainte de merge la serviciu, sau chiar in timpul pauzei de masa, spre deosebire de FIV-ul normal, care necesita o jumatate de zi iar pacienta trebuia adormita.

Medicii de la St Louis, Missouri, cei care au dezvoltat metoda, sunt de parere ca aceasta ar trebui sa fie oferita in mod curent tuturor femeilor, deoarece este mai ieftina, mai sigura si o alternativa mult mai eficienta.

Rata de succes a crescut cu o treime

Studii care au implicat 520 de femei, au aratat ca rata de succes pentru femeile de peste 35 a fost cu o treime mai mare, comparativ cu rezultatele obtinute prin FIV clasica. Rezultatele au fost chiar mai spectaculoase in randul femeilor de 40 de ani, si peste; acestea au sanse duble de a ramane insarcinate in comparatie cu metoda traditionala.

Dr. Sherman Silber, un expert in fertilitate care a contribuit la dezvoltarea metodei, a declarat ca noua metoda s-a dovedit atat de eficienta, incat a oferit acestor femei sansele de a ramane insarcinate pe care le aveau la 20 de ani.

Prea frumos ca sa fie adevarat?

Noul tratament FIV este deosebit de eficient in special pentru femeile de 30-40 de ani,  fiindca foloseste doze mici de medicamente, si, deasemenea, nu are efecte secundare. La femeile de 35 de ani sau mai tinere, ratele de succes sunt aproximativ aceleasi ca si cele obtinute prin FIV-ul standard, dar cercetatorii spun ca ar putea beneficia, de asemenea, de utilizarea acestuia, deoarece este mult mai ieftin si are mai putine efecte secundare.

Cat costa un mini-FIV?

In Marea Britanie, costul unei mini FIV este intre 1.200£ si 1.800£, comparativ cu FIV-ul standard, care este intre 3.000£ si 4.000£. Motivul pentru care este atat de ieftin este faptul ca necesita doze mici de Clomid (medicament pentru fertilitate). Dar acest lucru, de asemenea, il face mai sigur pentru viata pacientei, deoarece in 1% dintre cazurile de FIV, abdomenul se umple de lichid din cauza hiperstimularii ovariene, provocand decesul.

Unul dintre principalele motive pentru care femeile de 30-40 de ani au probleme de conceptie este faptul ca ele nu produc suficiente ovule sanatoase, capabile sa se dezvolte intr-un embrion, si apoi, in fetus. De fapt, medicamente pentru fertilitate utilizate in doze mari in FIV-ul conventional, agraveaza aceasta problema. Ele determina ovarele sa produca mai multe ovule, dar, totodata produc schimbari in ADN-ul acestora, iar ovulele obtinute nu sunt sanatoase.

In schimb, mini-FIV foloseste numai doze foarte mici de medicamente care nu schimba calitatea ovulelor. Profesorul Geeta Nargund, ginecolog consultant la Clinica de Fertilitate din Londra a declarat: "Acest studiu este un plus de valoare la dovezile tot mai mari pentru care o stimulare usoara FIV trebuie sa devina prima alegere pentru multe femei."

Despre sanatatea femeii si FIV cititi si urmatoarele:

Rata de succes a fertilizarii in vitro si puterea informatiei

Rata de succes a fertilizarii in vitro si puterea informatiei

Rata de succes tot mai mare a fertilizarii in vitro, da sperante indreptatite multor cupluri care au probleme cu infertiltitatea. Tratamentele pentru fertilitate au ajutat mii de cupluri sa devina…

Intrebari frecvente legate de FIV

Intrebari frecvente legate de FIV

Fertilizarea in Vitro (FIV) face parte, dintr-un capitol mare, numit Reproducerea Umana Asistata. Fertilizarea in Vitro inseamna crearea omului in afara corpului uman. Se foloseste…

Stimularea ovariana creste riscul aparitiei cancerului ovarian

Stimularea ovariana creste riscul aparitiei cancerului ovarian

Stimulare ovariana pentru fertilizarea in vitro poate creste riscul de afectiuni maligne ovariene, in special al tumorilor ovariene borderline. Procentul de copii nascuti in lumea occidentala prin…

Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Suportul si intelegerea sunt foarte importante atunci cand iti doresti sa devii mamica. Poti afla multe sfaturi de la alte mamici fericite care au trecut deja prin experienta ta. Este important sa stiti ca pe acest drum, nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.
 

Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Vedete care au castigat lupta cu infertilitatea
Cand visul de a fi mama se implineste
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...
Am fost aspiranta pe Desprecopii si acum avem gemeni
Povestea noastra de succes in lupta cu infertilitatea
Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

  Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

sursa stirii: BBC.co.uk

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. RODICA
    RODICAtrimis la 10/8/2018

    CE INSEAMNA ACEST TRATAMENT MINI-HIV

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII