Copilul timid la școală: 4 sfaturi pentru părinți

Copilul timid la scoala: 4 sfaturi pentru parinti

Copilul timid la școală: 4 sfaturi pentru părinți

Ai un copil timid? Incearca sa reactionezi cat se poate de normal la timiditatea copilului tau. Invata-l ca acest lucru este ceva foarte normal - unul din doi oameni este timid ... asa ca nu este nimic anormal in asta. Problema apare in momentul in care oamenii se simt rusinati de propria lor timiditate, considerand-o ca pe ceva anormal.

Drept urmare, incep sa creada ca sunt altfel decat altii si se retrag si mai mult in cochilia lor.

Ce este timiditatea?
Cum poti ajuta un copil timid?
Copilul timid la scoala - 4 sfaturi pentru parinti
Despre copilul timid mai cititi pe forum
Despre copilul timid

Ce este timiditatea?

Pentru ca timiditatea este un cuvant de insemnatate larga si relativ abstracta, o definitie exacta a timiditatii este greu de dat si variaza de la psiholog la psiholog. Si totusi, ca sa incercam o definitie am putea spune ca timiditatea este - sentimentul de a te simti inconfortabil in situatii sociale, de a performa social la nivelul la care suntem capabili - ceea ce duce la dorinta de a ne izola de evenimente sociale.

Cum poti ajuta un copil timid?

Primul sfat pe care il poate da un psiholog unui parinte care vrea sa isi ajute copilul timid este acela ca lucruri mici pot face o mare diferenta in lumea unui copil timid.

Incearca sa reactionezi cat se poate de normal la timiditatea copilului tau. Invata-l ca acest lucru este ceva foarte normal - unul din doi oameni este timid ... asa ca nu este nimic anormal in asta. Problema apare in momentul in care oamenii se simt rusinati de propria lor timiditate, considerand-o ca pe ceva anormal. Drept urmare, incep sa creada ca sunt altfel decat altii si se retrag si mai mult in cochilia lor.

Copilul timid la scoala - 4 sfaturi pentru parinti

1. De aceea, este foarte important pentru orice profesor ca in clasa, sa nu ii trateze diferit pe copiii timizi si sa nu ii izoleze, ajutandu-i astfel sa invete sa isi invinga timiditatea.

2. Compara-l pe copilul tau timid cu alti fosti timizi de succes. Este interesant de povestit unui copil timid ca personalitati ca: Brad Pitt, David Bowie, Cher, Harrison Ford , Jim Carrey, Lady Gaga, Nicole Kidman, Robert De Niro, Tom Cruise, Tom Hanks   - s-au luptat cu timiditatea in copilarie insa acest lucru nu i-a impiedicat sa devina celebri.

3. Invata-l pe copilul tau ca toti timizii sunt foarte curajosi deoarece timiditatea are nevoie de mai multa energie si curaj pentru a putea fi invinsa decat ceilalti colegi.  Mai cititi: Auto-indentificarea: Cine sunt eu?

4. Pastreaza o relatie foarte stransa cu invatatorii sau profesorii copilului tau.

Citeste neaparat: Cum putem ajuta copilul sa isi faca prieteni

Despre copilul timid: semne si particularitati

Copilul timid este incarcat de anxietate, el manifestand mai evident temerile copilariei. Copilul timid are nevoie de o grija si o abordare speciala din partea parintilor. Sunt sanse destul de ridicate ca sa-si manifeste timiditatea si ca adult, dar cu o educatie potrivita personalitatii sale comportamentul lui poate fi influentat si poate reusi o adaptare sociala mai buna, chiar daca timiditatea ramane undeva ascunsa citeste mai departe aici >

Despre copilul timid mai cititi pe forum

Timiditatea copilului
Puiul meu e timid
Copilul timid 

Despre relatiile sociale ale copilului la scoala:

Cand copilul este izolat de prieteni si colegi: ce trebuie sa stie parintii
Primul telefon mobil al copilului: cand, de ce ce si reguli pe care trebuie sa le stie parintii
Despre glume pentru copii si relatiile sociale ale copilului
Ce faci cand copilul tau devine tinta agresivitatii colegilor?
Stii cine sunt prietenii copilului tau?
Cealalta latura a popularitatii in scoala

 Forum si consiliere psihologica

Cabinetul Psi - Psihologie
Forum specializat de psihologie. Intrebari si raspunsuri la intrebarile ce ne framanta. 

 autor: Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Psihologilor Desprecopii.com 
Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII