Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Sanătatea dinților și gingiilor este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Iata niste sfaturi pretioase de la specialiștii DENT ESTET 4 KIDS în stomatologia pediatrică cum îi poți asigura bebelușului tău o îngrijire orală optimă, o dietă echilibrată și creștere sănătoasă.

Când trebuie să merg pentru prima dată la stomatolog cu bebelușul meu?
De ce atât de devreme? Ce probleme dentare poate avea un bebeluș?
Cum pot preveni cariile de biberon?
Când trebuie să opresc hrănirea cu biberonul?
Ar trebui să mă îngrijorez dacă bebelușul meu își suge degetul?
Când trebuie să încep curățarea dinților bebelușului meu?
Devino membru și descarcă cuponul de reducere!

Sănătatea dinților și gingiilor este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Află de la specialiștii DENT ESTET 4 KIDS în stomatologia pediatrică cum îi poți asigura bebelușului tău o îngrijire orală optimă, o dietă echilibrată și creștere sănătoasă. 

Când trebuie să merg pentru prima dată la stomatolog cu bebelușul meu?

Specialiștii DENT ESTET 4 KIDS recomandă ca prima vizită la stomatolog să aibă loc în jurul primei aniversări. Mai exact, imediat după apariția primilor dințișori trebuie să mergi cu bebelușul la un medic stomatolog specializat în tratamentele dentare pentru copii. Controalele timpuri și îngrijirea preventivă îi vor asigura copilului tău un zâmbet frumos și sănătos pe termen lung.

De ce atât de devreme? Ce probleme dentare poate avea un bebeluș?

Motivul principal pentru o vizită timpurie la stomatolog este începerea unui program complet de prevenție. Problemele dentare pot apărea foarte devreme, iar unul dintre cele mai mari pericole sunt cariile de biberon, cauzate, în general, de consumul de zahăruri. Medicul stomatolog pediatru îți oferă cele mai bune sfaturi de îngrijire orală și dietă pentru a-l feri de apariția problemelor dentare.

Cum pot preveni cariile de biberon?

E important să oprești alăptarea după apariția primilor dinți de lapte, atunci când începi să introduci în alimentația bebelușului și alte tipuri de hrană. Copiii nu trebuie să adoarmă cu biberonul cu lapte sau lichide îndulcite. Seara, după curățarea dinților, acesta poate consuma doar apă.

Când trebuie să opresc hrănirea cu biberonul?

Este indicat să începi să îl dezobișnuiești de folosirea biberonului în jurul vârstei de 12-14 luni.

Ar trebui să mă îngrijorez dacă bebelușul meu își suge degetul?

Suptul degetului este normal pentru bebeluși, însă acesta nu trebuie să devină un obicei de lungă durată deoarece poate afecta poziția dinților pe arcadă. Dacă nu renunță la acest obicei înainte de vârsta de 3 ani, trebuie să apelezi la medicul stomatolog pediatru care îți poate oferi cele mai bune soluții pentru a-l dezobișnui.

Când trebuie să încep curățarea dinților bebelușului meu?

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! Chiar din primele luni de viață, curăță gingiile bebelușului după fiecare masă folosind o compresă umedă sterilă. Pe măsură ce încep să erupă dinții, începe periajul, de două ori pe zi, folosind pastă de dinți cu o cantitate de fluor corespunzătoare vârstei și o periuță cu peri moi. Înlocuiește periuța de dinți la fiecare 3-4 luni.

Dedică 10 minute în fiecare zi pentru igiena orală a copilului tău și încearcă să îl obișnuiești cu acest ritual de la o vârsta fragedă.

DENT ESTET 4 KIDS este prima clinică dentară din România dedicată exclusiv copiilor. Echipă de medici specializați în stomatologia pediatrică oferă o gamă completă de tratamente dentare pentru copii, folosind tehnologie de ultimă oră și tehnici moderne de lucru. Spațiul este amenajat în spiritul copilăriei, cu jocuri și jucării și personal specializat în comunicarea cu cei mici.

Dacă ești membru desprecopii.com, poți beneficia de o consultație gratuită Happy Visit și 10% reducere la orice tratament dentar pentru copilul tău la DENT ESTET 4 KIDS. 

Devino membru și descarcă cuponul de reducere! - AICI


Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Va recomandam sa mai cititi si: Stomatologie

Campanie a comunitatii Desprecopii

Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.


autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.