Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

  • Femeile gravide au o crestere a activitatii creierului intr-o zona a acestuia care proceseaza expresiile faciale ale altor persoane, iar aceasta activitate sporita ar putea ajuta mamicile insarcinate sa se pregateasca pentru a forma o legatura cu nou-nascutii lor, ne spun cercetatorii.

Activitatea creierului sufera modificari in timpul sarcinii

Femeile gravide au o crestere a activitatii creierului intr-o zona a acestuia care proceseaza expresiile faciale ale altor persoane, iar aceasta activitate sporita ar putea ajuta mamicile insarcinate sa se pregateasca pentru a forma o legatura cu nou-nascutii lor, ne spun cercetatorii.

Studiul a inclus femei insarcinate si mamici proaspete, a caror activitate a creierului a fost monitorizata in timp ce priveau poze cu expresii ale fetei adultilor si copiilor, fie ele pozitive sau negative.

Rezultatele au aratat ca femeile gravide isi folosesc mai mult partea dreapta a creierului in comparatie cu proaspetele mamici, potrivit studiului prezentat la reuniunea anuala a British Psychological Society, in Birmingham, Anglia.

"Descoperirile noastre ne dau o perspectiva importanta a fenomenului, care face o femeie mai sensibila in timpul procesului de procreare" ne spune Victoria Bourne, de la departamentul de psihologie Royal Holloway, Universitatea din Londra.

"Rezultatele sugereaza ca in timpul sarcinii, exista schimbari in modul in care creierul proceseaza emotiile faciale, care sa asigure ca mamele sunt  pregatite din punct de vedere neurologic sa formeze acea legatura unica cu bebelusul dupa nastere", a explicat ea.

"Stim de la cercetarile anterioare, ca femeile gravide si proaspetele mamici sunt mult mai sensibile la expresii emotionale, mai ales atunci cand se uita la fetele bebelusilor. De asemenea, stim ca mamele care sufera simptome de depresie post-natala, uneori, interpreteaza expresiile emotionale ale copilului lor ca fiind mult mai negative decat sunt in realitate" a mai spus Bourne.

"Descoperirea proceselor neuropsihologice care stau la baza acestor modificari sunt un pas important catre intelegerea modului in care acestea ar putea influenta legatura unei mame cu copilul ei", a concluzionat ea.

Interesant de citit:
Sarcina extrauterina

In mod normal, imediat dupa fertilizare, oul incepe calatoria vietii catre uter, unde se stabileste prin implantare - si inceapa sa creasca. In unele cazuri insa, oul fecundat se stabileste in afara… ... citeste

Ruperea prematură a membranelor în sarcină - de ce se întâmplă și cum trebuie procedat

Ruperea prematură a membranelor în timpul sarcinii este asociată cu niveluri ridicate de bacterii. Aproape o treime din nașterile premature sunt legate de această… ... citeste

Contracțiile false numite și contracții Braxton-Hiks: ce sunt și cum se deosebesc de cele care anunță începerea travaliului

Contracțiile false numite sunt cunoscute sub numele de contracții Braxton-Hicks. Ele sunt de obicei mai puțin dureroase decât cele adevărate - care anunță… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII