Cand se termina concediul de maternitate ...

Cand se termina concediul de maternitate ...

Cand se termina concediul de maternitate ...

  • Poate vi se va parea ca ati fost in concediu de maternitate din totdeauna, dar dupa momentul inceperii acestuia, puteti fi sigure ca va urma si cel al intoarcerii la munca (moment care va ramane imprimat in memoria noastra). Fie ca o facem din motive financiare, sau de alta natura, pentru unele dintre noi acest moment vine prea curand

Cand se termina concediul de maternitate...
Cate dintre mamici se intorc la munca inainte de a fi pregatite?
Motive care le-au determinat pe mamici sa reia munca
Cel mai mare regret pe care l-au avut in momentul revenirii la locul de munca
Care ar fi momentul ideal pentru a va reintoarce la serviciu?
Despre meseria de mama
 

Cand se termina concediul de maternitate...

Poate vi se va parea ca ati fost in concediu de maternitate din totdeauna, dar dupa momentul inceperii acestuia, puteti fi sigure ca va urma si cel al intoarcerii la munca (moment care va ramane imprimat in memoria noastra). Fie ca o facem din motive financiare, sau de alta natura, pentru unele dintre noi acest moment vine prea curand.

Cate dintre mamici se intorc la munca inainte de a fi pregatite?

Majoritatea mamicilor regreta intoarcerea la locul de munca in primii ani de viata ai copilului lor

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, se pare ca trei cincimi din mame regreta intoarcerea la locul de munca in primii ani de viata ai copilului lor; aproape o jumatate dintre ele o fac din motive financiare, iar 54% regreta acest lucru, considerand ca au pierdut o parte valoroasa din copilaria progeniturilor lor.

Studiul a chestionat 19701 de mame din Marea Britanie cu varsta de peste 18 ani care au revenit la locul de munca dupa ce au nascut, in ultimii zece ani. Majoritatea dintre ele, 63%, s-au intors pentru a lucra timp partial, in timp ce 37% au reinceput serviciul cu "norma intreaga".

Studiul a analizat apoi perioada de timp care le-a fost necesara inainte de a opta pentru reintoarcerea la serviciu, concluzionand ca media pentru toate mamicile este 8,5 luni.

Mamicile care s-au intors pentru a lucra cu jumatate de norma -  au avut nevoie de 6.4 luni, pe cand mamicile care au reinceput munca la norma intreaga 10.6 luni. Intrebate fiid daca considera ca s-au intors la serviciu prea devreme, 59% au raspuns "da", iar 41% au fost de parere ca au facut acest lucru la momentul potrivit. Din cele 59% care au raspuns ca s-au intors la munca prea repede, un procent de 92% au recunoscut ca regreta aceasta decizie.

Motive care le-au determinat pe mamici sa reia munca

Studiul a analizat apoi principalele motive care le-au determinat pe mamici sa reia munca. Un procent de 48% au fost nevoite din motive financiare, 34% si-au dorit pur si simplu acest lucru, iar 22% au luat aceasta decizie din teama de a nu fi trecute cu vederea de catre colegii sau sefii lor din cauza absentei lor in timpul concediului de maternitate.

Cel mai mare regret pe care l-au avut in momentul revenirii la locul de munca

Mamicile au mai fost intrebate, deasemenea, care este cel mai mare regret pe care l-au avut in momentul revenirii la locul de munca, 54% raspunzand ca isi fac griji ca au pierdut momente importante din primii ani ai copiilor lor.

Care ar fi momentul ideal pentru a va reintoarce la serviciu?

Ultima intrebare a studiului a fost: "Intr-o lume ideala, care credeti ca ar fi momentul ideal pentru a va reintoarce la serviciu dupa nasterea copilului?" 52% dintre mamici au raspuns ca ar dori sa faca acest lucru odata ce copilul implineste varsta pentru scoala primara.

 citeste si:
9 intrebari pe care nu ai voie sa le pui mamicilor care lucreaza

Despre meseria de mama merita de citit si:

De ce plang mamele?

De ce plang mamele?

De ce plang mamele ? Buna intrebare... sau mai degraba stranie si fireasca in acelasi timp. Daca esti tu insati mama, ai remarcat poate, ca de ceva vreme plangi mai des, mai intens, mai... din tot…

Aproximări din perspectiva unei mame perfecționiste

Aproximări din perspectiva unei mame perfecționiste

Am fost o perfectionista din fasa. Daca memoria mea ar merge pana la vremurile fesei cu pricina, eram, probabil, genul de bebelus care plange conform fisei postului, cu tonalitati diferite, dand…

Exista timp liber pentru mamicile de bebelusi?

Exista timp liber pentru mamicile de bebelusi?

Viata alaturi de un bebelus inseamna nopti nedormite, schimbarea scutecelor, alaptare. Stim ca viata noastra urmeaza sa se schimbe, dar unul dintre lucrurile pentru care nu suntem chiar pregatite este…


 

 Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor


Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 

autor: redactor Desprecopii Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII