Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului

Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului
- Un experiment al cercetatorilor de la Universitatea din California a descoperit ca stresul poate fi transmis de la mama la bebelus prin tonul vocii, atingere sau miros, influentand starea de spirit a micutului. S-a demonstrat ca mamele aflate in situatii de stres au pulsul mai mare, iar copiii preiau sentimentele negative ale mamelor intr-un minut.
Stresul este "contagios" si poate fi transmis de la mama la copil
Studiile confirma acest lucru
Care este mecanismul de transmitere al stresului?
Mama este cea care streseaza copilul
Un experiment al cercetatorilor de la Universitatea din California, USA - a descoperit ca stresul poate fi transmis de la mama la copil prin tonul vocii, atingere sau miros, influentand starea de spirit a micutului. S-a demonstrat ca mamele aflate in situatii de stres au pulsul mai mare, iar bebelusii preiau sentimentele negative ale mamelor intr-un minut.
Stresul este "contagios" si poate fi transmis de la mama la copil
Ca si cum a fi mama nu este suficient de stresant, oamenii de stiinta sunt de parere ca stresul este "contagios" si poate fi transmis de la mama la copil. Ei au demonstrat ca un copil in varsta de 12 luni simte stresul mamei, devenind, si el, la randul lui, agitat.
Cercetatorii sustin ca Inainte de a incepe sa vorbeasca, bebelusii nu au posibilitatea sa se exprime pe deplin, deci putem, oarecum, sa trecem cu vederea cat de afectati sunt de stresul celor care ii ingrjesc. Ei nu pot sa ne spuna ca parem stresati sau sa ne intrebe ce este in neregula cu noi, dar cercetarile arata ca, odata ce se afla in bratele noastre, ei preiau raspunsurile corporale care insotesc starea emotionala si incep imediat sa simta in propriul corp propriile emotii negative.
Mamicile si-au reintalnit copiii, iar cercetatorii au masurat pulsul micutilor. Femeile ale caror discursuri au primit un feedback negativ s-au simtit mai stresate - lucru pe care l-au resimtit si copiii care, aflandu-se in bratele lor au dezvoltat timp de cateva minute bune valori mari ale pulsului inimii, direct proportionale cu starea de anxietate a mamei. citeste neaparat si: Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...
Care este mecanismul de transmitere al stresului?
Se crede ca mamele transmit copiilor propiile emotii prin schimarile la nivelul tonului vocii, prin atingere sau miros. Autorul principal al studiului, Sara Waters a declarat: "Primele noastre lectii cu privire la gestionarea stresului si a emotiilor negative puternice de zi cu zi apar in relatia parinte-copil. Cercetarile noastre arata ca micutii "captureaza" si inmagazineaza experientele stresante ale mamelor lor."
Se crede ca sugarii ar putea reactiona la schimbarile din vocea mamei, atingerile sau expresiile faciale. Ba chiar si mirosul de sudoare ar putea avea un efect asupra lor. O astfel de cercetare poate pune in lumina modul in care copiii sunt afectati de sanatatea parintilor.
Cercetatorii au declarat: "O intrebare obisnuita a institutiilor de sanatate publica se refera la modul in care stresul si mediul social se reflecta atat asupra individului, cat si a familiei. Cu acest studiu, desigur modest, am demonstrat un posibil mecanism al transmiterii stresului de la parinte la copil". Citeste in continuare si alte sfaturi la: Invataturile unei proaspete mamici
Va recomandam sa mai cititi si:
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor Forumuri recomandate
Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
autor: redactor Desprecopii Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: ourdersonline.nl
Comunitatea Desprecopii
Peste 180.000 de membri inregistrati!
Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Stresul mamei si cum influenteaza bebelusului.

Intrebari si raspunsuri
Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!Forumuri Recomandate

Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori
Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus: alaptarea. Probleme, bucurii si povesti de succes din timpul acestui timp special.
Discutii generale
LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Ultimile 1 comentarii
NUMAI MAMA SA NU FIII !!!!
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII