Am uter bicorn și sunt insărcinată. Ce riscuri există si ce trebuie să știu? - sfatul medicului ginecolog

Am uter bicorn si sunt insarcinata. Ce riscuri exista si ce trebuie sa stiu? - sfatul medicului ginecolog

Am uter bicorn și sunt insărcinată. Ce riscuri există si ce trebuie să știu? - sfatul medicului ginecolog

La femeile cu uter bicorn (bicornuat), sarcina poate fi o experiență complexă și uneori dificilă. Această anomalie congenitală poate crește riscul de complicații precum naștere prematură, prezentare fetală anormală, avort spontan sau creștere deficitară a fătului. Din acest motiv, este important ca femeile cu uter bicorn să primească îngrijire prenatală specială și să fie supravegheate atent pe parcursul întregii sarcini. Medicul obstetrician va recomanda monitorizarea frecventă a sarcinii, precum și posibilitatea de a naște prin cezariană pentru a reduce riscul de complicații.

Cu toate acestea, multe femei cu uter bicorn duc sarcina la termen și au o nașteri sănătoase cu îngrijirea adecvată și monitorizare constantă. Iata sfatul medicului ginecolog.

veti citi
Sunt insărcinată si am uter bicorn
Ce este un uter bicorn?
La ce procetaj de femei se intalneste această anomalie a uterului?
Ce sfaturi speciale trebuie date femeilor insarcinate care au uter bicorn - doamna doctor?
 

Sunt insărcinată si am uter bicorn

• Intrebare primita la sectiunea de intrebari

Sunt insarcinata in 4 saptamani si am uter bicorn. Am aflat in martie anul acesta cand am pierdut o sarcina si a trebuit sa ajung la spital . Am un baietel de 6 ani si nu am avut nici o problema cu el si am ramas si repede insarcinata(adica imediat). Astept raspunsurile voastre. NE dorim mult acest copil - va rog sa imi dati sfaturile de care am nevoie ..

Am cerut sfatul doamnei medic ginecolog.

Ce este un uter bicorn?

Un uter bicorn este o anomalie congenitală a sistemului reproducător feminin, caracterizată prin prezența a două camere uterine separate . În mod normal, uterul femeii este format dintr-o singură cameră, dar în cazul uterului bicornuat, acesta este împărțit în două camere separate. Această condiție poate afecta fertilitatea femeii și poate crește riscul de sarcini cu probleme sau avorturi spontane. Tratamentul depinde de gravitatea cazului și poate include intervenții chirurgicale sau tratamente medicale.

Inca ceva, desi vorbim de uter bicorn - noi ii spunem uter bicornuat. Ambele variante sunt corecte, dar "uter bicornuat" este termenul medical mai precis și mai des utilizat pentru a descrie această anomalie congenitală a sistemului reproducător feminin. "Bicorn" este un termen mai general și nu descrie întotdeauna aceeași condiție specifică.

La ce procetaj de femei se intalneste această anomalie a uterului?

Uterul bicornuat este o anomalie congenitală relativ rară și se estimează că afectează aproximativ 0,1% - 0,5% dintre femei. Cu toate acestea, incidența poate varia în funcție de populație și poate fi mai mare la unele grupuri de femei. De exemplu, unele studii au arătat că femeile cu anumite boli genetice sau care au avut expunere la substanțe toxice pot avea un risc crescut de a dezvolta uter bicornuat. De asemenea, femeile care au avut antecedente de avorturi spontane sau probleme de fertilitate pot fi mai susceptibile să aibă această anomalie uterină.

Ce sfaturi speciale trebuie date femeilor insarcinate care au uter bicorn - doamna doctor?

Femeile insarcinate cu uter bicorn trebuie sa primească îngrijire prenatală specială pentru a reduce riscul de complicații în timpul sarcinii și nașterii. În general, recomandările pentru femeile cu uter bicorn sunt

Monitorizarea atentă a sarcinii: medicul obstetrician va monitoriza sarcina îndeaproape, pentru a depista orice complicații care ar putea apărea.

Acestea pot include probleme precum nașterea prematură, prezentare fetală anormală sau creșterea deficitară a fătului.

Tratamentul problemelor care pot aparea pe parcurs si care pot fi asociate acestei anomalii: unele femei cu uter bicornuat pot dezvolta probleme precum avort spontan sau sarcini ectopice (extrauterina).

În aceste cazuri, medicul poate recomanda tratamentul medical sau chirurgical adecvat.

Posibilitatea de naștere prin cezariană: deoarece uterul bicornuat poate crește riscul de prezentare fetală anormală și alte complicații în timpul nașterii vaginale, medicul poate recomanda o naștere prin cezariană.

Evaluare postnatală: după naștere, femeia ar trebui să fie evaluată pentru a verifica dacă există complicații asociate cu uterul bicornuat.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii  

↘️ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023) 

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️

 

autor: Desprecopii.com 
Material realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 

Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII