Opreste-te in Bansko in drumul (din)spre Grecia

Opreste-te in Bansko in drumul (din)spre Grecia

Opreste-te in Bansko in drumul (din)spre Grecia

  • Una din destinatiile preferate ale romanilor - pe timp de vara - este Grecia. Alegerea este simpla: peisaje frumoase, plaje bune, Mediterana albastra si curata, mancare si preturi bune.
    Pentru cei care aleg drumul cu masina prin Bulgaria, prin Sofia, am o recomandare: un stop-over in Bansko si castigati in aceeasi vacanta atat marea cat si frumusetea muntelui. In plus vacanta pare mai lunga.
Grecia este un loc minunat pentru o vacanta la mare! Pentru cei care aleg sa mearga cu masina, traseul clasic este prin Bulgaria folosind una din rutele celebre:

  • Varianta Sofia: Bucuresti – Sofia – Kulata – Thessaloniki: 656 km | (10 - 11 ore)
  • Varianta Makaza: Bucuresti – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Makaza – Thessaloniki: 714Km | (9-10 ore)

Pentru cei care merg in Thassos Varianta 2 este mult mai avantajoasa, dar pentru alte destinatii grecesti veti gasi pe net multe comparatii intre cele 2 rute, una este mai ieftina (datorita distantei si consumului mai mic de carburant), alta este mai rapida (castigati aproape o ora).

Mai ales pentru cei care aleg varianta 1, va recomand un "stop over" in Bulgaria la Bansko!
Este un popas simplu la dus sau la intors si nu te abati din drum decat pentru o distanta scurta (la dus, la Simitli se face stanga spre Bansko).

Despre Bansko... vara


Statiunea Bansko, amplasata pe versantul cel mai frumos al masivului Pirin, atrage in fiecare an peste un milion de turisti veniti din toata lumea. Bansko este cunoscut romanilor amatori de ski, fiind cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria. O destinatie de iarna! Ei bine, Bansko este un loc minunat si pentru o mica vacanta de vara, mai ales ca vara statiunea este foarte linistita si preturile sunt mai mici decat in perioada de iarna.

Ce poti face vara in Bansko?

Pentru cei pasionati de munte sunt multe trasee montane cu privelisti frumoase si cu locuri minunate unde sa te opresti pentru un picnic. Pentru cei care cauta aventura, poti alege un traseu special de mountain bike (fie ca esti incepator sau ciclist cu experienta muntelui), cateva ore de calarie pe trasee montane, si nu in ultimul rand, pentru amatorii de sporturi extreme, rafting sau alpinism. O alta activitate pentru familii include si lacurile de munte usor accesibile.

 

Despre Bansko... ca stop over in drum (din-)spre Grecia


Ei bine insa, daca faci un stop over (de 1-2 nopti) in drumul spre sau dinspre Grecia nu ai timp sa bati muntele in lung si in lat. Vrei sa te relaxezi, sa mananci bine si sa te asiguri ca oferi copiilor un aer proaspat  de munte inainte sau dupa un aerosol mediteranean. In 2 - 3 zile ai deci timp de urmatoarele:
  • un spa de calitate (de aceea va recomandam un hotel bun)
  • sa luati telecabina pana sus si sa admirati privelistile, iar apoi sa coborati cu piciorul pe un drum prin padure (aproximativ 6Km si usor de parcurs)
  • o plimbare prin oras si un pic de shopping
  • vizitati  Biserica Sfanta Treime si Turnul cu Ceas,  sunt simbolurile statiunii Bansko
  • degustati bucataria bulgareasca (merita si preturile sunt OK)
  • daca va aflati in perioada 8-13 August prin zona, nu ratati festivalul de Jazz
  • iar daca va aflati in perioada 29-30 August, Bansko va gazdui a cincea editie anuala a Festivalul de Opera Bansko. Programul din acest an va include operele "Trubadurul", "Bastien si Bastienne" si baletul "Giselle", efectuat de Opera de Stat Ruse. Festivalul de Opera Bansko se transforma rapid centrul linistit al orasului intr-o sarbatoare de sunete, imagini si emotii  de neuitat. Mai mult decat atat, datorita sustinatorilor sai, festivalul este gratuit pentru public.


Unde sa stai? Recomandam Kempinski Grand Arena


Ei bine, daca stai doar cateva zile si vrei sa te simti rasfatat va recomandam sa alegeti un hotel de 5 stele! Nu va incurcati cu hoteluri de 4 stele pentru ca in afara sezonului hotelurile de 5 stele sunt accesibile.
Dintre hotelurile de 5 stele,  Kempinski Grand Arena este dupa parerea noastra cea mai potrivita alegere. Kempinski Grand Arena este un hotel superb, cu spatii largi elegante, si cu un personal care face orice pentru satisfactia clientilor.

Pentru relaxarea dvs., hotelul ofera pe timp de vara:
  • 2 piscine exterioare si una interioara cu access gratuit
  • jacuzzi (indoor si outdoor)
  • Sauna finlandezasi sauna bio
  • Bai de aburi (Hammam, aroma-terapie)
  • pentru mai multe informatii despre spa apasati aici
  • o sala de gym echipata profesionist








important: Daca  mergi cu copiii si doresti sa te relaxezi cu stotia la SPA sau sa faci un traseu montan fara riscul de a cara copiii in carca, Kempinski ofera gratuit un club de joaca pentru copii (Kids Club).
 

Unde sa mananci?

Mancarea traditionala bulgareasca sa o cauti la "Mehana". Numite in bulgara mehana, aceste mici restaurante va vor desfata cu preparate traditionale. Gasiti multe astfel de restaurante de acest tip in afara hotelului.

Totusi, daca doriti sa aveti o amintire culinara deosebita, Kempinski va ofera o serie de terase si restaurante la un nivel faimei pe care o arte lantul Kempinski la nivel international. Va sugeram:

  • Serviti un sushi de calitate la terasa "La Veranda", unde exista si un open bar cu colt de sushi (acesta este singurul loc din Bansko care ofera Sushi in timpul verii). Aici oaspetii pot comanda o gustare usoara sau savura un cocktail racoritor la piscina in timp ce se bucura de vederea uluitoare a Muntilor Pirin. Wi-Fi-ul este disponibil peste tot in hotel si este gratuit, astfel incat sa puteti impartasi experienta cu prietenii.
  • La restaurantul mediteranean Vino Prima, cu bucatarie deschisa si o terasa frumoasa, oaspetii se pot bucura de apusul de soare la o cina in aer liber.



    Era sa uit micul dejun! Restaurantul Gallery este de asemenea deschis pentru micul dejun,  gasi cel mai bogat mic dejun tip bufet pe care l-ati vazut vreoadata, unde omletele, ouale prajite, clatitele si restul preparatelor sunt gatite in fata oaspetilor. Va puteti incanta papilele gustative si cu paine proaspat preparata acolo, baghete, paine prajita, gogosi, cornuri, sucuri proaspete si chiar vin spumant la micul dejun.
     

Vacanta pare mai lunga cu o oprire in Bansko (mai ales la dus)


Daca acceptati un sfat: opriti-va o noapte sau 2 in Bansko la dus si nu la intors. La intoarcere doriti sa ajungeti repede acasa si 2 zile in Bansko nu mai au farmec. Daca va opriti insa la dus, aveti parte de un sejur minunat, va odihniti (impartind distanta de Grecia in doua) si o sa aveti impresia (datorita combinatiei munte-mare) ca vacanta este mult mai lunga. Opriti-va in Bansko vara si nu o sa regretati. Nu va uitati la bani si alegeti pentru Kempinski Grand Arena pentru o amintire si un sejur de neuitat. Mai rar puteti avea access la un hotel "marca Kempinski" la un pret cu putin peste 100EUR.

Ati vizitat acest hotel? Lasati un comentariu! V-am convins sa faceti o vizita? Lasati un comentariu si cereti un voucer de reducere ca avem cateva disponibile (primul venit, primul servit, in limita disponibilitatii)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII