Donarea de ovule

Donarea de ovule

Donarea de ovule

  • Multe dintre femeile se lupta cu anumite aspecte ale infertilitatii, dar doresc sa devina mame, se indreapta inspre donarea de ovule. Calitatea slaba a ovulelor, datorata varstei inaintate este motivul pentru care femeile singure sau cuplurile apeleaza la aceasta varianta. Calitatea ovulelor incepe sa se diminueze si scade semnificativ incepand dupa varsta de 37 de ani.

Donarea de ovule este frecvent utilizata de...
Procesul
Sursele donatoarelor de ovule
Rata de succes

Donarea de ovule

Multe dintre femeile care nu sunt capabile sa conceapa un copil, dar doresc sa devina mame, se indreapta inspre donarea de ovule.
Calitatea slaba a ovulelor, datorata varstei inaintate este motivul pentru care femeile singure sau cuplurile apeleaza la aceasta varianta. Calitatea ovulelor incepe sa se diminueze si scade semnificativ incepand dupa varsta de 37 de ani.
Pentru multe femei care îşi doresc să devină mame, donarea de ovule este singura modalitatea de a rămâne însărcinate.

Donarea de ovule este frecvent utilizata de catre:

• Cuplurile in care femeia are o calitate slaba a ovulelor, sau deloc, dar care isi doresc un copil biologic conceput folosind sperma partenerului 
• Femeile care nu mai au ovare, dar cu uter intact 
• Femeile care doresc sa evite trecerea factorilor genetici la urmasii lor
• Femeile cu varsta trecuta de 39 de ani.

Prima sarcina realizata cu ajutorul unui ovul donat a avut loc in 1984. In prezent, mai mult de 10.000 de copii conceputi prin aceasta metoda au luat nastere in intreaga lume

Procesul

Ovocitele sunt preluate chirurgical de la femei tinere, santoase, cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani. Donatoarele sunt supuse unui screening psihologic si medical, care include un istoric medical amanuntit (Donatoarele sunt platite cu sume cuprinse intre 7.000 de dolari si 20.000 de dolari ). Apoi, prin injectarea cu hormoni, se induce ovulatia a mai multor ovule (in mod normal femeile produc un singur ovul, in fiecare luna). Un medic indeparteaza chirurgical ovulele, apoi laboratorul va incerca sa le fertilizeze in vitro, folosind sperma partenerului sau sperma donata. Ovule fertilizate (embrionii) sunt apoi introduse in uterul destinatarei. Daca aceasta operatie are succes, embrionul se va atasa de mucoasa uterina si se va dezvolta intr-un copil sanatos.

Sursele donatoarelor de ovule

Agentiile comerciale care se ocupa de acest proces recruteaza, fac screening-ul si cupleaza donatoarele sanatoase cu cuplurile sau cu femeile care isi doresc sa ramana insarcinate prin aceasta metoda. Multe clinici de infertilitate ofera ovule donate ramase de la cuplurile care au produs in exces. In unele cazuri, destinatara poate cere unei prietene apropiate sau unei rude sa doneze ovule. Beneficiarele pot alege intre ovule ce tocmai au fost prelevate sau unele congelate (de la o banca de ovule congelate).

In Romania, potrivit legii, donarea de ovule se paote face doar benevol şi fără recompensă în bani.

Rata de succes

Succesul depinde de multi factori, inclusiv varsta donatoarei, procesul de prelevare, calitatea materialului seminal, precum si starea generala de sanatate a destinatarei.

Ca si in cazul tuturor proceselor de reproducere de la terte parti, beneficiarii ar trebui sa caute consiliere pentru explorarea preocuparilor emotionale, precum si un avocat cu experienta pentru protectia lor si a drepturilor potentialului copil.

Mai cititi si urmatoarele:

Donarea de ovocite

Donarea de ovocite

Introducerea si utilizarea pe scara larga a tehnologiei de reproducere avansate a permis milioanelor de cupluri sa-si realizeze visul de a avea o familie. La un procent mic de femei tratamentul…

Stimularea ovariana a donatoarelor ovocitelor si sarcina rezultata dupa donare

Stimularea ovariana a donatoarelor ovocitelor si sarcina rezultata dupa donare

Stimularea ovariana este un proces in care se administreaza hormoni pentru a incuraja productia de ovocite in ovare. In mod normal, acesti hormoni sunt produsi de catre oranism in cursul…

Donarea de ovule si embrionii: despre selectarea donatoarei si sansele de reusita ale sarcinii

Donarea de ovule si embrionii: despre selectarea donatoarei si sansele de reusita ale sarcinii

Femeile care se afla in apropierea varstei de 40 de ani si chiar dupa, care incearca sa conceapa un copil, iau probabil in calcul utilizarea ovulelor altei femei, mai tinere, cunoscuta sub denumirea…

Grupuri de suport online pe tema fertilitatii

Suportul si intelegerea sunt foarte importante atunci cand iti doresti sa devii mamica. Poti afla multe sfaturi de la alte mamici fericite care au trecut deja prin experienta ta. Este important sa stiti ca pe acest drum, nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra ! Va asteptam cu drag.
 

Fertilizarea in vitro, povesti de succes

Vedete care au castigat lupta cu infertilitatea
Cand visul de a fi mama se implineste
Acum imi pot privi puiul si sunt o mamica fericita
O alta poveste FIV cu happy end ...
Am fost aspiranta pe Desprecopii si acum avem gemeni
Povestea noastra de succes in lupta cu infertilitatea
Lupta mea cu infertilitatea
Asteptam cu emotii marea intalnire
Acum sunt o mamica fericita si implinita
Ultima noastra sansa la fericire

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

  Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

 autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014 
referinte: fertilityauthority.com

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII