Zarul vietii

Zarul vietii

Zarul vietii

  • Sunt convins ca nu exista nici o persoana care sa nu stie cum arata un zar. Da, zarul acela cu cele 6 parti, cu punctele negre de la un punct la sase puncte. Zarul care este atat de urmarit atunci cand este aruncat si ochii sorb punctele negre mai mult decat orice altceva si gandul spune "vreau unu, vreau sase, da Doamne sa iasa cinci..."

Zarul vietii

Sunt convins ca nu exista nici o persoana care sa nu stie cum arata un zar. Da, zarul acela cu cele 6 parti, cu punctele negre de la un punct la sase puncte. Zarul care este atat de urmarit atunci cand este aruncat si ochii sorb punctele negre mai mult decat orice altceva si gandul spune "vreau unu, vreau sase, da Doamne sa iasa cinci..." Da, despre acel zar este vorba, insa astazi de dimineata ma gandeam la un altfel de zar.

Zarul meu este doar unul singur si poate ca are doar doua parti, noroc sau nenoroc sau poate ca are 6 parti cu punctele negre de la unu la sase. Orisicum ar fi sa fie, azi dimineata ascultand o pilda spusa de un preot ma gandeam la zarul vietii. Uite ca maine vor fi 365 de zile de cand tatal meu s-a dus spre o alta lume. Un zar al carui parti imi arata cele trei cifre trei, sase si cinci imi sfideaza ochii sufletului zambindu-mi ironic si intrebandu-ma daca nu prefer o singura parte, daca nu cumva este mai usor pentru sufletul meu sa inghita de voie sau nevoie o singura cifra. Ma gandesc ca ar fi mai usor si raspund cu ochii mintii, Ok da-mi numarul. Imi rade in nas si zarul se opreste la cifra unu. Nu e necesar sa mai precizez ca era o ironie fina ca zarul defapt era aruncat, predestinat, eu eram cel care vroia altceva. Unu, un an, ce simplu pare, nu?

Ma intreaba din ochi daca mai doresc o alta aruncare. Stau in cumpana si ma gandesc daca sa accept sau nu. Pasii insa dincolo de oceanul meu de jucator ma duc in viata reala unde vantul rece imi arde obrajii fara mila. Ochii imi sunt in lacrimi, nici eu nu stiu daca de la frig sau de la imaginea tatalui meu pe crucea din fata-mi.

Ma las prada iernii, iar ceea ce este cald in mine este sufletul care bate ding dang ding dang, la fel de calm si imperturbabil ca si clopotul din turla bisericii.

Sooarta ma trage de maneca si ma intreaba:
"
Ce faci, joci sau nu?"

Zarul zornaie asteptand sa fie aruncat si eu... sa vad ceea ce probabil cineva deja stie. Un numar de la unu la sase, sau o fata de noroc sau nenoroc. E zarul vietii mele. Blestem, dorinta, sansa, noroc sau nenoroc. Zarul... el va decide de fiecare data. Eu sunt si raman un simplu jucator al proprie-mi vieti.

Dragii mei, iubiti-va si cinstiti-va parintii atat timp cat zarul vietii va zornai pentru voi. Nu se stie niciodata cand, dar precis va fi o clipa in care veti vedea ultima cifra a ultimei aruncari. Pana atunci eu va doresc sa va iasa doar numere norocoase sau doar partea numita sansa. Desi stiti bine, asemeni mie ca zarul este la urma urmei... un zar.

Va recomandam sa mai cititi si:

In vizita, iar, la DC

In vizita, iar, la DC

E foarte mult timp de cand n-am mai intrat pe DC. Mi-era atat de drag si de aproape locul asta, incat acum nu-mi vine sa cred ca nu i-am mai pasit pragul de atata amar de vreme.

De ce barba, Conchito? De ce-ai distrus mitul maximei barbatii?

De ce barba, Conchito? De ce-ai distrus mitul maximei barbatii?

In dimineata urmatoare controversatului Eurovizon, am plecat sa alerg. In padure, sa vad doar natura verde, si cu mp3-ul varsandu-mi in urechi Pink Floyd cu efect de analgezic. Voiam ca, prin cativa…

Buna dimineatza, Soare!

Buna dimineatza, Soare!

Sunt un om obisnuit, nici slab, nici gras, nici frumos, nici urat, nici destept, nici prost, nici bogat, nici sarac ... ca de obicei, ma trezesc cu greu si mult prea tarziu ... asa ca: sar din pat,…


Comunitate, Forumuri recomandate


 /Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile, cosmetic, diete, tampoane, dileme intime...


/Images/prieteni.pngPrieteni dintotdeauna
Fosti colegi de cresa, scoala, liceu, facultate, moldoveni, ardeleni, munteni, evrei cu suflet de romani, cluburi, secte... unitate in diversitate.


autor: moderator DC - marius - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII