Testul de paternitatate care se poate face acasa

Testul de paternitatate care se poate face acasa

Testul de paternitatate care se poate face acasa

  • Cand vine vorba despre testul de paternitate ... barbatii sunt sensibili la subiect. Pentru ca, in opinia unora, daca o mama poate fi sigura de copilul ei, un tata are intotdeauna o mica sau foarte mica, sau chiar mare - urma de indoaiala.

despre testele de paternitate, veti citi:
Teste de paternitate aproape 100% sigure
Cate teste de paternitate se fac in Romania
Teste de paternitate in laboratoare private - in Romania
Teste de paternitate facute acasa

Cand vine vorba despre testul de paternitate ... barbatii sunt sensibili la subiect. Pentru ca, in opinia unora, daca o mama poate fi sigura de copilul ei, un tata are intotdeauna o mica sau foarte mica, sau chiar mare - urma de indoaiala. Iata o trecere in revista a posibilitatilor de a efectua teste de paternitate.

Teste de paternitate aproape 100% sigure

Testele de paternitate performante ofera o siguranta de 99,9%. Se pot recolta sange, saliva, fire de par. De cele mai multe ori, se foloseste tamponul bucal, adica un buretel cu care se recolteaza celule din mucoasa bucala. Se analizeaza 16 markeri, explica Viorica Radoi, medic genetician la o clinica privata din Bucuresti.

Aceste teste de paternitate se pot face prenatal si postnatal. Testele prenatale se pot face din saptamana a zecea de sarcina pentru ca numarul de celule fetale din lichidul amniotic sa fie mai mare, transabdominal sau transvaginal.

Daca testul se face mai devreme de 10 saptamani, exista riscul de lezare a fatului si chiar de pierdere a sarcinii.

Erori mai pot aparea si daca prezumtivii tati sunt inruditi sau atunci cand apar mutatii in structura ADN-ului. Rata de mutatii in ADN-ul spermatozoizilor creste o data cu varsta tatalui.

Cate teste de paternitate se fac in Romania

Anual, la Institutele de Medicina Legala din Romania se fac aproximativ 300 de teste de paternitate, la pretul de 2.700 de lei.

Conditia este sa existe acordul scris al fiecarei parti testate. Din cauza aceasta, unele cereri se refuza. De exemplu, daca vine la noi o doamna cu un copil si un barbat pentru un test de paternitate, iar in certificatul de nastere al minorului apare alt tutore legal decat barbatul respectiv, refuzam sa facem testul, spune Ligia Barbarii, medic legist la INML.

Teste de paternitate in laboratoare private - in Romania

In laboratoarele private se fac anual in jur de 200 de teste de paternitate. Exista si cazuri mai ciudate, ale unor tati care fac testul de paternitate ca sa se asigure ca lasa mostenirea pe maini sigure. De asemenea, testul de paternitate este solicitat si de catre mamele care nu stiu cine e tatal copilului.

"Comparativ, in Grecia se fac aproximativ 40.000 de teste de paternitate pe an, la un pret de pana la 500 de euro", afirma Lorand Savu. Pretul unui test de paternitate, in privat, la Genetic Lab variaza intre 800 si 1.200 de lei.

Teste de paternitate facute acasa

O firma din Statele Unite a pus la punct si vinde cu mare succes un test de paternitate care poate fi folosit acasa. Kitul contine tampoane cu ajutorul carora se iau mostre de celula de la tata si de la copil, apoi probele sunt lucrate de laboratorul producatorului testului. Rezultatul vine la aproximativ 5 zile lucratoare - sau in regim de urgenta - chiar dupa o zi. Testul se numeste Indentigene iar rezultatele au o acuratete de aproximativ 98-99%.
 

 

Tot despre tatici citeste si:

Cum puteti sa va ajutati partenera in timpul sarcinii  - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Cum puteti sa va ajutati partenera in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Se intampla de multe ori ca viitorii tatici, desi fericiti si mandri nevoie mare de noul statut pe care-l vor avea si dornici de a ajuta, sa nu stie cum sa ajute. De fapt, nici sa nu fie constienti ca…

Meseria tatalui poate determina aparitia unor boli congenitale la copil

Meseria tatalui poate determina aparitia unor boli congenitale la copil

Anumite meserii ale tatilor pot determina aparitia unor maladii din nastere la copii. Acestea includ artistii, fotografii, frizerii, matematicienii si functionarii publici.

Unii tatici nu au nevoie de teste de paternitate

Unii tatici nu au nevoie de teste de paternitate

Ce teste de paternitate ??? Fara alte descrieri, cred ca imaginile de mai jos vorbesc de la sine :) Asa ca, in cazul in care mai exista indoieli pregatiti-va aparatele foto si surprindeti momentele!


 

FORUMUL TATICILOR moderni

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. elena olaru
    elena olarutrimis la 15/5/2019

    Acum 16 ani am stat impreuna cu un baiat dupa care a durat un an relatia noastra dupa care am ramas insarcinata tatal baiatului nu vrea sal accepte sub nici o forma pe certificat e trecut si numele tatalui apreutesei dar nul accepta spune ca nui copilul lui eu sunt sigura ca e copilul lui cum as putea sai demonstrez cai copilul lui nu am banii necesari pentru un test adn sincera va spun va rog macar poate cu un sfat ma puteti ajuta

    Raspunde la acest comentariu
  2. Casandra Gavril
    Casandra Gavriltrimis la 14/5/2017

    În urmă cu vreo,25 de Ani, am avut o relație de !,,Concubinaj " ,fiind Nevoit...să lucrez mai mult timp,peste Granitele Țări,. Din relația respectivă, rezultă 2Copii,din care primul Băiat. ..sunt sigur 100% că nu este Copilul meu, din declarația Sinceră făcută de Mama lui,iar al 2-lea Copil o Fetiță, pe care o întrețin de vreo 10 ani prin Şcoli ,în momentul actual fiind penultimul An de Facultate! Avand vârsta de 22 de Ani. Dar...,mereu am avut Îndoială în suflet,că. .,!nu este Copilul meu Genetic!Chiar după Nasterea Fetiței, eu fiind peste Hotare.. Mama ei..a bătut la usa a cel puțin 3 prieteni,declarând că este Copilul lor!De vre-un An observ că, este foarte ,,Rece "si distanta Fiică-mea "!!? Deci,neapărat am nevoie de testul ADN!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII