Care este cea mai vanduta pasta de dinti din Romania?

Care este cea mai vanduta pasta de dinti din Romania?

Care este cea mai vanduta pasta de dinti din Romania?

Pasta de dinti – un produs uzual, care, la fel ca si sapunul, samponul sau detergentul nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Pe cat de uzual pare, pe atat de esential este pentru o igiena orala desavarsita. Gandeste-te o clipa cum te-ai simti daca de maine nu ar mai exista pasta de dinti. Suna cumplit, nu-i asa?

De ce este importanta pasta de dinti si cum o alegem pe cea potrivita?
Ce pasta de dinti folosesc romanii?
De unde ne cumparam pasta de dinti?
De ce sunt importanti producatorii de pasta de dinti?
Desprecopii.com sustine educatia pentru igiena orala

Pasta de dinti - un produs uzual, care, la fel ca si sapunul, samponul sau detergentul nu ar trebui sa lipseasca din casa nimanui. Pe cat de uzual pare, pe atat de esential este pentru o igiena orala desavarsita. Gandeste-te o clipa cum te-ai simti daca de maine nu ar mai exista pasta de dinti. Suna cumplit, nu-i asa? Si cu toate acestea exista inca milioane de oameni care nu o folosesc si nu ii cunosc beneficiile pentru sanatatea dintilor si a cavitatii bucale, cu toate ca in secolul in care traim nu se mai poate pune problema lipsei accesului la informatie. Studiile de specialitate arata ca desi pasta de dinti este un produs bine cunoscut de populatie, chiar si in tarile slab dezvoltate, exista inca un numar mare de persoane care nu o folosesc sau care o folosesc ocazional.

De ce este importanta pasta de dinti si cum o alegem pe cea potrivita?

Produs uzual, pe care multi dintre noi il cumpara aproape din reflex, dar care, in acelasi timp pentru altii este, din pacate, doar o optiune, pasta de dinti este importanta pentru ca ajuta la curatarea dintilor si a cavitatii bucale, pentru ca previne cariile si alte afectiuni ce pot surveni in functionarea aparatului bucal. De aceea, alegerea ei trebuie facuta cu grija, in functie de recomandarile  medicului stomatolog si de proprietatile pe care diferitele tipuri de paste le au. Nu toata lumea foloseste insa aceste criterii drept primordiale. Pasta de dinti este adesea cumparata la intamplare sau in functie de pret, de calitatea reclamelor care o promoveaza, de necesitatea imediata de a cumpara mai repede un produs care s-a consumat si trebuie inlocuit. Este esential insa sa acordam atentia cuvenita alegerii unui produs de care depinde, in fond, sanatatea noastra si nu doar frumusetea zambetului care, in treacat fie spus, isi are si ea propria importanta.

Copiii, la randul lor, trebuie sa beneficieze de alegerile potrivite in ceea ce priveste igiena orala, intrucat pasta de dinti trebuie sa aiba anumite caracteristici, adaptate varstei lor. In ultimii ani, producatorii acorda o atentie deosebita acestei categorii de consumatori, creand produse din ce in ce mai variate si mai atractive pentru copii.

Ce pasta de dinti folosesc romanii?

Un studiu de piata facut recent, in mai multe tari, printre care si Romania, arata ca in topul preferintelor romanilor se numara trei branduri: Colgate, Blend-a-Med si Sensodyne. Dintre acestea, topul este condus detasat de catre Colgate, care este cumparata de aproximativ 70% dintre consumatori. Explicatia acestei dominante care, de altfel, se intalneste nu doar in Romania, ci si in alte tari europene tine de mai multi factori ce determina preferinta populatiei pentru o pasta de dinti al carei nume aproape ca a devenit sinonim cu produsul in sine. Raportul pret-calitate, varietatea optiunilor oferite, care vizeaza deopotriva igiena cotidiana normala, cat si diferite afectiuni specifice, modul in care producatorul isi promoveaza produsul, prin campanii ce au drept obiective sanatatea aparatului bucal al consumatorilor, toate acestea fac ca produsele sa aiba un succes de piata ce le detaseaza net de alte marci din aceeasi gama. 

De unde ne cumparam pasta de dinti?

La o prima privire, pasta de dinti poate fi cumparata de oriunde, incepand cu magazinul de la coltul strazii, de la farmacie si pana la hypermarketuri. Faptul ca este un produs uzual, face ca cei ce il cumpara sa nu fie preocupati in mod deosebit de locul in care este comercializat. Studiul recent efectuat in mai multe tari din Europa, arata ca romanii isi cumpara pasta de dinti mai ales din hypermarketuri, cele mai populare in acest sens fiind Kaufland, Carrefour si Auchan, in functie de mediul de provenienta sau de varsta.  De asemenea, in studiu se observa ca pe urmatorul loc dupa hypermarketuri se situeaza farmaciile, precum Sensiblu, Catena sau Dona.


 

De ce sunt importanti producatorii de pasta de dinti?

 

Iata o intrebare ce poate parea inutila - este evident ca producatorii sunt importanti pentru ca ei produc si comercializeaza produsul, adica pasta de dinti. Tot ei detin insa un rol cheie in educatia populatiei in ceea ce priveste igiena orala, capitol la care Romania sta destul de prost in comparatie cu alte tari europene. Prin campaniile de promovare a produselor lor, producatorii au posibilitatea de a informa populatia asupra beneficiilor utilizarii pastei de dinti, de a o educa asupra masurilor de igiena orala pe care orice persoana ar trebui sa si le insuseasca. Producatorii pot interactiona cu medicii stomatologi, promovandu-si astfel nu doar produsele, ci o intreaga filosofie de viata privitoare la igiena orala. Iar Colgate este un astfel de producator interesat de oportunitatea de a imbunatati educatia populatiei referitoare la igiena orala. Pozitia de lider de piata pe care o are in Romania ii confera acest avantaj, de a contribui la educarea populatiei, avantaj care devine insa si o mare responsabilitate, pentru ca, in fond, este vorba despre sanatatea oamenilor. De la campaniile de anvergura, la simplele sloganuri imprimate pe ambalajul pastei de dinti, producatorul contribuie in mare masura la educarea consumatorului in ceea ce priveste folosirea pastei de dinti si chiar vizitele la dentist.

Desprecopii.com sustine educatia pentru igiena orala

Asa cum a aratat-o in repetate randuri, Desprecopii.com este un sustinator activ al educatiei pentru igiena orala, promovand si realizand la randul sau studii, articole si dezbateri in comunitatea membrilor DC pe marginea importantei acestui subiect. De aceea, te invitam sa contribui la randul tau la schimbarea statisticilor ingrijoratoare care plaseaza Romania in topul tarilor ale caror locuitori isi neglijeaza sanatatea dintilor, propunand, in topicurile special deschise pe forumul DC, solutii pe care marii producatori, cum este Colgate, sunt deschisi sa le puna in aplicare pentru a educa populatia sa aiba grija de propria sanatate.

  Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.


autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. goleanu constantin
    goleanu constantintrimis la 24/5/2016

    Cea mai des folosita pasta de dinti in Romania este COLGATE.Este eficienta si coresponde tuturor cerintelor.

    Raspunde la acest comentariu
  2. tudorache ionica liliana
    tudorache ionica lilianatrimis la 18/11/2014

    Cea mai folosita pasta de dinti din Romania este COLGATE fiindca este cea mai buna!

    Raspunde la acest comentariu
  3. goleanu anisoara
    goleanu anisoaratrimis la 12/11/2014

    Cea mai vanduta si folosita pasta de dinti in Romania este COLGATE fiindca se prezinta in variante pentru toate problemele stomatologice, este eficienta,se prezinta cu arome si in cantitati diferite.

    Raspunde la acest comentariu
  4. goleanu anisoara
    goleanu anisoaratrimis la 12/11/2014

    Cea mai folosita pasta de dinti este COLGATE fiindca se prezinta in multe variante,pentru tot felul de probleme stomatologice si cu arome diferite, in cantitati diferite.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII