9 sfaturi de Halloween de la Zana Maseluta

9 sfaturi de Halloween de la Zana Maseluta

9 sfaturi de Halloween de la Zana Maseluta

Halloween-ul e deja o sarbatoare universala pe care o asteapta cu nerabdare in special cei mici.

Halloween-ul e deja o sarbatoare universala pe care o asteapta cu nerabdare in special cei mici. Si chiar daca traditia de a umbla din casa in casa in cautare de dulciuri nu a fost adoptata si in tara noastra, parintii tind sa fie mai toleranti cu copiii in jurul acestui eveniement si sa le ofere mai multe dulciuri si bauturi carbogazoase. Dar sa nu uitam ca orice exces alimentar este nociv si poate afecta sanatatea generala si dentara pe termen lung.

Ca sa aflam cum putem sa ii ferim pe copiii de aceste riscuri, am vorbit cu Zana Maseluta dr. Simona Luca, medic specializat in stomatologie pediatrica la DENT ESTET 4 KIDS. Iata ce sfaturi ne ofera, de urmat atat de copiii, dar si de noi, adultii:

• Ofera-i dulciuri in timpul mesei sau la scurt timp dupa. Cantitatea de saliva este mai mare atunci cand mancam si ajuta la neutralizarea acizilor produsi de bacteriile din cavitatea bucala si la curatarea naturala a resturilor de mancare de pe dinti.
• Evita bomboanele tari si dulciurile care necesita mai mult timp pentru a fi consumate. Frecventa cu care consumam alimente dulci si timpul propriu-zis in care le tinem in gura au un rol major in sanatatea dentara. Daca nu este lipsit de zaharuri, orice aliment dulce tinut in contact cu dintii pentru mai mult timp creste sansele de aparitie a cariilor.
• Evita dulciurile lipicioase care raman pe dinti, cum ar fi caramelele sau jeleurile. Acestea adera de suprafata dentara, ingreunand curatarea naturala cu saliva si favorizand formarea cariilor.
• Obisnuieste-l sa bea mai multa apa. Dupa fiecare masa ar fi ideal sa ne spalam pe dinti, insa in timpul zilei, la scoala sau gradinita, copiii nu au la indemana pasta si periuta de dinti. De aceea, e indicat sa ii creezi un obicei din a bea apa dupa fiecare masa sau gustare pentru a curata resturile alimentare de pe dinti.
• Mentine o dieta sanatoasa. Corpul este o masinarie complexa, iar alimentatia pe care alegem are o foarte puternica influenta asupra sanatatii generale si dentare. Incurajeaza consumul de alimente bogate in calciu (lactatele), magneziu (cereale, nuci, carne rosie etc.), fosfor (peste, galbenus de ou) si fluor (ceaiuri, peste).
• Evita pe cat posibil bauturile carbogazoase si indulcite sau ofera-i copilului tau un pai pentru a le consuma, astfel incat sa intre cat mai putin in contact cu dintii. Efectul principal pe care il au asupra dintilor aceste bauturi consumate periodic este acelasi: caria dentara. Insa riscurile se extind asupra intregului organism.
• Creeaza-i un ritual de igiena orala de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de cel putin 2 minute. Pana la varsta de 8 ani supravegheaza-ti copilul in timpul periajului pentru a te asigura ca il realizeaza corect. Cei mai multi copii nu stapanesc tehnicile de periaj pana la aceasta varsta si tind sa se plictiseasca inainte de a termina. Nu uita ca cel mai important periaj este cel de seara, dupa care trebuie sa elimini orice gustare. Inainte de culcare, mai poate bea doar apa.
• Foloseste instrumentele potrivite pentru igiena orala. Alege o periuta si o pasta de dinti potrivite varstei copilului tau, iar incepand cu varsta de 4-5 ani introdu si ata dentara in ritualul de igiena dentara pentru a curata si spatiile interdentare, greu de accesat cu periuta. Inlocuieste periuta la fiecare 3 luni sau imediat ce remarci ca perii incep sa se uzeze. 
• Fa-i cunostinta cu medicul stomatolog pediatru. Asociatia Americana de Stomatologie Pediatrica (AAPD) recomanda ca primul consult stomatologic sa fie realizat in jurul primei aniversari. Daca nu ai fost pana acum cu copilul la dentist, e momentul sa o faci. Pe langa sedintele profesionale de periaj dentar recomandate la fiecare 6 luni, medicul poate monitoriza dezvoltarea dintilor si a arcadelor dentare si, astfel, poate preveni aparitia problemelor.  

DENT ESTET 4 KIDS este prima clinica dentara din Romania dedicata exclusiv copiilor, cu sedii in Bucuresti si Timisoara. Medicii sunt specializati in SUA in stomatologia pediatrica si folosesc cele mai noi tehnici de tratament. Serviciile clinicii sunt certificate international si raspund tuturor nevoilor de tratament dentar pentru copii. Mai mult, spatiul este special dedicat celor mici cu spatii de joaca si cabinete decorate in spritul copilariei.

Si pentru ca vorbim despre Halloween, in zilele de 30 si 31 octombrie 2014, Zana Maseluta iti ofera o reducere de 10% la orice tratament dentar daca iti aduci copilul costumat la DENT ESTET 4 KIDS.

Si un uita! Comunicatea desprecopii.com se bucura de 10% Reducere la orice tratament dentar pentru copii in clinicile DENT ESTET.

Devino membru și descarcă cuponul de reducere! - AICI


Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
10 mituri despre dintii copiilor

10 mituri despre dintii copiilor

Plecand de la premisa ca dintii de lapte ai copiilor vor fi inlocuiti cu cei definitivi, multi parinti nu considera ingrijirea dintilor temporari ai copiilor o prioritate. Medicii DENT ESTET 4 …

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

După doar 6 ani, grupul DENT ESTET deschide în București cea de-a treia clinică stomatologică dedicată exclusiv copiilor

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

De cele mai multe ori suntem speriati de miturile care se nasc in jurul unor proceduri necesare pentru sanatatea copiilor nostri.

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii


autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII